Търся помощ от адвокатите !!! Или някой ако знае .....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Търся помощ от адвокатите !!! Или някой ако знае .....

Мнениеот amazonka » Сря 19 апр 2006 21:42

:shock Имам невъзможни съседи, които живеят над мен.
:evil: Работници от селата ,на който постоянно им гостуват синовете със снахите и децата им. На 60 кв се събират по- 15 човека. Проблема е ,че над- моята спалня е тяхният хол и кухня . До 11-12ч се пие и вика ,след това се разтягат легла и .....сещайте се и то станало 2ч. Имам две годишно дете ,което спи , а аз ставам в 7 за работа.
Много скоро ,ще хвърля някой по- сълбите ,затова моля помогнете :evil:
Има ли законен начин и инситуции към които да се обърна? Чувала съм ,че над спалня нямат право да има хол и кухня. Това така ли е? Ако се от страната на хола ,иди -дойди, там никои не спи ,но точно над главите ни?????

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Сря 19 апр 2006 21:54

след 22.00 няма право да се дига шум викаш полиция и им пишат на 2рия път предупредителен протокол

а и между 14.00-16.00

иначе са голяма напаст. При баба ми има един си дава частни уроци по пеене (оперно) и направо акто отида ме побърква ама съм го научил стане ли 14.00 да млъкват че му станаха повече актовете

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 19 апр 2006 22:17

Малеееее колежке искрено ти съчуствам.Като студент в общежитието бяха определили една стая за купони точно на нашия етаж.Сега като се сетя и тръпки ме побиват.Да не ви расправям как съм учил за изпити.
Само тва е решението.Звъниш в полицията и така.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 19 апр 2006 22:17

Зависи за кой квартал става въпрос :lol: защото в Изгрев закона не работи :roll:

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amazonka » Чет 20 апр 2006 8:47

Благодаря за съчувствието :oops: ,ще опитам с полиция -имам доста приятели там, а ако и това не помогне :smackbum :evil:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 20 апр 2006 8:49

тия битовизми са ми писнали....
за съжаление само МВР...не че ще им направи кой знае кво....аз редовно си викам като почнам джумбушите на бесни пубери във входа и ми будят детето...понякога помага, дрег път не...аз и затова ще продавам апартамента и се махам :lol:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 20 апр 2006 8:50

Ако не ме лъже паметта ОС на собствениците във входа може да реши даден собственик да бъде лишен от право на ползване, при нарушение но общия ред... Ама Пичагата да рече....

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 20 апр 2006 8:52

лошото е, че където и да идеш не е ясно на какви съседи ще попаднеш. щото с оргии мже да няма ядове , ама с друго да има.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 20 апр 2006 8:56

Varbona написа:Ако не ме лъже паметта ОС на собствениците във входа може да реши даден собственик да бъде лишен от право на ползване, при нарушение но общия ред... Ама Пичагата да рече....

добре си подготвен
неработещ член от 1956 година, за съжаление
може да ги изгони-протокол на ОС, изпълнитлен лист от РС и съдия изпълнител ги изхвърля-звучи лесно, но е невъзможно /почти/ да стане, ама къв е главобол...МВР, Бате Б. и това е по-лесното, иначе чл. 45 от Закона за собствеността казва как...собственика требе да се предупреди преди това писмено и после ОС и така

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 20 апр 2006 10:10

работи работи
нашия домуправител 2-ма изгони
казва се принудително извеждане ,
ПРАВИЛНИК за управлението, реда и надзора в етажната собственост :
II. Общо събрание
Чл. 4. (Изм. - Изв, бр. 14 от 1957 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 76 от 1978 г., бр. 87 от 2002 г.) Общото събрание на собствениците:
13. приема решения за изваждане от сградата на собственик на етаж или на част от етаж съгласно чл. 45 от Закона за собствеността;
ЗАКОН за собствеността
Чл. 45. (1) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание:
а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
(2) Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Успех )

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Чет 20 апр 2006 10:42

Моя проблем със съседите над нас е от малко по-различно естество.
Апартамента е закупен от младо семейство полови атлети :oops: , няма сутрин, няма обед, няма вечер .......... нон стоп!
То не са викове, то не са крясаци, а и леглото им след подобни преживелици скърца на поразия! :evil:
Има малко дете вкъщи, което посреднощ се буди стреснато от всичко това!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 20 апр 2006 12:10

Roberta написа:Моя проблем със съседите над нас е от малко по-различно естество.

ми аз имах подобен проблем с един гръг наемател над мен
като почнат качвам се горе и му звъня докато не отвори, казвам му , че всичко се чува и не съм длъжен да го търпя. втори път звъня по телефона пак му казвам че ми пречи да спя, трети път - той вече ме псува, качвам се горе един много бърз и рязък в брадата , след 3 дни - нов наемател пак грък.... за сега с него сме до чуване по телефона.....следва продължение :)
но ако домоуправителя ви е на място му прави предупреждения , може и глоби да налага спокойно вече до 200 лв и след това по по горе цитираните процедури - изваждане...
успех

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 20 апр 2006 20:18

Ти май не си запознала в подробности ти и мъжа ти с какво се занимавате??
Полиция му е майката. Още повече казваш, че имаш познати! Ще им подосаждат малко по-често и ония ще се кротнат. Само не изпускай нерви...

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 20 апр 2006 21:07

Огъня се спира с огън!
Каквото повикало,такова се обадило!
С боклука бъди боклук!
:heeeavy metal :heavymetal: :headbang :laser :rocketwhore
и т. н. :wink:

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amazonka » Чет 20 апр 2006 22:59

:oops: Ох благодаря на адвокатите и на вас ,явно не съм само аз.. .. в подобно положение. Мъжът ми си гледа сейр не влиза в конфликт, защото гледа, че подпалвам и чака да пркирам някой та да се смее после :twisted: Защото него, ще го съдят ,а кой съди 55кг. жена за нанесен побой над мъж 100кг мъж ????
Аз не съм правила до сега такава простотия ,ама тези направо ми скачат на нервата :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”