Мнениеот niikoo_1 » Вто 28 мар 2006 21:49
Ми попринцип в Германия Carrera GT е малко по-скъпа от МcLaren SLR, това го пише в едни книжки на Аутобилд, които имам.
Та ако трябва да говорим за Макларън СЛР, мога да кажа, че това е един уникален автомобил, уникалното е това, че той не може да се вкара в определен клас, защото съчетава динамичните показатели на супер карите с практичността, а конфигурацията му не е типичната за този тип автомобили, т.е има издължена предница и пак средно разположен двигател.
Трансмисията е 5скоростен автоматик с възможност за ръчно превключване от волана.
Определено това е най-лесната за управление и функционална кола от останалите суперкари (Енцо, Carrera GT).
На права е малко по-бърза от Carrera GT, по-бавно е от Енцо, но пък на пистата цар е Поршето, което дава най-добри времена, и има най-добри показателика за: странично ускорение, скорост при слалом, спирачен път не зависимо от скоростта, при студени и топли спирачки и т.н
Всяка една от тези коли е настроена по различен начин и има различна цел, Енцото има аеродинамика настроена за по-ниско съпротивление от там следва и по висока макс. скорост, Поршето пък има най-ниска макс. скорост и е ускорява една идея по бавно от другите две, но пък неговата цел е пистата където е безспоред лидер, от своя страна СЛР-ра е най-практичен, удобен, комфортен и дори може да се ползва за евридей кар. От три автомобла най-спартанско е Енцото.
СЛР-ра въобще не е лош и както казах тази кола няма аналог тя е един вид швейцарско ножче, има и най-голям въртящ момент от всичките. Много от автомобилните журналисти се чудят как точно да дефинират този автомобил, някой го харсват, други не. За мен колата е уникална, ако имах възможност да избирам една от трите бих избрал Carrera GT - това е определено най-пуристкия автомобил от всичките.
Има и още една ошция Форд ГТ