Пак ни почнаха наводненията.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Пак ни почнаха наводненията.
Ужас природата не прощава
като гледам новините и се плаша направо и това е началото на снеготопенето.

- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
казано е да няма политически намеци но държавата ни нехае за нещата който ще ни споходят в близкия месец и дано няма последствия и поражения природата чака само момента да покаже моща си а тя е с водата,аз бях свидетел как канал който е дълбок 4 метра и е широк 5 е пълен до дигата и продължава дасе пълни.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
angel.1 написа:Май природата не е толкова виновна ,колкото някои други които които години наред се пооблажват с парите отпуснати за почистване и заздравяване дигите на реките и т.н.Въпроса е ,че хората продължават да си кротуват и тва е.
а пък една леко по мургава част от хората успява да отнесе пясъка от дигите за норматив.
Свидетел съм как 2 дена след големите наводнения лятото братята ромеи бяха спрели 3 каручки малко преди Ихитман и смело товариха торбички пясък от поправената дига, е сега пак преля реката и пак заля Ихтиман. И кой е виновен сега ... .
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
"Хората са казали сушата не мори ам кишата ",че и сега се получава нещо подобно.Ами май вече трябва да разберем че на природата и писна да я тровим и ся си го връща на нас.Също според мен има и друга причина че навлизаме в друга климатична област и всичко е съвсем друго нито пролетта е като пролет,нито есента като есен.Сега преобладават само две сезона лято и зима.А в момента за голяма вина имат и хората които не са си свършили работата като почистят коритата на реките и да укрепят дигите.Някой държавник си е прибрал парите, а сега гледам новините реките текат по улиците.
вчера изпреварих в града един БТР жълт на гражданска защита
което ще рече че положението пак е зле... по новините снощи казаха ,че се очаквало чера вълна по Марица и до 23.00 седяхме и запахме. реката се е покалчила осезаемо. циганския квартал на село Триводици може да е залят вече, незнам
. не бях в Бг миналото лято, но е факт че моста който свързва Стамболийски с Цариградско шосе (пазарджик - пловдив) и магистрала Тракия вече го няма
... мост построен през 1944 от германците
реката го е отнесла като куцо пиле ,домат 

което ще рече че положението пак е зле... по новините снощи казаха ,че се очаквало чера вълна по Марица и до 23.00 седяхме и запахме. реката се е покалчила осезаемо. циганския квартал на село Триводици може да е залят вече, незнам

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не мога да разбера, след като има толкова много язовири на всяка река, как се допуска това да стане? Много добре си спомнят какво стана лятото и есента, близко е до акъла, че по пролетното снеготопене пак ще прииждат реките, какво им пречеше да източат тези язовири? И нямаше да стане така! Всички язовири ЦЯЛА ЗИМА СИ СТОЯТ ПЪЛНИ, защо???
Не знам защо си мисля, че това е просто поредния начин да се точат пари на гърба на хората, от помощи, ремонти и т.н. Защото още сега почва да се шуми, колко от помощите НЕ СА УСВОЕНИ, а останалите всички знаем как се "усвояват" - възстановяването се възлага на приятелски и роднински фирми, срещу двойни цени...
Днес чух по радиото, че АТАКА вече била втората по сила политическа група в България
, а Боленчо вече започва да организира малко по малко протести. Направо не ми се мисли какво ще става тази година, ще видим ЕС през крив макарон 
Не знам защо си мисля, че това е просто поредния начин да се точат пари на гърба на хората, от помощи, ремонти и т.н. Защото още сега почва да се шуми, колко от помощите НЕ СА УСВОЕНИ, а останалите всички знаем как се "усвояват" - възстановяването се възлага на приятелски и роднински фирми, срещу двойни цени...

Днес чух по радиото, че АТАКА вече била втората по сила политическа група в България

- Drago_M
- Автомобил:
- Двигател:
Непочистени речни корита , диги - ала бала!!!
Кога в миналото някой е видял да се чистят речните корита.
Аз не съм. Дори не съм чувал.
Истинската причина според мен е , че изсякоха горите.
В района на Ихтиман първо няколко години подред палеха гората и след това сечаха.
За да се спре тази практика забраниха износа на обгоряла дървесина. Но това не значи , че поголовната сеч беше спряна.
Едни секат за бизнес и правят милиони , други секат за огрев , но в крайна сметка останаха едни голи чукари.
Аз пътувам вече над 15 години из цяла България и съм по неволя наблюдател на тези неща.
Сега като завали и водата се стича надолу като по тенекиен улук.
Така че нека не виним приводата. Дъжд винаги е валяло и ще вали.
Снегът винаги ще се топи. Не мисля , че сега вали повече от преди.
Просто водата се оттича наведнъж , защото няма кой да я задържи.
А парите за така нареченото почистване на речните корита и укрепване на дигите отиват в джобовете на обръчите от фирми.
( знаете за какво става въпрос ).
Кога в миналото някой е видял да се чистят речните корита.
Аз не съм. Дори не съм чувал.
Истинската причина според мен е , че изсякоха горите.
В района на Ихтиман първо няколко години подред палеха гората и след това сечаха.
За да се спре тази практика забраниха износа на обгоряла дървесина. Но това не значи , че поголовната сеч беше спряна.
Едни секат за бизнес и правят милиони , други секат за огрев , но в крайна сметка останаха едни голи чукари.
Аз пътувам вече над 15 години из цяла България и съм по неволя наблюдател на тези неща.
Сега като завали и водата се стича надолу като по тенекиен улук.
Така че нека не виним приводата. Дъжд винаги е валяло и ще вали.
Снегът винаги ще се топи. Не мисля , че сега вали повече от преди.
Просто водата се оттича наведнъж , защото няма кой да я задържи.
А парите за така нареченото почистване на речните корита и укрепване на дигите отиват в джобовете на обръчите от фирми.
( знаете за какво става въпрос ).
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”