Колеги, ще разкажа събитията от 3-то лице, че ми е най-удобно. Събитията са действителни, имената не.
Историята се развива вечерта след загубата на Левски от Шалке, миналата седмица.
Един приятел с инициали ЖД допива на екс остатъка от единствената си 0.5l Загорка, минута след последния съдийски сигнал. Смесена с горчивите сълзи от загубата на любимия отбор. Слиза, пали си Алфата и тръгва да се прибира към Младост.
На моста на Дървеница, естествено, получава стоп от слънчоглед на ОХР-та. Въоръжени предвидливо с Дрегер. При отговора: Една бира! (на въпроса пили ли сме нещо) ОХР-тата услужливо му разпечатват
накрайника и още по-вежливо му набутват Дрегер-а да духа.
- Опааааа... пламъка светва в очите на единия униформен... 0.52!
- Лошо, Седларов, лошо... с тези си думи другият излиза (клатейки се със зачервени очи и обаятелен спиртен дъх) от патрулното Поло и свойски слага ръка на рамото на приятелчето.
-ЖД, батенце, казва, ще се мисли. Тази вечер "имаш повод да почерпиш"!
ЖД по принцип е финансист, с богато международно минало и НЕ дава рушвети на ушевите.
- Какво батенце съм ти аз бе, г-н полицай! За теб съм " Уважаеми г-н Д!" И си гледайте работата, аз пари НЕ давам!
- Охо... отворко, а? Добре, ей сега ще ти стане тясно.... - едвам изфъфляйки думите казва униформеният и бързо потъва обратно в Полото. През следващите 5 минути първият полицай обяснява на приятелят ми какво чудо му се случва в момента.
И ето - хоп и пристига Астра-та на пътните полицаи от близкото районно. За броени минути. Да не повяврва човек... че изобщо е възможно пътна полиция да се яви за минути, а не за ЧАСОВЕ, както може би повечето от нас знаем от горчив опит.
За раз бройки акта е готов, белите фуражки бодро, бодро надиплят документа и взимат талона на МПСто.
- Тук ли да си оставя колата? - пита ЖД - Аз съм над 100 кила мъж и от една бира НЕ може да ми покаже... Познавам се! Искам да отида на кръвна проба, за да ви го докажа!
- Ами нямаш проблеми, казва бялата фуражка със електриково зеления елек, която току що си е написала името връз акта,
Оттук е най-кратко по Драган Цанков, надолу по канала после и на Раковска спираш на 1-ва Градска, рисува му полицят най-вежливо маршрута.
ЖД е емоционален човек, който е възпитан в старите порядки на безприкословната честност. Изнервен от случката си прибира
акта, пали си Алфата и засилва надолу по Драган Цанков... където се сеща какво е направил в момента, в който малко след Телевизионната кула вижда опънат отново слънчогледа.... Нали се сещате, че вече е УГЛАВНО престъпление да потеглиш с автомобил за взимане на кръвна проба след като вече имаш съставен акт за алкохол....
- Добър вечер, сержат еди кой си! - най-учтиво се представя пътният полицай... Документите за проверка, ако обичате....
Ами какво друго, освен акта може да покаже прятелчето, а? Ми .. нищо. и го показва.... Нали се сещате за развитието на сценката после?
- Опаааааааа, ама защо караме с тоя акт отпреди малко, бе колега, за алкохол? Олеле... някой много е загазил....
И приятелят ми просто усеща как го "поема" все по-надълбоко... До момента в който към него се приближава другият полцай от пътния патрул.
- Ела момче - казва - в колата, да поговорим малко. - и нашият "герой" влиза в колата, отчаян от ДонКихотовската си постъпка.
- Виж сега, казва му другият полицай, твойто чудо е ничие тази вечер... и ЖД се заглежда в полицая, като чак сега вижда, че
той е белокос, възрастен мъж.
- Колегите ни - продължава той - ни се обадиха да те спрем - точно теб, продиктуваха ни регистрацията ти, цвят на колата... абе всичко.
В този момент ЖД се сеща как грижливо са му описали най-краткия път до 1-ва Градска и му се доплаква още повече. Той е сам, няма
свидетели как са го "пуснали по пързалката"... Вътре е като пич.
- Момче - подема възрастния - за съжаление колегите те "нагласиха", никога ли не си чувал за номера с тапона със спирт под накрайника на апарата? Сега щеш-не щеш или трябва да почерпиш или ... те качваме на трамвая и се сещай.
В това време другият се навежда към колата и се почва историята за доброто и лошото ченге...
- Ей, ще те заключим на топло, момче. Спукана ти е работата!
ЖД е притиснат до стената и с треперещи ръце бърка в джобовете си...
За нещастие има само една банкнота от 10 лева и няколко по 100, ама долара.
- Вижте, обяснява той, имам само 10 кинта, останалите са фирмени пари.
- Оооооо, па те за по едно кафе не стигат бе! - казва лошото ченге.
- Нищо давай ги и напалвай към 1-ва Градска, че почти ти свърши времето за явяване за кръвната проба! Ако нещо има колеги по пътя,
ше кажеш че патрула на Телевизионната те е спирал всичко е точно - казва добрият.
ЖД пали пак Алфата и се понася като подивял към 1-ва Градска, паркира отпред на тротоара и в момента, в който излиза и отваря задната врата, за да си вземе якето, го запушва поредния пътен патрул...
- Оооооо, ЖД, къде си бе, момче? - пита го свойски един глас от спрялата патрулка.
- Аз съм турист, отговаря вече супер изнервен от подигравката ЖД, не е моя колата и дойдох да си взема якето.... Ето, вижте ми личната карта, аз не карам автомобила в момента, какво искате от мен?
- Добре, добре, вземи си якето, пък върви дай кръв, после ще говорим.
ЖД се изстрелва към лабораторията, тичащ със всичка сила, не можещ да повярва как го работят полицаите.
Дава кръв и избягва, едва ли не, от болницата. Зарязва и кола и всичко в нея... до днес. Когато отива за резултата от изследването.
Просто му върнали книжката, показанията били "в нормата".
Сега ЖД е наел адвокат и ще заведе дело срещу полицая, написал му акта.... Обречено е на провал, според мен, но дано не съм прав...

Една ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА история!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CellNet ™ написа:Li4o написа:Стига да ти е достоверна историята - щото на мен ми прилича малко на филм...
И аз така си мисля, но пък от друга страна защо колегата да си губи времето
и да си я измисля историиката и да ни я пише
koskoboy написа:Колеги, ще разкажа събитията от 3-то лице, че ми е най-удобно......
......
Май историята е преразказана....
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
честно казано, аз винаги "снасям" за да нямам ядове, въпреки, че осъзнавам, че не е редно така и че по този начин стимулирам полицаите да продължават по същият начин
Но предпочитам "да ги почерпя", отколкото да остана без точки.
А иначе историята на колегата предполагам, че е истина, поне е супер достоверна. Между другото, да не се обиждат столичните ченгета - но при тях най-лесно минава номвера с "почерпката"

Но предпочитам "да ги почерпя", отколкото да остана без точки.
А иначе историята на колегата предполагам, че е истина, поне е супер достоверна. Между другото, да не се обиждат столичните ченгета - но при тях най-лесно минава номвера с "почерпката"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”