Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Сьвет за голф 4

Мнениеот vladobg78 » Пон 19 окт 2009 13:40

Здравейте пичове,

Регистрирах се специално за да ви попитам са сьвет. :D
Обмислям варианта да си всема голф 4, но не чувам различни мнения дали колата е добра. Мисля че тук мога науча наи-добре за + и - на 4-ката :shock
Ще е супер ако някой горд притежател на 4-ка ми пише и ми даде сьвет. досега карам рено, но доста одьртя и е време за смяна. мерси

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот Luciano » Пон 19 окт 2009 13:43

:търсачкаа защото след малко ще те резнат :bishop

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 окт 2009 13:46

Владо, във форум на VW едва ли ще чуеш много минуси за някой от моделите на марката, ама... аз да почна с първия: Ако се интересуваш от прословутата евтина поддръжка на Фолксваген- забрави!
При Г4 тази... хммм... 'детска болест' на конструкторите е вече отстранена и евтини са само обещанията на джамбазите! :lol:
Голям недостатък на всички от това поколение е постоянното белене на боята по пластмасите в купето...
Ама наскоро пръсках със спрейче една обелена пластмаска на AMG-то на шефа ми, така, чеее... mhihi mhihi

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Пон 19 окт 2009 14:23

С какво двигателче я търсиш 4ката?

Потребителски аватар
plmitev
Автомобил: VW Golf
Двигател: ALH 2000

Мнениеот plmitev » Пон 19 окт 2009 15:24

не се плаши купувай. Всички коли правят проблеми. Само си прецени какъв мотор искаш и не му мисли много Г4 е най доброто в този клас

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 19 окт 2009 17:15

Щом от Рено ще се мяташ на VW... мисля, че единствено приятни изненади те чакат mhihi

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пон 19 окт 2009 18:13

ако пачката те бий в челото заповядай в нашта секта.Не, че се кара от богаташи модела, но комфорта който получаваш си има цена и повярвайми си струва, но трябва сам да се убедиш.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пон 19 окт 2009 18:48

Haralampi написа:Щом от Рено ще се мяташ на VW... мисля, че единствено приятни изненади те чакат mhihi

това беше доста сектантско изказване. Не е така колега, реното в никакъв случай не е лоша кола и голфа не е като космически кораб в сравнение с мегана с който са в 1 клас

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 19 окт 2009 18:57

Burner_inc написа:
Haralampi написа:Щом от Рено ще се мяташ на VW... мисля, че единствено приятни изненади те чакат mhihi

това беше доста сектантско изказване. Не е така колега, реното в никакъв случай не е лоша кола и голфа не е като космически кораб в сравнение с мегана с който са в 1 клас

В един клас по големина да.... то и Fiat, Dacia, Opel, Daewoo и Lada имат по такъв представител...
В един клас по качество обаче... без малко mhihi Що не си взе Меган тогава - мн. по-евтин е ;) (и има защо)
Няма да спорим... да речем, че това си е мое лично мнение (макар и Рено винаги да е била на последните места във всички потребителски класации (в последната която видях Меган беше на 26то място от автомобилите в класа си... а Голф от друга страна на 3-то или 4-то) :roll:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 19 окт 2009 19:05

vladobg78 написа:Здравейте пичове,

Регистрирах се специално за да ви попитам са сьвет. :D

Колега доволен ще останеш. Мен ако ме питаш, най-добре следи пресните теми във форума и рови из старите. Намери някои познат с такава кола, съсед или познат на твой приятел да смените някои лаф, да седнеш в колата, направи едно кръкче ако е възможно. Има срещи на маняците с Голф 4 в София, следи кога се провеждат и се изтипосай и ти там. Колегите предполагам че ще ти обяснят за "+" и "-" на модела, а ще може и да видиш различни варианти на модела.
Ето я и въпросната темичка: viewtopic.php?f=4&t=114516

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Пон 19 окт 2009 19:11

Не всичко е класации колега, а относно мегана, предишната ми кола беше меган, от поколението на голф 3 и ако се върна назад във времето и трябва да избирам между голф 3 и меган, пак бих избрал мегана. Човек не трябва да се вторачва само в 1 марка и да разсъждава като фанатик- "немското си е немско" :beer

Аз поне не съжалявам, че избрах меган 2.0 16В пред Г3 АБФ

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 19 окт 2009 19:21

О, аз съвсем не съм фанатик на тема VW... Бих сменил VW с поне 3-4 други марки, ако имах портфейла за целта.

Иначе за мен точно всичко е статистика! По-показателно от това няма!
И за да не съм голословен: Статистиката на ADAC за аварирали на сред пътя автомобили за 2008ма година показва следното за класа на Голф (колкото по-нагоре - толкова по-малко аварии):

1. Audi A3
2. Mercedes B-Klasse
3. Mercedes A-Klasse
4. Golf/Bora/Vento
.....
9. Renault Megane
.....
13. Peugeot 307 (последно място в класацията)

Нормално е, човек да се стреми да се катери по класацията нали ;)

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Пон 19 окт 2009 19:35

ама 1 е сухата статистика, а съвсем друго е усещането когато седнеш в дадена кола. Не знам дали си забелязал, но има коли в които като седнеш ти пасват идеално, въпреки, че не са на челните места в класациите

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 19 окт 2009 19:41

Burner_inc написа:ама 1 е сухата статистика, а съвсем друго е усещането когато седнеш в дадена кола. Не знам дали си забелязал, но има коли в които като седнеш ти пасват идеално, въпреки, че не са на челните места в класациите

А дали ще ти е същото усещането като на 25 000 км отиде съединителя, на 35 000 скоростната и на 45 000 окачването, а помеждудругото климатика, ABSa, алармата и скъсана тапицерия? :idea: (примерите не са случайни, а идват от потребителски доклад за Меган 2001)

Нека тогава го оставим на ниво "мое лично мнение" ;) Сметнах за уместен коментара и спора в предвид, че колегата възнамерява да заменя Рено с VW. :beer

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Пон 19 окт 2009 19:48

Абе 4-ките поне от това което съм чел не ги дават като кой знае колко безпроблемни. Може и да не те оставят посред път но въобще не са от най-здравите автомобили. Мойта за момента се държи, но не е като да няма какво да се ремонтира. И мамка му почват да ми скърцат пластмасите в купето. Много дразнещо.

Ноо... аз не че имам много опит, ама определено немецът добре го е измайсторил. Харесва ми как е мислено и как са направени нещата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”