съвет за шпакловка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

съвет за шпакловка

Мнениеот mitko66 » Пет 30 окт 2009 19:19

понеже всички майстори към които се обърнах били много заети събота и неделя реших да се справя сам, въпреки че нямам никакъв опит и затова се допитвам до знаещите, поне на теория да се подкова :D
става въпрос за прясно остъклена тераса с пвц дограма-с подмазването ще се справя имам теракол, фугите не са големи. Проблема ми е с шпакловката от вътре на итонгите-каква мазилка да купя, от къде, какво ще ми трябва - мистрия, шпакла, маламажка...друго нещо? някакви скрити хватки и съвети, не държа да стане супер, все пак това е тераса, важното е да горе долу равно, после хубав цветен латекс отгоре и готово.
И още идин въпрос, изпалзва ли се шкурка накрая за заравняване на грапавините на шпакловката?
Мерси предварително!

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: съвет за шпакловка

Мнениеот iGolf » Пет 30 окт 2009 19:29

а лист гипсокартон как ти се струва ако не мислиш че ще се справиш със шпакловката?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 30 окт 2009 19:32

Взимаш чувалче гипс(но не от обикновенния,а такъв който бавно стяга),мажеш с маламажка(малка),а с мистрията слагаш на нея,после взимаш един беличък ФИН гипс(това когато е дръпнал оня) и нанасяш върху него вече по-финно...като изсъхне този гипс го минаваш с щкурчица(не много едра за да не оставя следи) и след като стане стъкло минаваш с латекс цвят по избор :mrgreen:

п.п може и с гипсокартон...да :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пет 30 окт 2009 19:35

гипсокартона хич не го разбирам, пък и отесня терасата :)
Ще се пробвам с някаква гипсова смес, ако отида в големите магазини-бриколаж, практикер, баумакс, дали ще ми препоръчат нещо подходящо?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 30 окт 2009 19:39

mitko66 написа: ако отида в големите магазини-бриколаж, практикер, баумакс, дали ще ми препоръчат нещо подходящо?

Зависи от продавача до каква степен е в час :deal

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 30 окт 2009 19:53

да ти кажа и картона не е сложно има и хубаво лепило за него и на итонга хваща зверски яко,шляпаш няколко топки и натискаш и после с нивелчето дооправяш къде по вече да натиснеш къде по малко,после си джойнтваш където де срещтат парчетата с лента и подназваш тънко,и после боята,по чиста работа е,но както си решиш!и мен ме чака такава процедура скоро!Успех

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пет 30 окт 2009 20:04

карай с шпакловка, не е много сложно.Както каза колегата по горе, с две ръце горе-долу ще го оправиш и шкурка задължително за тебе/№150/В магазина трябва да те упътят

Потребителски аватар
iliqsashev
Автомобил: Audi a3 8l facelift
Двигател: ALH

Мнениеот iliqsashev » Пет 30 окт 2009 20:39

колега най-добре мини итонга с циментово лепило или мазилка на кнауф мп75 2 ръце и след това две или три ръце сатен гипс пак на кнауф това е най добрият варият, а относно инструментите ти трябва маламашка и мистирия.за да ти е по лесно отстранявай деругите от шпакловането преди започването на новата ръка.ако има нещо неясно питай 8)

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пет 30 окт 2009 20:43

мерси за добрите съвети на всички ви, утре сутрин отивам да пазарувам и започвам обекта :D
ако стане добре ще пусна снимки

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Съб 31 окт 2009 13:39

Даскала™ написа:Взимаш чувалче гипс(но не от обикновенния,а такъв който бавно стяга),мажеш с маламажка(малка),а с мистрията слагаш на нея,после взимаш един беличък ФИН гипс(това когато е дръпнал оня) и нанасяш върху него вече по-финно...като изсъхне този гипс го минаваш с щкурчица(не много едра за да не оставя следи) и след като стане стъкло минаваш с латекс цвят по избор :mrgreen:

п.п може и с гипсокартон...да :Mr Green Fun

:arrow:
Даскала най точно го е казал. Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”