Въпрос за парно и полиетиленови тръби?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Въпрос за парно и полиетиленови тръби?

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 19 дек 2009 11:39

Привет колеги.Скоро ще ми пускат парното (живея в ново жилище) оба4е имам съмнения 4е съм спукал трибите (мисля полиетиленови се водят)като са ми дупчели за дюбели за преходните лаисни по пода (дето се слагат под вратите).По тая причина реших да отвъртя тръбите от разпределителното табло дето ми е в апарта,мента и да ги надуя вероятно с компресор (ако някои има по-добра идея да акзва).Фала обаче стана като зех да отвивам.На секи от разпределителите (топъл и студен)излизат по 4 тръби за 4те радиатора.Сглобката е нипел които от една страна влиза в разпредлителя ,а от друга влиза сглобката на полиетиленовата тръба с гаика.Махнах гаиката ма аполиетиленовата незнам акк да я извада от нипела.Зех да вадя нипелите направо - на топлата с мъки излезнаха.На студената обаче нипелите се изплеснаха и гаиакта се заобли :banghead: - сега нямат отвиване.Питането ми е въпросната сглобка на полиетиленовата тръба как се сваля от нипела без да я разбия и нея ,та да мога да го хвана нипела отдолу да излезе.Някои колега от форума в района на Младост ако е навит да го оправи срещу заплащане да пише на ЛС.Изобщо стана ебати филма :banghead:

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Re: ПОМОЩ.Въпрос за парно и полиетиленови тръби?

Мнениеот olele39 » Съб 19 дек 2009 11:50

Мисля, че мога да ти помогна. 0888508439.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 19 дек 2009 16:08

Я пусни една снимка ,че нищо не ти разбрах :)

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 19 дек 2009 16:35

и аз занимавал съм се ама и аз не можах да го разбера, тъбата е бяла ние така им викахме, щот те са много видове.дай една снимка ама до колкото разбирам присъединителния фитинг(не му знам наименованието) който е конусовиден от страната към бялата тръба е заседнал в нипела тъй ли :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 19 дек 2009 19:43

Да фитинга не мога да извадя.Ама основния проблем е ,че нипела се оказа много мек и гаиката му се смачка при опита да го развия.Със колегата olele се разбрахме да доиде да го види в Понеделник :) .Не е лошо обаче да дадете идея как да си проверя дали тръбите не са спукани.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 20 дек 2009 14:30

виж ся първия начин за койхто се сещам, слагаш на всеки край фитинги, нипел и женска тапа, като уплътняваш със тефлон и надуваш с компресор за 10-ина мин.до колкото разбирам нипела не можеш да го извадиш от колектора така ли :roll: ако е така сваляш колектора нагряваш с горелка примерно и с тръбен ключ отвърташ или ако не може да влезе тръбен ключ трябва изкривена дълга тръба и така...виж вариянти мога да ти кажа доста, но ако си намериш човек който се занимава с това моят съвет е да не се занимаваш.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 22 дек 2009 9:20

Колектора е развартян от колегата olele39.Тръбите в другия краи завършват с кран и са затворени.Проблема е сега от къде да намеря/приспособя такъв накраиник да вържа компресор с нипела на парното :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”