Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?

Мнениеот rosy » Пон 08 фев 2010 15:43

Взехме едно мъниче на два месеца е, мини йоркширски териер. Сложихме му един кучешки памперс да си ходи там като е на зор, един път ходи там, десет пъти не :shock С жената само бършем след него :| Как да го накарам само на определеното му място за тоалетна да си върши работата? Обясняваме му, говорим му, показваме му, на него не му пука :shock
Проблема си е сериозен :|

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?

Мнениеот dobrin » Пон 08 фев 2010 15:46

Хаха, това е като при децата бре.
Има едни определени мускули, които се развиват и могат да бъдат контролирани едва след навършване на определена възраст. Това с памперса е голяма глупост. Просто до 6-7 месеца ще ходиш подире му. Имал съм няколко кучета, резултатът винаги е един и същ. Просто трябва да порасне животинчето. Освен това трябват и редовни разходки, най-добре 2 пъти на ден.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 08 фев 2010 15:47

Сам ще се научи с времето. Продължавай да му показваш, като направи някъде белята едно шамарче и го носиш негови нужник да м да стои. То след няколко месеца сам ще почне.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 08 фев 2010 15:47

Е че те тези кучета не се разхождат, освен по паркета само.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 08 фев 2010 15:50

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 08 фев 2010 16:00

Varbona написа:http://forum.dog.bg/-t4145.html :търсачкаа

Бро не може на вън, защото още трета ваксина не е слагана. Навън ще почнем след няколко седмици. Въпроса е дотогава :talk:

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Пон 08 фев 2010 16:01

Така е, само ще се научи след 6-7 месец. Моя ротвайлер тъкмо се научи , след много набивания в главата :) , че трябва да ходи само в тоалетната и изведнъж отказа да го прави другаде освен навън. Даже няколко пъти след това се е случвало да има разстройство и през нощта ме вдига да го извеждам, защото не може да стиска, та беше голям зор да го накарам да го свърши в тоалетната. Все пак не ми се излиза в тоя студ през нощта 2 часа навън :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 08 фев 2010 16:01

Мойта също тропаше на памперс, като малка - ако го уцелеше mhihi
После само се научи отведнъж да си върши работата навънка.
Никви методи не съм прилагал.
garage.php?mode=view_image&image_id=850

Потребителски аватар
Angel`eyes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Angel`eyes » Пон 08 фев 2010 16:08

Така,да ти обясня само какво НЕ трябва да правиш ако кучето ти е някакво расово и се предполага,че може да има малко мозък в главата...

Случея е такъв,че имах на времето един мъжки много расов Ротвайлер и когато го изкарам на вън да се свърши работите той си решава,че е излезнал да ме пази явно застава ми плътно до крака и НЕ МЪРДА ОТ МЕНЕ ... обикалял съм по 1 час не иска и не иска ... щом се прибера у нас затворя ли вратата докато съм се сабул и целия коридор е минно поле ... Явно си решаваше,че вече съм на сигурно и може да си праи квот си иска...Какво ли не съм правил мусуната съм му топил в изтропканото,парцала съм му увивал на врата ВСИЧКО и не и не...В крайна сметка песа се научи да си отваря врата на малкия кенеф у нас и носи парцала върху изпръжненията отърка го там кво прай и той не знае и пак го връща... Това напълно сериозно колкото и невероятно да звучи,но не се научи навън...По едно време кенефа ни спря да функционира и така сигурно 4-5 години ... песа умря за жалост минаха се още няколко години и решаваме да го правим тое кенеф и какво намираме :shock старата тениска с която му триехме всичко - в тръбата на кенефа :shock Гадното псе явно чистило каквото чистило и го хвърливо вътре и някой по невнимание пуснал водата и кенефа задръстен 5-6-7 години не знам колко,ама много време .... та по твоя въпрос - пробвай да го видиш горе доло кога действа и ако е в едно и също време което е възможно го затваряй там където трябва да си върши работата 1-2 дена и той сам ще се научи...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 08 фев 2010 16:23

както някои колеги казаха- след като свърши работа, където не трябва- караш му се малко- и го носиш където трябва да я свърши. също като го видиш да прикляка пак го скачаш и го носиш където тряа. и като поченете с разходките няма да спре да ги прави неща вкъщи. след 5 месец най-рано започва да може само навън. след това и да искаш вътре няма да го направи. ако това с цапането и триенето толкова ти тежи, просто не е трябвало да си вземаш куче.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 08 фев 2010 16:31

Като се изпикае на паркета или на плочките, избърсваш с един парцал и оставяш парцала където искаш да пикае/банята или при тоалетната или на балкона/
Моето докато още беше малко се научи да си ходи в банята, после също е трудно да го накараш да спре с банята и да почне навън mhihi .Бая висене беше пред блока, но накрая свикна. Всичко е и въпрос на мозък :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 08 фев 2010 19:21

Ех, само ако можеше на всички дето си изхождат кучетата навън и не си събират лайната, кучетата им никога да не се бяха научили да ходят по нужда навън...

Та да ви питам ли сички "кучкари" що цяла София смърди на кучешки лайна и пикня???

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 08 фев 2010 19:38

Е ние си купихме пликчета и лопатка да му събираме акотата mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 08 фев 2010 19:40

хах и аз в момента се мъча с един пинчер.
търкаш му мутрата там дето пикае и му се караш.
като клекне го вземаш и го слагаш на памперса,ама трябва да си като светкавица.
и като мине 6-7 месеца ще се научи.
знам го от практика,преди имах една буонка.

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Мнениеот darsiman » Пон 08 фев 2010 20:53

Така,така... преди години като си вземах стафа(стафордширскибултериер),проблемите ми бяха несамо изхождането ,но и гризането на кот му падне :Mr Green Fun .Изхождането нетам където трябва го отучих подобно на колегите,слагах муцуната на изходеното и се карах,след почистване обаче напръсквах мястото с парфюм или дездорант,след това парцалчето в банята там да му мирише на негово маркирано :mrgreen: . За гризането ( което също е проблем ) му вземах се някакви топки или кучешки играчки,но той си беше наумил да гризе маси,столове,ламперий .Проблема го реших ,като почнах да мажа тези места с люто (там където гризеше,а то все на едни и същи места) mhihi mhihi mhihi .А ако почне да гризе обувки или чехли значи някой го е обидил или иска да доминира над него,а то си е решило че е над ... Стига толкова ,че все пак сме автофорум mhihi :banana :banana mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”