автомивка във варна с пяна.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

автомивка във варна с пяна.

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 26 ное 2009 21:22

здавейте,
търся си автомивка във Варна, където да мият колата с пяна или с каквото и да е било - различно от паро-струйка. тия налягания ебават майката на боята и капачките на гумите.
гледам, че сухото миене около Пикадили май е в зимна ваканция.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: автомивка във варна с пяна.

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 ное 2009 22:28

Да, би било полезно да знаем. :да:
Ако някой знае да сподели. :wink:

За сега сме много доволни само от една автомивка в Девня... измиха колата с пяна и всичко как си трябва...екстра беше, но все пак не е във Варна. :?

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пет 27 ное 2009 11:28

В какъв смисъл миене с пяна . Аз по друг начин не съм виждал да мият .

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 27 ное 2009 19:05

yms написа:В какъв смисъл миене с пяна . Аз по друг начин не съм виждал да мият .

повечето мият с паро-стуйка под налягане и само с вода. последният път ми отлепиха емблемите по капачките на гумите, на един познат боята; не коментирам вкарването на вода по двигателя.

днес минах покрай една и видях, че ползват пяна. в пон. ще я пробвам и ще дам отзиви.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 27 ное 2009 19:11

yms написа:В какъв смисъл миене с пяна . Аз по друг начин не съм виждал да мият .

Така нареченото безконтактно миене, което пък съсипва лака на боята и гумените уплътнения, ама това е друг въпрос ;)

Истината е в качественото миене на ръка. За съжаление, скоро рядко ще ни се отдава такава възможност.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 27 ное 2009 19:13

повечето мият с паро-стуйка под налягане

Колега в голяма грешка си повечето мият с ВОДОструйка а моторите ги мият с паро.
Ако миеха купето с парото-щеше да е забавна гледка.И като търсиш гъба ми е интересно после с кво се изполива с маркуч ли? И не забравяй че в гъбата остават винаги песачинки,които драскат лака и боята на автомобила.А и мръсотията винаги пада от колата дори и без контакно(безчетково)само с пистолета с водичка.
Просто моли момчета като ти я мият да намалят пистолетите си и няма да ти падат капачките.
Виждал съм как се отделят парчета кит на некои колички heavy metal zork
И как го решихте,че безчетковото съсипва(тука говорим ако се работи правилно с него с правилната консистенция на концентрат) лака незнам при положение,че се прилага на най-новите коли именно зада не се драскат от гъби и четки и т.н.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 27 ное 2009 19:16

musura написа:
yms написа:...

Така нареченото безконтактно миене, което пък съсипва лака на боята и гумените уплътнения, ама това е друг въпрос ;)
...

Така е, безконтактно се вика, но е без контакт с гъба, четка и т.н. неща за търкане.Пак се използва паро/водо стуйка за да махнат пяната.Този препарат съсипва и хром елементите по колата и както е казал musura прецаква лака, което за някой може да е + ако искат да им стане колата мат mhihi

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 27 ное 2009 19:21

Mного зависи от препаратите, които ползват за безконтактно миене. Има такива, които покриват колата с пяна, а не тези, които са тип обезмаслител. По-добри от първите в съчетание с водоструйка, работеща поне на 150 бара, няма за миене на кола, според мене. Гъбата - дере боята, онова безконтактното, дето го правеха на паркинга на Пикадили във Варна е няква шибана субстанция, дето ти втрива много яко мизерията в колата и цялата после става на врътки. Безводно.... пробвайте безводно да се изкъпите!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 27 ное 2009 19:24

В две леки грешки си колега блиндер-нищо лично.
1.Пароструйката поне аз не съм използвал за подготовка или изполиване на автомобил тва е безумие.Тя е само за двигателния отсек като там също се използва препарат.
2.Водоструйката не развали никакви повърхности ако те са си наред-лаковото им покритие си е наред.Именно новите автомобили се мият само така.Дори си спомням при мн мръсни автомобили сме пръскали безчетковото без да я мокрим предварително и пак няма проблеми.Отделен въпрос е че по старите автомобили лака им е позаминал и за тва те искат по малко концентрат.На червени коли също се "отразява" много добре mhihi стават мат.
Казвам го с идеята че съм работил на автомивка,където идваха доста лъскави коли.а не просто да дрънкам глупости.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 27 ное 2009 20:43

xalerrelax написа: ...

Може, аз не искам да споря с никой.
Незнам какво се ползва на мивките, понеже си мия колата на работа с маркуч, пистолет, гъба и шампоан.
За хром елементите съм чувал, че се прецакват от препарата, а за мат ефекта съм го виждал с очите си как за около 6-7 измивания се получи точно на червена кола mhihi , не беше нова, явно е имала наистина, както казваш проблем в лаковото покритие, но не съм казвал, че водата под налягане прецаква, а препарата.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пет 27 ное 2009 20:54

Аз където съм си мил колата просто казвам без пароструйка, а само с пистолета и вода.Момчето си взема една кофа и гъба и я мята, няма избор :mrgreen: Като иска бакшиш ще ми я направи както искам аз, а не както може той ;)
Така, че мисля където и да идеш си казваш как искаш да стане и така ...
Успех :)

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пет 27 ное 2009 23:29

vw_golf_4_tdi написа:повечето мият с паро-стуйка под налягане и само с вода. последният път ми отлепиха емблемите по капачките на гумите, на един познат боята; не коментирам вкарването на вода по двигателя.

днес минах покрай една и видях, че ползват пяна. в пон. ще я пробвам и ще дам отзиви.

Всички мият отвън безконтактно , освен ако не ги помолиш да мият на ръка . Добре мият до Кауфланд .

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 28 ное 2009 0:52

Изображение
предполагам на това викаш миене с пяна ?
безконтактно му се вика и аз го предпочитам...
а за това че увреждало лак и т.н .... ем боли ем сърби

например на мене едно цигане ми надра предния прозорец с гъбата ...
:banghead:
така че , за мен това е най добрия начин и аз моята кола така си я мия

Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Пон 30 юли 2012 16:10

Колеги, препоръчайте добра автомивка във Варна, в близост до "Чаталджа" и медицинския университет.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 30 юли 2012 22:31

vw_golf_4_tdi написа:здавейте,
търся си автомивка във Варна, където да мият колата с пяна или с каквото и да е било - различно от паро-струйка. тия налягания ебават майката на боята и капачките на гумите.
гледам, че сухото миене около Пикадили май е в зимна ваканция.

Безводно миене има в момента на Златни Пясъци в малкия паркинг от дясно на Интернационал. Там си имат напълно окомплектована автомивка. Фирмата е EcoCarWash. Моите коли са ми ги мили много пъти и съм доволен. Имат и мобилна група, дето ходи на адрес.
Ако искаш телефон кажи, ще го постна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”