психолог

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

психолог

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 16 сеп 2009 20:33

Колеги,

питането ми е мнооого OFF ама знам, че тук мога да намеря съвет за всичко.
Питането ми е дали някой може да препоръча психолог, психотерапевт или психоаналитик (да не се бърка с психиатър) в София.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: психолог

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 17 сеп 2009 8:25

А, и да кажа отново (то не че всички не сме за там)- не ми трябва психиатър ;-)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 17 сеп 2009 8:41

Психиатърът е с медицинско образование и се занимава предимно с тежки психични разтройства - психози, мании или деменции. Понякога психиатърът лекува чрез психотерапия, но по-често използва лекарства, в някои случаи се стига и до електрошок.

Психотерапевтът е с психологическо образование и се стреми да промени мисленето, убежденията, навиците и поведението на хората с психологични проблеми. Психотерапевтът не използва лекарства, а лекува чрез психотерапия. С помощта на психотерапията хората могат да преодолеят своите страхове, неврози, депресивни или натрапливи мисли. С други думи психотерапевтът се занимава с по-леки проблеми в сравнение с психиатъра и с по-тежки проблеми в сравнение с консултативния психолог.

Консултативният психолог има психологическо образование и чрез практични съвети и консултации помага на хората да се справят с неизбежните житейски проблеми и емоционални кризи. Консултирането може да е индивидуално или групово. Най-често то е в помощ на семейни двойки, деца или родители, които търсят помощ ори решаването на психологичните си проблеми.

Психоаналитъкът е всъщност психотерапевт , който използва един от многото видове психотерапии, а именно - психоанализата.

/взето от друг форум/

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 17 сеп 2009 10:37

Психиатър, тоест човек с мед. образование не изключва останалото и не е задължително да се занимава само с тежките случаи. Майка ми е психиатър, но се занимава и с групова психотерапия, психодрама и хипноза. За съжаление практикува в Сливен и няма как да ти помогне, но пък ако трябва ще питам за някой читав колега тук в София

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 17 сеп 2009 13:07

mladvampirTDI написа:Колеги,

питането ми е мнооого OFF ама знам, че тук мога да намеря съвет за всичко.
Питането ми е дали някой може да препоръча психолог, психотерапевт или психоаналитик (да не се бърка с психиатър) в София.

Благодаря предварително.

http://www.centarpliska.com/

Аз ходя заедно със жена ми там, заради проблеми със голямата дъщеря тинейджърка :D .Много съм доволен, 30лв. на сеанс, едночасов.Ходих всяка седмица по един път, два месеца.

За това което ходих, ми помогнаха. Не че сега нямам пак проблеми, то тинейджъра измисля все нови и нови глупости да свърши...

На мен също ми препоръчаха да ида там, на сеансите имаш чувството че все едно само си говорите и нищо полезно, защото няма конкретни неща от сорта" сега се прибираш и правиш това и това, после реагираш еди как си" повече те изслушват и леееекичко те насочват в правилната посока на мислене и ти сам откриваш всъщтност как да се справиш с проблема :wink:

..на други места, където са по-известни, примерно ако идеш при психоложката която беше на "Биг Брадър" цената е мисля 50лв.,поне така беше преди..

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 22 дек 2009 16:29

каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....

Последна промяна от Pichaga на Вто 22 дек 2009 16:49, променено общо 1 път.
Причина: а че темата е на 3 месеца и ти лично я оспамваш...такива въпроси ги задавай на лични АМАН

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 22 дек 2009 16:37

Stoi написа:каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....

Предполагам същата като "Жорката спечели сървайвър"

На мой много добър приятел майка му е психотерапевт. С медицинско образование е. Но не знам дали приема частни посещения, щото си работи на пълен ден. Ще питам и ако приема ще ти пиша на ЛС

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 22 дек 2009 16:51

познавам Младия Вампир и гарантирам че всичко си му е наред на човека :beer mhihi

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 22 дек 2009 16:53

Stoi написа:каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....

Стой сега...каква е идята да извадиш тема отпреди 3 месеца и да зададедш точно този въпрос?!? Пиши ми на ЛС и нека не се отклоняваме от темата, моля - тя може да е ценна за бая народ.

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Вто 22 дек 2009 17:13

Майка ми е "заместник директор-психолог" и все съм се чудел как така се оправя с другите деца,ама с мен и сестрами ела да видищ кфо беше :beat_butt2
Като си спомня само колко закачалки съм изял :No то затова и сега няма каде да си закачи палтото :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 22 дек 2009 17:23

:lock: Проблема е решен.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B