Момчета,преди известно време четох по вестниците,че отменяли свидетелството за психологична годност за водачите от категории С и СЕ.Някой знае ли дали това е вярно?Започвам нова работа като шофьор на тир,но отдавна съм далеч от тази информация и не знам дали ще ми трябва,а моето е изтекло преди две години.Някой ако знае дали ще ми трябва нека сподели.
П.П.Попитах бъдещият ми шеф дали ми трябва,той каза,че са го спирали даяджии,но не са му искали психо.
Въпрос към водачите на товарни автомобили в страната.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос към водачите на товарни автомобили в страната.
Последна промяна от rosen79 на Пон 19 окт 2009 19:05, променено общо 1 път.
Re: Въпрос към водаите на товарни автомобили в страната.
водаите - значи водачите ли.
по темата незнам
малко спам и от мен

по темата незнам
малко спам и от мен
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос към водачите на товарни автомобили в страната.
Копчето заяжда. 

Утре ще се обадя на някой от моите превизвачи да питам,че сега е малко късно.Не е проблем нали?
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Ако фирмата има лиценз за превоз ти трябва психо. Ако е само за собствен превоз не ти трябва.
Изисквания за издаване на лиценз
Лиценз за извършване на превоз на товари с автомобили с българска регистрация се издава на търговци по смисъла на Търговския закон, когато отговарят на следните изисквания:
благонадеждност (добра репутация) – изискванията са изпълнени, когато ръководителите на транспортната дейност на търговците на са осъждани за умишлено престъпление от общ характер или не са лишени с влязла в сила присъда от правото да упражняват превозна дейност;
професионална компетентност – изискванията са изпълнени, когато ръководителите на транспортната дейност на търговците притежават познания и опит, придобити чрез посещения в курсове за обучение или усвоени в транспортната практика, успешно са положили писмен изпит по предмети, определени в наредбата, и имат най-малко средно образование- за международните превози, и най-малко основно образование- за вътрешните превози. Лицензираните превозвачи могат да осъществяват превоз на товари само с водачи, които отговарят на изискванията за минимална възраст, правоспособност за управление на моторни превозни средства от съответната категория и за психологическа годност;
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Това го знам,но имаше промени преди 3-4 години,които го отмениха това.Остана само за водачите на автобуси.Когато работех на тировете преди като те спрат лешоядите,първото нещо,което искаха беше психото.Но двама вече ми казват,че са ги спирали няколко пъти и психо не са искали.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Аз мойто психо го взех преди една година и тогава беше задължително. Не съм чул да са го отменили.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ТОВАРИ
Чл. 89. По време на работа водачът задължително представя при поискване на контролните органи следните документи:
1. свидетелство за управление на МПС от съответната категория;
2. свидетелство за регистрация на МПС, което управлява;
3. документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" за МПС, което управлява;
4. (нова - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) копие от лицензията за обществен превоз на товари на територията на Република България;
5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) знак за преминат периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;
6. (предишна т. 5 - ДВ, бр. 36 от 2001 г., отм. - ДВ, бр. 46 от 2006 г.)
7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) пътен лист по образец (приложение № 14);
8. (предишна т. 7 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) товарителница (приложение № 15).
Това успях да немеря в нета.Никъде не пише,че трябва психо.
Чл. 89. По време на работа водачът задължително представя при поискване на контролните органи следните документи:
1. свидетелство за управление на МПС от съответната категория;
2. свидетелство за регистрация на МПС, което управлява;
3. документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" за МПС, което управлява;
4. (нова - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) копие от лицензията за обществен превоз на товари на територията на Република България;
5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) знак за преминат периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;
6. (предишна т. 5 - ДВ, бр. 36 от 2001 г., отм. - ДВ, бр. 46 от 2006 г.)
7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) пътен лист по образец (приложение № 14);
8. (предишна т. 7 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) товарителница (приложение № 15).
Това успях да немеря в нета.Никъде не пише,че трябва психо.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Положението е следното:
В последните няколко години не се търси контрол за тези свидетелства от органите на реда.
Работодателя е ДЛЪЖЕН при назначаване да го изисква.
Ако има лишаване от правоуправление заради алкохол, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се минава през психотест, за да се получи свидетелството.
В последните няколко години не се търси контрол за тези свидетелства от органите на реда.
Работодателя е ДЛЪЖЕН при назначаване да го изисква.
Ако има лишаване от правоуправление заради алкохол, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се минава през психотест, за да се получи свидетелството.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах как стоят нещата.Днес говорих с един от шефовете на ДАИ,и той ми разясни как стоят нещата.Та,психото не се изисква от водача на пътя,а като ходят на проверки по фирмите го изискват от собственика.Ако някой от шофьорите няма психо отнася го собственика.
Може да заключвате.
Може да заключвате.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”