Пак ни почнаха наводненията.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Пак ни почнаха наводненията.

Мнениеот L&R » Пон 13 мар 2006 19:34

Ужас природата не прощава :? като гледам новините и се плаша направо и това е началото на снеготопенето.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 13 мар 2006 19:56

Май природата не е толкова виновна ,колкото някои други които които години наред се пооблажват с парите отпуснати за почистване и заздравяване дигите на реките и т.н.Въпроса е ,че хората продължават да си кротуват и тва е.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 13 мар 2006 21:31

казано е да няма политически намеци но държавата ни нехае за нещата който ще ни споходят в близкия месец и дано няма последствия и поражения природата чака само момента да покаже моща си а тя е с водата,аз бях свидетел как канал който е дълбок 4 метра и е широк 5 е пълен до дигата и продължава дасе пълни.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 13 мар 2006 21:46

angel.1 написа:Май природата не е толкова виновна ,колкото някои други които които години наред се пооблажват с парите отпуснати за почистване и заздравяване дигите на реките и т.н.Въпроса е ,че хората продължават да си кротуват и тва е.

а пък една леко по мургава част от хората успява да отнесе пясъка от дигите за норматив.

Свидетел съм как 2 дена след големите наводнения лятото братята ромеи бяха спрели 3 каручки малко преди Ихитман и смело товариха торбички пясък от поправената дига, е сега пак преля реката и пак заля Ихтиман. И кой е виновен сега ... .

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пон 13 мар 2006 21:57

нямам думи - щатите ги издави, цял щат беше наводнен вече са забравили какво беше. у нас не можем да се оправим от предните наводнения,а и нови идват

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пон 13 мар 2006 22:12

"Хората са казали сушата не мори ам кишата ",че и сега се получава нещо подобно.Ами май вече трябва да разберем че на природата и писна да я тровим и ся си го връща на нас.Също според мен има и друга причина че навлизаме в друга климатична област и всичко е съвсем друго нито пролетта е като пролет,нито есента като есен.Сега преобладават само две сезона лято и зима.А в момента за голяма вина имат и хората които не са си свършили работата като почистят коритата на реките и да укрепят дигите.Някой държавник си е прибрал парите, а сега гледам новините реките текат по улиците.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 13 мар 2006 22:18

добре че има поне пожарникари да отводняват макар и с техника на 30 год на тези мом4ета шапка им свалям ..........................но защо те трябва да оправят на друг мизериите и работата която не са свършили

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 13 мар 2006 22:49

Ще ни върви по вода и т,ва си е! mhihi :snorkel02 :drinking:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 13 мар 2006 22:55

bluefen написа:добре че има поне пожарникари да отводняват макар и с техника на 30 год на тези мом4ета шапка им свалям ..........................но защо те трябва да оправят на друг мизериите и работата която не са свършили

да прав си, ама мноо си прав

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 14 мар 2006 10:19

вчера изпреварих в града един БТР жълт на гражданска защита :shock :shock
което ще рече че положението пак е зле... по новините снощи казаха ,че се очаквало чера вълна по Марица и до 23.00 седяхме и запахме. реката се е покалчила осезаемо. циганския квартал на село Триводици може да е залят вече, незнам :roll:. не бях в Бг миналото лято, но е факт че моста който свързва Стамболийски с Цариградско шосе (пазарджик - пловдив) и магистрала Тракия вече го няма :? ... мост построен през 1944 от германците :shock реката го е отнесла като куцо пиле ,домат :roll:

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 14 мар 2006 10:51

веселин написа:Ще ни върви по вода и т,ва си е! mhihi :snorkel02 :drinking:

Май само дайвъра че се радва.. mhihi mhihi

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 14 мар 2006 10:54

Аз не мога да разбера, след като има толкова много язовири на всяка река, как се допуска това да стане? Много добре си спомнят какво стана лятото и есента, близко е до акъла, че по пролетното снеготопене пак ще прииждат реките, какво им пречеше да източат тези язовири? И нямаше да стане така! Всички язовири ЦЯЛА ЗИМА СИ СТОЯТ ПЪЛНИ, защо???
Не знам защо си мисля, че това е просто поредния начин да се точат пари на гърба на хората, от помощи, ремонти и т.н. Защото още сега почва да се шуми, колко от помощите НЕ СА УСВОЕНИ, а останалите всички знаем как се "усвояват" - възстановяването се възлага на приятелски и роднински фирми, срещу двойни цени... :roll:
Днес чух по радиото, че АТАКА вече била втората по сила политическа група в България :roll:, а Боленчо вече започва да организира малко по малко протести. Направо не ми се мисли какво ще става тази година, ще видим ЕС през крив макарон :?

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Вто 14 мар 2006 11:13

Непочистени речни корита , диги - ала бала!!!
Кога в миналото някой е видял да се чистят речните корита.
Аз не съм. Дори не съм чувал.
Истинската причина според мен е , че изсякоха горите.
В района на Ихтиман първо няколко години подред палеха гората и след това сечаха.
За да се спре тази практика забраниха износа на обгоряла дървесина. Но това не значи , че поголовната сеч беше спряна.
Едни секат за бизнес и правят милиони , други секат за огрев , но в крайна сметка останаха едни голи чукари.
Аз пътувам вече над 15 години из цяла България и съм по неволя наблюдател на тези неща.
Сега като завали и водата се стича надолу като по тенекиен улук.
Така че нека не виним приводата. Дъжд винаги е валяло и ще вали.
Снегът винаги ще се топи. Не мисля , че сега вали повече от преди.
Просто водата се оттича наведнъж , защото няма кой да я задържи.
А парите за така нареченото почистване на речните корита и укрепване на дигите отиват в джобовете на обръчите от фирми.
( знаете за какво става въпрос ).

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 14 мар 2006 14:32

последствията :
Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”