Студентска бригада в Щатите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Студентска бригада в Щатите

Мнениеот Memo » Вто 04 апр 2006 20:07

Колеги,
преди известно време ходих при една софийска фирма на интервю за бригада в Англия. След 2 седмици ми се обадиха и ми казаха, че сега е пиков сезон и аграрните специалности, сираци и полусираци са с предимство, та шанса ми не бил голям. Предложиха ми САЩ. Помислих и прецених да се пробвам. Повече пари трябват за заминаване и по-малко от Англия се вадят, но поне няма да лазя в калта.
Какво ви е мнението за бригадите в САЩ, ако някой е бил вече ще се радвам да сподели как е било и да даде някой друг съвет :wink:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 04 апр 2006 20:14

Пич, в Сащ се работи бяла работа - сладолед младолед, продавач едно друго - и как да ти кажа, в сравнение с къртовския труд в Англия, и каторгата на която си подложен в мъгливия остров, заплащането е даже по добре.
Отивай в щатите , повече свят ще видиш, повече пари ще пръснеш по път ама принципно си е по друго в щатите, с по добро око гледат на чужденците от английските сноби.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 04 апр 2006 20:20

Изображение

http://www.tobeone.org

Тези момчета са ми приятели, всичките са ходили на бригади по 3-4-5 пъти и знят много добре за какво става на въпрос и какво да правиш за да изкарваш доста кинти.

Обърни се към тях и ще ти помогнат!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 04 апр 2006 20:29

Моа ти продам малко Ноу-Хау :D

Момче ти си намерил кога да се сетиш да заминаваш, вече повечето хубави работни места са заети, 90% от хората вече са взели визи.
Като подадеш документи за виза трябва да се чака известно време преди да отидеш на интервю, ами договор, без договор е по-кофит да отидеш в консулството.
Демек, ако сега почнеш да си уреждаш нещата ше заминеш по-късно, а поприцип не е много добра идея да заминеш среда на Юни, при положение, че сезона свършва на Лейбърдей-12 Септеври.

И където и да идеш се трябва да се работи, предполагам, че си сериозен, щото има хора дето никога нищо не са пипали и като им скъсат гъза от работа само се оплакват: тука тва, ама така много малко пари 250-300$ на седмица ми остават и подобни тъпни, ама никой не му е крив, че е подписал да бачка за 6-7$ на час.

Не казвам, че няма смисъл да заминаваш, ама ако си решил да изкараш пари, вече ще стане по трудно, защото всичко хбуаво е заето. :wink:

И още нещо гледай да се намериш читава добре платена работа щото после дупе да ти е яко, ако се фанеш за 6.50$ на час и не ти дават часове. Забрави за оферти от рода на Дънкин Донътс, МкДоналдс, Овеселителни паркове от рода на Сикс Флагс и т.н там е голямо дърво откъм пари.

Дано да съм ти помогнал малко, мога да те насоча към Интеграл, "зит калърс, Флетчър Линд, Ориндж като читави фирми, ама ти предполагам ги знаеш

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 04 апр 2006 21:39

niikoo_1 виждам, че си наясно с нещата. В случая имам оферта, за 8.25 $ на час е. Фирмата, която ще ме праща е ""Младежки и студентски програми" - ЕООД. Лошото е че в офертата има 4 позции, а не една и чух от един приятел, че по този начин американците могат да ме въртят из различните позции. Единственото, което ме притеснява, че до сега съм работил само интелектуална работа и не знам как ще възприема да съм мияч на чинии например и дали достойнството ми ще издържи.
Надявам се да се справя, защото там като мияч ще изкарам пари като тук за 2 години като интелектуалец...Бахти кво ни принуждава да правим тая държава за пари, да ходим да чистим боклуците на хора дето не могат да ни стъпят на малкия пръст по образование и акъл!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 04 апр 2006 21:49

Ми тогава отивай не трябва да те притеснява това, което ще работиш, срамна работа няма, +8$ са добре не се чуди, нямаш си на идея как могат да те стимулират парите. Важното е да ти дават часове. Може да споделиш какви са длъжностите и къде, ще ходиш.
Относно работата, честно да ти кажа не се срамувам от нищо и съм работил секви гадни работи (бил съм дори хамал на Летище София)
За мен срамна работа няма, с моя менаджер сме чистили тоалетните където работих, защото на чистача му бяха зели книжката, а после останахме без чистач (смятай колко кенеф съм изчистил) 8)
Хората за това са напред защото не ги е срам да работят, значи собственика на целия овеселителен парк и бордуок където работех, бачкаше като луд и даже съм до засичал да мъкне сандъщи в мазето(само да спомена, че човека кара Mercedes SL), ходеше да оправя люлкитке също и се цапаше с грес въпреки, че има хора за тази работа, той гледа да е в час с повечето неща, там е разликата м/у българския и американския мениджър. Американски може да чисти кенефи, а българския е прекалено горд и не си мърда пръста.

И имай на предвид, че не са чак толкова тъпи колкото ги описват, вярно е, че има простаци и малоумници, но има и доста които са доста в час.

Та няма от какво да се притесняваш относно работата, там всички работят всичко и не се срамуват (повечето)

A и още нещо не се надъхвай, че ще изкараш пари, защото, ако не изкараш ще се разочароваш, при много хора става така. Отиди в дигната глава и кво стане това е, аз поне така направих.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 04 апр 2006 22:32

абсолютно съм съгласен. моя шеф миналото лято работеше наравно, че даже и повече от нас, а беше човек с мноого пари. Ама това е. Работиш ама знаеш за какво. В повечето случаи си е до късмет къде ще попаднеш. Аз съм много доволен от миналата година и сега отивам пак, но на доста по-добра работа и по-висока заплата. Иначе както казва нико срамна работа няма. Сичко праим за пари :lol:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 04 апр 2006 23:34

Благодаря много за куража момчета :wink:

1.Stewarding, Dishwashing - am/pm shifts – 3-5 days paid training
2.Restaurant & Bus person - am/pm shifts – 3-5 days paid training
3.Banquet set up - am/pm shifts – 3-5 days paid training
4.Pizzeria associate - pm shift – 3-5 days paid training

Тва са работите, аз съм писал 3. , защото 2. са го писали почти всички, а 1. и 4. не ме блазнят особено.
А я кажете в посолството какво ще ме питат да съм подготвен?

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 04 апр 2006 23:39

В посолството ако си добре с английския няма да имаш проблеми. Даже и да не си добре с езика пак може лесно да минеш стига да отговаряш точно и ясно. Не е толкова голям проблем, колкото някои го изкарват. И все пак си запазват правото да не ти дадат виза при тяхно желание :lol: Но по принцип няма причина да ти откажат.

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Сря 05 апр 2006 13:16

Аз също подкрепям колегите по-горе и ти препоръчвам САЩ. Времената когато се правиха добри пари в UK отминаха. Все още може да попаднеш на читава ферма но си е мнооого голям късмет, а и англичаните предпочитат да наемат вече по-сиромаси от нас /молдовци и украинци/-повече работа за по-малко пари. Да почнеш работа в средата на юни не е фатално но много зависи къде ще работиш а и докога можеш да останеш да бачкаш за да нямаш после проблеми в университета.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 05 апр 2006 13:32

Айде и аз да се включа в подкрепата за САЩ. Ходя вече 5 поредни години и също съм работил всякаква работа, така че с риск да повторя вече казаното по-горе, искам да те успокоя че каквато и работа да си намериш и колкото и пари да успееш да върнеш ходенето до САЩ си заслужава. Искам да добавя че и последната позиция за работа в пицария също не е лоша( казвам го от личен опит). Успех на интервюто!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 05 апр 2006 13:36

Хайде и аз да се включа.
За посолството ако всичко ти е наред не се притеснявай. Важно е да не лъжеш! Два пъти съм взимал виза (втория беше миналата седмица) и съм виждал хора които са лъгали за нещо и са им отказвали (имаше един на който родителите са ядрени физици, а той беше писал нещо друго от страх и в посолството го питаха защо е излъгал и не му дадоха). Предполагам си с J1 виза и преди късаха, също така, ако нямаш оценки от последния семестър и попринцип ти е слаб успеха. Братовчед ми го резнаха тази година защото се води че завършва, а има 3 невзети изпита и много тройки.
Колегите по-горе написаха основните неща, но важно е ако искаш да се прибереш с пари - как харчиш. Познавам много хора които ходиха и работиха като волове, но се върнаха без пари. Има много изкушения и е трудно, но от тебе зависи най-вече.
Успех и пиши къде точно ще бъдеш - може да си направим среща на клуба в US ;)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 05 апр 2006 13:45

Хи хи, аз съм в Аляска, ако има някой от Калифорния или Тексас да се обажда може да си направим среща

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Сря 05 апр 2006 14:02

dimoboy написа:Айде и аз да се включа в подкрепата за САЩ. Ходя вече 5 поредни години и също съм работил всякаква работа, така че с риск да повторя вече казаното по-горе, искам да те успокоя че каквато и работа да си намериш и колкото и пари да успееш да върнеш ходенето до САЩ си заслужава. Искам да добавя че и последната позиция за работа в пицария също не е лоша( казвам го от личен опит). Успех на интервюто!

Точно така клега!!! Заслужава си най-малкото защото човек си отваря очите и дори бих казал променя мисленето/поне при мен/. Защото едно е да отидеш на екскурзия за 10-на дни друго е да живееш и поработиш ЛЕГАЛНО 4-5 месеца, с една дума разбираш и виждаш живота такъв какъвто е , а не този който гледаш по TV и разни политици ти обясняват.

п.п. "Всички хора са еднакви, само правителствата са различни"

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 05 апр 2006 14:22

Момчета, страшен хъс ми дадохте :bowdown
Аз ще съм евентуално в Охайо, то в САЩ има много стабилни VW клубове, може да издирим някой :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”