Конфигурацията е следната
Процесор: Семпрон 2800+, Рам: 1гб ддр400, Хард: 160 сата + 120 ата, Видео: Джифорс 7200гт 512мб АГП8, дъното е асус, захранването 300в фортран мишки клавиатурки туй онуй
Искам да сменя процесора и да увелича рам-а, но и същевременно да си запазя хардовете и видеото.
Примерно дъно работещо с Атлон 64, има ли АГП8 слот или всичките са с ПСИекспрес, пък и струва ли си процесора. Приемам всякакви предложения (за конфигурация)

Съвет за част. подмяна на конфигуряция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Съвет за част. подмяна на конфигуряция
Процесора може да го смениш,но мисля,че сокета ти е 774,а новите вече са АМ2+ и мисля,че ако смениш процесора трябва да смениш и дъното,а от там няма да можеш да ползваш старата ти рам,защото е DDR1,а на по новите дъна е DDR2
Видео картата може да я оставиш,но трябва да си намериш пък дъно,което има и AGP слот,а незнам дали вече по компютърните магазини предлагат такива дъна или само на PCIe.
Варианта с който можеш да ползваш видео картата ти и рам-та е ето този
Има си AGP слот и рамта е DDR1 на 400Mhz

MaRtiNsKi написа:Процесора може да го смениш,но мисля,че сокета ти е 774,а новите вече са АМ2+ и мисля,че ако смениш процесора трябва да смениш и дъното,а от там няма да можеш да ползваш старата ти рам,защото е DDR1,а на по новите дъна е DDR2Видео картата може да я оставиш,но трябва да си намериш пък дъно,което има и AGP слот,а незнам дали вече по компютърните магазини предлагат такива дъна или само на PCIe.
рам паметта не е такъв проблем аз така или иначе ще трябва да купувам нова, а новата е по евтина. По-важно е да запазя видеото и хардовете (АТА+САТА)
- MaRtiNsKi
хардовете не са проблем
обаче дъната,които са със AGP слот в момента на пазара са много малко
Този вариант,който ти предложих е с AGP,но проблема е че е с по-старата памет.
Иначе дъна сокет АМ2+ (ако държиш пак да си с AMD) DDR2 RAM, и PCIE има,но с AGP вариантите са малко
Едит: А защо просто не си вземеш дъно с VGA+PCIE DDR2 и AM2+ демек с вградено видео

Иначе дъна сокет АМ2+ (ако държиш пак да си с AMD) DDR2 RAM, и PCIE има,но с AGP вариантите са малко

Едит: А защо просто не си вземеш дъно с VGA+PCIE DDR2 и AM2+ демек с вградено видео

MaRtiNsKi написа:хардовете не са проблемобаче дъната,които са със AGP слот в момента на пазара са много малко
![]()
Вградените карти не са ли кофти малко сравнение с тази моята ?
- MaRtiNsKi
Може да се каже,твойта е добра,но е AGP което затруднява търсенето на подходящото дъно 
виж тук какви дъна има на пазара сега с AGP слот
дъна за които няма и процесори на сокет 754 (говоря за последното дъно)

виж тук какви дъна има на пазара сега с AGP слот

дъна за които няма и процесори на сокет 754 (говоря за последното дъно)
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Преди време( около 1,5 години ) когато пенсионирах моя Семпрон 2600+ най-силното
нещо което намерих и то зор беше Атлон64 3200+, сега положението ще е още по зле.
Ъпгреита на тая твойта машина е загубена кауза, можеш да запазиш хардовете и евентуално захранването.
Останалото разпродаваш, добавяш някой лев и си готов.
нещо което намерих и то зор беше Атлон64 3200+, сега положението ще е още по зле.
Ъпгреита на тая твойта машина е загубена кауза, можеш да запазиш хардовете и евентуално захранването.
Останалото разпродаваш, добавяш някой лев и си готов.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Захранването да лети в кофата на всяка цена!
http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40204
какво ще кажете за това дъно, като за начало с вградената карта, пък после ще взема и видео карта няква (може би ако не ме изкефи и същия ден де). самото дъно читаво ли е и кво процесорче мога да му сложа (най- ериозното)
какво ще кажете за това дъно, като за начало с вградената карта, пък после ще взема и видео карта няква (може би ако не ме изкефи и същия ден де). самото дъно читаво ли е и кво процесорче мога да му сложа (най- ериозното)
- MaRtiNsKi
Hertz написа:http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40204
Като за начало това дъно е супер,но ще е грехота да не му боцнеш един AMD Phenom X3 или X4 и може да се каже,че 2 години няма да го бараш

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Продаваш целия си комп за 150 лева, и си купуваш чисто нов, примерно за 400, който ще е с двуядрен процесор, 2 ГБ РАМ, 320-500ГБ ХДД и поне видео ГФ9400. Не виждам защо държиш да си запазиш видеокартата, при положение, че дори вградените съвременни карти са по-бързи от тази твоя 7200
В смисъл, че на първо четене можеш да минеш и с комп с вградена карта (примерно GF8300 или Radeon 3200) и в последствие да си купиш средно добра карта (Radeon 4730 или GF9600GT) за около 130-140 лв и ще можеш да играеш 95% от игрите, които са актуални в момента. И то не само да ги пуснеш, а ще вървят на прилична резолюция и детайли (без GTA IV).
Ако ще взимаш AMD - гледай поне да е от новите процесори, дори и двуядрените са доста добри, пак се водят Phenom, но с означение II, a вече броя ядра се отбелязва съответно за две, три и четири с X2 X3 и X4
П.П. А принципно, като споменахте захранването: "300в фортран" - това, нещо е много по-добро от масовите "400W" жълтурковци
И като се смята консумация на един компютър, би трябвало да се гледа все пак какво се слага вътре
Примерно ако е съвременен процесор, ще е с максимална консумация 65W, един хард диск харчи 10-15W, RAM паметта, ако не е някаква извънземна мега-овърклокърска, 2GB ще харчи макс 40W, ДВД-то и то някъде 10-15W, когато работи.. и какво стана - без видеокарта докарахме една консумация от 135W, да сложим 20% запас, прави 160W - та спокойно можем да сложим на това 300W-тово захранване и прилично мощна (100W) видеокарта (GF9600GT/512 RAM - старите модели харчат макс 95W, новите "low power" харчат дори по-малко)... Така че 300W Fortron е прекрасно захранване за нормален домашен не-геймърски компютър.

Ако ще взимаш AMD - гледай поне да е от новите процесори, дори и двуядрените са доста добри, пак се водят Phenom, но с означение II, a вече броя ядра се отбелязва съответно за две, три и четири с X2 X3 и X4

П.П. А принципно, като споменахте захранването: "300в фортран" - това, нещо е много по-добро от масовите "400W" жълтурковци

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Междинен вариант на добра цена e асрок 4core dualsata2 има agp,pcixpress,ddr1,ddr2,ata,sata socket 775 via chipset.При цена 100-120 лева + 100 и нещто за един двуядрен E5200 си готов даже имаш възможност по натам да слагаш по нови компоненти.http://www.ardes.bg/motherboards/compon ... 2+775-3816
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Зависи от финансите с които разполагащ... Може да се изгради приличен комп за 400лв примерно, но след две години да кажем... бум пак няма да ти стига за нещо... Аз заради това реших да пожертвам малко повече парички и да си взема мощна машина която да мога да ползвам достатъчно дълго... И аз бях абсолютно на твоето дереже, исках да си запазя видеото 7600gt 512mb и харда исках да си запазя с захранването и в крайна сметка реших че няма никъв смисъл да влагам пари в умираща технология! Ти треа да си прецениш, но моя съвет е ако не разполагаш с много пари в момента си вземи най-важното! Вземи си едно много хубаво дъно с вградена видео карта жертвай там може би най-много пари и след това си ръгни повечко рам за предпочитане е да е кит и видео... капка по капка...
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
ChimeyJimmey написа:Захранването да лети в кофата на всяка цена!
и що тъй мислиш, фортрона не е захранване за 15 лева, мързи ме да пиша за предимствата му...но все пак зависи и от консумацията на новата конфигурация
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Абсолютно и аз съм на мнение, че можеш да си оставиш само захранването. Имай предвид, че новите процесори ги правят с понижена консумация. Ще изредя на публиката тук каква е моята конфигурация и с какво се захранва:
1. Асус P5LD2
2. Pentium Dual Core 805 - дядото на съвременните двуядрени, или иначе казано - първият двуядрен процесор на Интел. Грее като печка, сигурно и бая ток гълта...
3. 2 по 1 ГБ ДДР2 800Мхз
4. Видео - Ati Radeon Sapphire 1650 256Mb/128bit
5. Харддиск:
- Seagate Baracuda 40GB
- Exelstor J640 40GB
- Samsung 160GB SATA
- Samsung 320 GB SATA
6. DVDRW Nec 3540A (последният истински железен модел на марката, отпреди сливането и със Сони
)
7. Лан + Саунд, отделна Лан, Флопи
Това цялото нещо се храни от... Сиртек 300W (премаркиран Chieftec), излезе доста сполучливо захранване, търкалям го вече... 4 или 5-та година, не помня. Досега не е дало дефект изобщо, волтажите са му в нормата, проверявано е.
Тази компютърна система е доволно стара, по-добре направо си вземи нова. Може да й намериш и друго приложение - аз имам подобен ПЦ скрит под ЛЦД телевизора, пуснат е в мрежа със стационарния и лаптопа и си гледкам филми, ДВД-та и други неща на него. Снимки няма да Ви пратя, че ще падне голЕм смЕх на мойта инженерна мисъл с
1. Асус P5LD2
2. Pentium Dual Core 805 - дядото на съвременните двуядрени, или иначе казано - първият двуядрен процесор на Интел. Грее като печка, сигурно и бая ток гълта...
3. 2 по 1 ГБ ДДР2 800Мхз
4. Видео - Ati Radeon Sapphire 1650 256Mb/128bit
5. Харддиск:
- Seagate Baracuda 40GB
- Exelstor J640 40GB
- Samsung 160GB SATA
- Samsung 320 GB SATA
6. DVDRW Nec 3540A (последният истински железен модел на марката, отпреди сливането и със Сони

7. Лан + Саунд, отделна Лан, Флопи
Това цялото нещо се храни от... Сиртек 300W (премаркиран Chieftec), излезе доста сполучливо захранване, търкалям го вече... 4 или 5-та година, не помня. Досега не е дало дефект изобщо, волтажите са му в нормата, проверявано е.
Тази компютърна система е доволно стара, по-добре направо си вземи нова. Може да й намериш и друго приложение - аз имам подобен ПЦ скрит под ЛЦД телевизора, пуснат е в мрежа със стационарния и лаптопа и си гледкам филми, ДВД-та и други неща на него. Снимки няма да Ви пратя, че ще падне голЕм смЕх на мойта инженерна мисъл с

Върни се в “ОФФ-Топик - други”