дискова херния - помощ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

дискова херния - помощ

Мнениеот vanko_VW » Сря 06 яну 2010 8:46

здравейте на всички и честита нова година

преди около месец ми откриха дискова херния,на незнам си кой прешлени(не ги помня),лежах в болница,изпих един куп с хапчета,надупчиха ме с инжекций и системи и ефекта е минимален :(

ако някой може да помогне ще съм му благодарен,че ми писна вече,повярвайте много е гадно,чустваш се непълноценен,не мога да правя нищо,бях болнични,но реших да си ходя на работа,е да ама не става,за сега колегите ме разбират и съм на работа без да правя почти нищо,но и това ще е до време,често ми се налага да пътувам,е и това не мога да правя като хората :( :( :(

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: дискова херния - помощ

Мнениеот rosy » Сря 06 яну 2010 8:47

Мога да те пратя при един човек който ше те излекува, пиши на лс.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 06 яну 2010 9:19

А колко е сериозна дисковата херния при теб ?
Смисъл... за операция ли е ?
Къде си ходил за лечение, в коя болница... ако се налага консултирай се с други специалисти.
Информирай се мн добре за дисковата херния ...в нета има мн инфо. http://www.lekar.bg/news-54/info-1129/% ... B5%D0%BC?/
:arrow: http://www.lekar.bg/news-54/info-1443/% ... %B8%D1%8F/

Имам познат с дискова херния който не е за операция.. млад мъж. Съвета на хирурга бил да си вземе такъв колан за кръста :arrow: Изображение Изображение..и да го слага задължително когато е на работа !
Има и специални колани за дискова херния !

Успех ! :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 06 яну 2010 9:26

Колега, много кофти. Лично аз претърпях също дискова херния в начален стадей, ставам сутринта даже неможах да си вържа обувките. Моята работа се съставяше главно трудна работа вдигане на предмети до 100 кила, (мотокар колсунтант) Когато отидох на лекар (личния) ми даде хапчета и рецепта (сега немога да я открия да ти кажа какво ми изписа) и някакъв крем, за кръста с който се мажех за да ми мине. Така карах 2 седмици без да пипам нищо, даже си взех болничен и накрая се наложи да си сменя работата, щото беше амалска и нямаше как да работя там повече.
Дано да си в начален стадей и да се оправиш без операция, че после става доста зле с операцията, не трябва да работиш близо 1 година а на тази криза е ужас.
Късмет, и дано се оправиш по-бързо.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 06 яну 2010 9:54

Колега, имам същият проблем като теб отпреди 2 години ми се появи, моята е отляво между L4 и L5 (ако не ме лъже паметта).
Сега и при мен инжекции не влияят като се възпали, хапчетата (милгама, пироксикам и др.) имат слаб ефект, колан не мога да нося - боли ме и от него.
И се кривя целия от болки, лявата част на кръста е вдървена а болките минават през тестиса, вътрешната или външната част на бедрото, коляното, външната част на працеца, ахилеса изтръпва, ствола на крака и върха на пръстите също.
Имам чувството, че при промяна на времето също се разбъзиква нерва.

Какво ми помога най-много - тривиално, но Фастум гел :idea:

Операция само в краен случай, не се подлъгвай, защото това място е руска рулетка!!!
От дискова херния не се умира, но е и болежка до живот.
Успех и ти пожелавам бързо съвземане! :wink:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 06 яну 2010 10:02

nosex написа:
От дискова херния не се умира, но е и болежка до живот.

Тук е много относително, и по-добре колегата да си обърне внимание, щом е стигнал до инцекции, една позната стигна до операция, щото беше много зле и имаше шанс да се парализира дязна ръка и крак от дискова херния, при нея целия диск (хрощял) беше смазан. Щото жената не си взела мерки, пак си вдигала тежко и така. Лично аз бих посъветвал колегата да си вземе дългосрочна отпуска, и да отиде при специалист ако положението се осложни. Но в никакъв случай да не работи каквото и да е !

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 06 яну 2010 10:03

аз имам доста голяма от две години открита
всички хирурзи искаха да ме режат - обиколих всички голЕми
а операцията е най-крайното - след нея получаваш две други на съседните прешлени и така до безкрай...

мен ме оправи Д-р Герасимов от св.Анна бившата окръжна болница
отивай там рано сутрин 7 часа чакаш си на опашката не ти трябва връзки но може да почакаш
ще те прегледа и ще ти напише рецепта
ти му кажи какво ти е какво са ти правили досега и така...

прегледа е 20 или 30лв рецептата 30-40лв поне при мен

п.п. от загряващите гелове може да стане по-зле!! на мен от такива гелове ми се възпаляваше нерва и болките бяха жестоки

до края на живота трябва да внимаваш обаче и като си се пазиш всичко си е наред

Потребителски аватар
ot_lud_po_lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ot_lud_po_lud » Сря 06 яну 2010 11:26

първо чнг на всички. минал съм по този път и само на едно место съм намерил ЧОВЕК да ми помогне :bowdown седем години се влачих като парцал по доктори и отивах на два крака до тях и се връщах на четири от болка :banghead: диагнозата ми беше дископатия и няма да се оправя но само на едно место намерих помощ близо до сливен в село селиминово човека се казва добри 045133610 0888847987

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 06 яну 2010 11:48

благодаря на всички за съветите

колежке VW-fenka,лекувах се във Враца,хернията е в начален стадий,колан имам и не го свалям от кръста,четох доста неща в нета и всички са на различни мнения :arrow: на кога да вярвам,препоръчаха ми да отида на Павел баня,правели някакви процедури

колега nosex,аз също съм на мнение че операцията няма да реши проблема и не бих се подложил на такава

колега IceHeart,моята работа е същата като бившата ти,мотокарист,кранист,едно бусче покарвам,а и доста често се налага и тежичко да вдигам,офффффффффффф много е трудничко да се работи така,а не ми се иска да си напускам работата като теб

колега DragoGT благодаря и на теб за съвета,ще отида при въпросния доктор

гадното в цялата работа е че не ми се иска да си взимам дълги отпуски или болнични,знаете че всичко се отразява на заплатата,но в крайна сметка здравето е по важно от всичко :)

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Сря 06 яну 2010 12:08

Ванка.. аз съм с двойна дискова от 3 години... даже и в момента лежа на спалнята и пиша ;)
Та.. Павел баня е решението ти! или поне за мен е така.. през НОИ и си в джаза ако не искаш да цакаш 50 кинта на ден..

у Враца невролога се казва Д-р Пантеров (в Монтана няма добър такъв). аз съм ходил при него... по-миналата година бях 10 дни на системи, защото хаповете не помогнаха. Сега кат се изправя тия дни - пак при него мисля да ходя... след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО П. Баня... там ходих преди 3-4 години за 14 дни и след това година не съм усещал нищо... все пак си е до организъм де.. мого мога да пиша за това нещо и нема ми стигнат 3 дни...

ОПЕРАЦИЯ - НИКОГА, или поне не докато има оправия с други методи..

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 06 яну 2010 12:16

Баща ми преди време беше с диагноза "Дископатия". Ходи по доктори, купува мазила и хапове и нищо. Накрая от познати чул за една женица в Берковица която правила масажи и лекувала такива болешки. Оказа се възрастна и дребна жена - явно не използваше физическа сила. След третото ходене при нея, му се искаше да тича пред колата от радост. Не помня как се казваше жената, но ефект от цялата работа имаше. Но едно нещо си остава - трябва да се пази човек цял живот, и то не само да не вдига тежко, но и от настинки на кръста. Едно хубаво течение, и си пак в джаза.
Там съм карал и дядо ми, и един познат. При последното ходене се оказа, че жената е починала, но дъщеря и свърши същата чудесна работа.
Повечето хора, който го прочетат тоя пост, ще ми се смеят навярно, но нито преувеличавам, нито пък целя да лъжа някой. Все си мисля че колегите от Берковица може да внесат малко яснота по въпроса че съм загубил координатите на тая жена.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 06 яну 2010 12:27

моя прблем го оправи баба Софка от село Куклен преди Асеновград
когото питаш в селото ще те опъти

ходих по доктори - дикопатия, простотия - инжекции - хапове готови да изписват до безкрай, айде майната ви

Я беж при баба Софка - да е жива и здрава женицата - ще ти помогне да стенеш пак човек

Потребителски аватар
L_ZAREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот L_ZAREV » Сря 06 яну 2010 13:09

Моля да обърнете внимание, че дискова херния и дископатия са две различни болести.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 06 яну 2010 13:41

колега joromnt напълно си прав за тази жена,но за съжаление е починала(лека и пръст :bishop )

до колкото разбрах сега се занимава дъщеря и с тез работи,но разбрах,че не била добра и хората който ходели при нея не са доволни

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 06 яну 2010 13:47

joromnt написа:Баща ми преди време беше с диагноза "Дископатия". Ходи по доктори, купува мазила и хапове и нищо. Накрая от познати чул за една женица в Берковица която правила масажи и лекувала такива болешки. Оказа се възрастна и дребна жена - явно не използваше физическа сила. След третото ходене при нея, му се искаше да тича пред колата от радост. Не помня как се казваше жената, но ефект от цялата работа имаше. Но едно нещо си остава - трябва да се пази човек цял живот, и то не само да не вдига тежко, но и от настинки на кръста. Едно хубаво течение, и си пак в джаза.
Там съм карал и дядо ми, и един познат. При последното ходене се оказа, че жената е починала, но дъщеря и свърши същата чудесна работа.
Повечето хора, който го прочетат тоя пост, ще ми се смеят навярно, но нито преувеличавам, нито пък целя да лъжа някой. Все си мисля че колегите от Берковица може да внесат малко яснота по въпроса че съм загубил координатите на тая жена.

Райна Македонката предполагам, лека и пръст на жената, но дъщеря и върши същата работа като нея /така се приказва в града/ ако има засилен интерес може някакви по - точни координати да издириме, за сега само ориентировъчно знам къде живее.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”