Свински грип - или първите дни с него!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Свински грип - или първите дни с него!

Мнениеот Barboukov » Пет 13 ное 2009 4:24

Имаше тема преди време дали има болен колега от свински грип. Като я прочетох се изсмях и казах, че никога няма да ми се наложи да пиша в нея положителен отговор. Да, ама не! Никога не казвай никога. Ето че на мен ми го откриха (макар и случайно).

Как се започна?
Ден първи: Както съм на работа приятелката ми ми звъни и споделя, че не е добре. Казах и, да се прибира и да ляга. В 18.30 и моя милост тръгва към къщи и намира една девойка с температура. Казах си, ако температурата и мине 38.5 отиваме в спешното. Така и стана. Заведох я. Прегледаха я, изписаха антибиотик, парацетамол, витамин с. Прибираме се унас, аз цяла нощ на крак, понеже незнам какво да очаквам. Падна й температурата, аз заспах....

Ден втори: Събуждам се, нещо ме втриса. Вие ми се свят, боли глава... Сложих термометър - 37 и малко. Казах си, почвам и аз антибиотика. Реших, че се движа с ден закъснение. Общо взето целия ден мина така... Термометър (до 38 температура и при двамата), хапчета, лежене.

Ден трети: Ставам сутринта, жената ок, аз немога да си кажа името. При най-малкия опит да говоря - силни болки в гърдите. Температура около 38.5 вече. Не ме боли гърло, но нещо като ми задере и се изкашлям - болката е неуписуема. Помислих си какво ли не... Стиснах зъби, продължих с лечението по нормалния ред и се стига до първата кошмарна нощ. Заспивам и жената ме събужда в полунощ с думите - "Мартине, ти гориш. Слагай термометър веднага и пий течен аналгин". Сложих го аз и сме заспали. Следващо събуждане в 1.30: "Мартине, заспала съм. Дай термометъра... Олеееее, минава 40 градуса." Изпих един т.аналгин, след час никаква промяна. Още е 40... Пия втори - след час 39.9, пия трети - 39.7, пия четвърти и влизам в банята. Взех си един душ, излязох, легнах си. След минути усещам как започва да тече вода от мен. Чаршафа стана мокър за отрицателно време. На мен взе да ми олеква. Премерих Т - ихаааааааааа.... 37.1... Неможах да повярвам. Заспах спокойно към 6 сутринта.

Ден четвърти: Станах по обяд след около 4-5 часа сън. Нищо ново - болки при опит да говоря, температура около 38. Жената замина на работа в 14.30 и останах сам. Тая температура ме уби - нагоре, надолу... Не се спря... Тъпках се с парацетамоли. Стана 20.00 вечерта и неможах да издържа. 39.7 темп. Опит да кажа нещо - адкса болка. Изкашлях се веднъж - как съм жив незнам... Пих течен аналгин. Дойдоха, взеха ме и ме заведоха в спешното... 2 часа чакане, щото лекарките си пият кафетата... Стоя на пейката пред входа, почвам да умалявам. Няма кой да ми обърне внимание, а аз с последните си сили само храня дежурните. Колегата, който ме доведе не издържа и започна да звъни и им вика - момчето е с 40 градуса, никой ли няма да го прегледа? Излезе една маскирана като Дарк Вейдар, само че в бяло и ме извика. Слуша ми дробовете, прати ме на рентген и в клинична лаборатория за кръвна картина. Излязоха резултатите, девойката ме вкара при нея пак и каза: "Положението ти не е добро. Влизаш в инфекциозно отделение. Резултатите са като на двамата, починали от свински грип тук през последните 4 дни. Абсолютно съвпадение на симптомите и оплакванията. 99% е това, утре сутринта ще се потвърди и останалия 1%." Казах, че няма да лежа при тях. След 10 мин спорове видяха, че няма да ме натикат и ми извадиха документ да се разпиша, че отказвам хоспитализация. Изписа ми Тамифлу таблетки и сподели: по принцип тамифлуто има най-добър ефект ако се започне от първите ден два. Ти си от 4 дни с тези симптоми. Замълчах си, овесих нос, пожелах приятно дежурство, и лекарката ми каза, че ако реша веднага ще ме приемат и да започвам по най-бързия начин с лекарството.
Намерих го, купих го... Тази нощ е пак като предишната - над 40 температура. Смъкнах я, не ме гони сън и сега пиша тази тема, хапвайки препечени филийки, свинско филе от бут, банани и течен шоколад. Поне апетит не ми липсва...

До понеделник включително сме под карантина вкъщи.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Свински грип - или първите 4 дни с него!

Мнениеот groznika » Пет 13 ное 2009 6:22

Колега.... не знам какво да кажа... Комшията почина миналата седмица с такива симптоми. :cry:
Може би е било хубаво да помислиш за хоспитализация. Знам ли...

Успех и стискам палци всичко да се нареди :(

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 13 ное 2009 8:05

Много гадно колега, :? Дръж се няма да се предаваш! По скорошно уздравяване!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 13 ное 2009 8:22

Бързо оздравяване пич :да:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 13 ное 2009 8:46

Оздравявай бързо, колега, стискаме палци! :!:

Потребителски аватар
RADO 8463
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RADO 8463 » Пет 13 ное 2009 8:48

Това не е шега работа, защо отказваш хоспитализация?
П.П Бързо оздравяване :D

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Пет 13 ное 2009 9:17

и аз преди 3 дни бях с температура над 39 градуса цял ден направо щеше да ми се пръсне главата ходих на лекар изписа ми антибиотик проспан и сага съм по добре само дето ми се вие свят и се уморявам бързо искам да кажа колега ако си за болница по добре влизай макар и в друг град това не е шега работа дано скоро оздравееш

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 13 ное 2009 9:19

И аз мисля че не етрябвало да отказваш хоспитализация,но ти си знаеш,бързо оздравяване колега :да:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 13 ное 2009 9:21

Аз го изкарах в средата на август..наистина е ужасно. Сега имам и трайни кардио последствия от него

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 13 ное 2009 9:36

Бързо да се оправяш, колега ! :beer
Свински, птичи, котешки, обикновен и т.н грип всеки може да пребори ако е със здрава имнунна система и не е с лабилна психика :да:
И аз изкарах тежък грип... не знам дали беше свински или не.... опитах без антибиотик, но в крайна сметка се опря и до него :)
Успех ...почти съм сигурна, че ще оздравееш... за 4 дни вече си си изградил антитела в резултат на антигенния стимул.

BOCOO написа:изписа ми антибиотик проспан

Проспанът не е антибиотик :wink:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 13 ное 2009 9:38

И аз съм на мнение че приемането ти в болница е по добрия вариант от колкото самолечението,но е твое право.
Освен да ти пожелая бързо оздравяване и да го пребориш тва свинче

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 13 ное 2009 9:39

Колега, спокойствие и силна храна ти трябва. Пии си хапченцата и стой вкъщи, ще го пребориш мам*то му и грип :да: А и ти не се самолекуваш, дали са ти рецепта с хапове.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 13 ное 2009 9:40

Правиш глупости! Отивай веднага в болницата! Какво ти си единствения смелчага дето полуумрял си тръгва от болницата щото не му се стояло там. Я бягай обратно!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 13 ное 2009 9:49

Яж яко пчелен мед!

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 13 ное 2009 9:52

Еееее Марто.Знам,че е мизерия в нашата болница ама поне винаги ще има някой на главата ти.Не прави глупости и оздравявай бързо!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”