Да ви разкажа как закъсах снощи. Значи пътуваме си вчера с жената, детето и кучето от Варна за София и решаваме да отбием до Троян, защото не сме ходили там - да разгледаме. Тъкмо отбих за Троян и колата изведнъж угасна. Акумулатора е нов и върти здраво - обаче не ще и не ще да запали.
Не знам дали някой от вас е закъсвал на дълъг път, без да може сам да си оправи колата - чувството е много неприятно. Добре че не тръгвам на път без пари и телефон. Обадих се на СБА - Пътна помощ и човека дойде за 5 - 10 мин. Реших, че е по-добре да ме дръпне до Ловеч, отколкото до Троян, защото е по-голям град, повече сервизи, хотели и пр.
Стигнахме в Ловеч, в двора на СБА. Беше неделя вечер и имаше мачове, така че не разчитах да намеря някой, който да види колата до понеделник.
Обаче хората там излязоха много точни - почнаха да звънят насам - натам и намериха един майстор - човека също излезе много точен и кадърен. След като дойде веднага откри проблема - оказа се че се е счупило чукчето. С неговата кола отидохме до някакъв магазин, хората ни отвориха (в 21ч.) и взехме чукче. След това го смени и направи центровка. Всичко това на светлината на пробна лампа, закачена за акумулатора.
Благодарение на този човек се прибрахме вкъщи преди полунощ. Човека се казва Красимир и има сервиз в Ловеч или около града. Взех му телефона за всеки случай.
Това е случката, която исках да споделя - интересно ми е дали някой от вас е изпадал в такава ситуация и как се е оправял. Не съм се опитвал да спирам преминаващи коли, защото не знам дали някой би спрял и би те дръпнал с въже например. Вие как мислите?
Случка със счупено чукче, пътна помощ и майстори.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Имал съм един единсвен път закъсвация ...след това Асистанс в Алианц, че пътна помощ много дере...пътувам за Пампорово на ски с голфа с баси яките 100 ватови крушки...след Дряново ...изгоря клемореда на ключа-на Г2 оттам минават основните кабели...имам само аварийни. До чепеларе са 40 км, обадих се на човека дето отивах при него и той ме дръпна до там-беше ад-завои, вали сняг, нямам чистачки.....тъмно-21,30 вечерта в петък...Сутринта отивам на сервиз, в града клемореди не се продават, само цели патрони....майстора извади жички и си палих така, ходих на ски и в понеделник кацнах в Юнито да си купя клеморед....а ...да изхвърлих 100 ваткиге на боклука още същия ден
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
wili98 написа:Значи добре си стоят старите
2 Свещи,
Дистр. капачка
Палец
в колата
Масло поне 1л.
Вода.
Ся само остава и инструмент да хвърля..
Ако и една бобина в комплект с комутатор прибавиш, ще си подсигурил запалването, ако не на 100, то поне на 95%.

Мен така комутатора ме остави, ама в града

Последна промяна от stil на Пон 10 апр 2006 11:45, променено общо 3 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”