Сблъсък с представител на КАТ!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Сблъсък с представител на КАТ!!!

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 3:07

Здравейте!
Понеже нищо не мога да направя и се чудя крив ли съм прав ли съм искам да споделя с вас какво ми се случи. Нито ще спечеля нито ще загубя просто да си кажа. Най-малкото, ако някой все още си мисли, че имаме свестни катаджий ще размисли. Та.... към случката. Излизам към 21.00 на 26.02 с колата си и си карам най-спокойно на път с две платна с мантинела в средата и с по две ленти всяко платно. Карам със около 80 и изпреварвам поредица коли като съм в лявата лента. В следващия момент виждам зад мен някакви фарове ама ми се е лепнал на 50 санта зад бронята и ми прави къси дълги. Подчертавам, че никакви други светлини не се виждат и никакви звукови сигнали не се чуват. При тази дистанция на която беше не може да се различи патрулка ли е самосвал ли е!!!! Адски се изнервих понеже мисля, че е някой нафукан охлюв и пипнах спирачката за секунда............и тогава си е*а майката........някви сирени, някви светлини и веднага десен мигач и в дясно викам какво стана та не ядохме. Оня като ме изпревари и ме засече едва спрях да не го набръчкам. Слиза нашия с походка на планински джентълмен....свалям джама и той без никакво представяне ме почва........къв си ти бе що караш така с тия селски номера :О , при което ми идваше да събера всичката антиматерия и да му я бодна в черната дупка. Казва.....искаш ли да олекнеш с книжката от 3 до 6 месеца за възпрепятстване на кола със специален режим на движение?.....тука вече падам от смях и съжаление пред кухотата и празноглавието на незнайния катаджия. На всичкото отгоре от 2 сини светлини светеше само лявата от тия дето са горе. А и вика куката......Аз ти правя къси дълги ти не се махаш и ми караш с 20 хахахахахаа още един удар. Аз бримча с 80 клони към 90 в града той ми вика с други думи, че съм бавен. Останах изумен от постъпката на тоя пагонизиран комплексар. Значи за 5 години имам само 2 фиша за неправилно паркиране и то и двата по абсолютно смешен начин направени ма както и да е и се намира някъв псевдо катаджия, чиято съдба е решена още в 4 клас при получаването на 8-мата двойка по природознание да ми каже, че карам със селски номера и т.н да ме храни........Е това, ако са органите на реда и контрола по пътищата...........мерси съм. Паля колата и чезвам към запада където има ред и дисциплина. Ама следващия подобен случай ще бъде солено наказан от моя страна зарекох се. Айде и извинявайте за отнетото време. Със здраве и да карате внимателно и само в дясно, че виждате какви кукери има по пътя.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Re: Сблъсък с представител на КАТ!!!

Мнениеот Altec » Съб 27 фев 2010 3:17

Колега , въобще учуди ли се дори за момент .. че това може да се случи в България? И то от служител на реда... те имат самочуствието на богове. Още повече, той може да те спре само ако пусне сирените. При никакъв друг случай това не е допустимо. Мен така са ме изпреварвали , като единия беше изпънал ръка с палката през дясното стъкло и ми маха пред фаровете палката да спра без никакви сирени или светлини.. Това не е нормално за служители на реда. Има си начини. Жалкото само е , че нищо неможем да направим. И на мен са ми се случвали подобни ситуации.. дори като тръгнах да си отстоявам правата .. шапкара почна да ми се репчи, но повечето като тоя се оказват гола вода.. Като му каза приятела с когото бях в този момент :
- Сваляй униформата и да те видиме , бързо си сабраха багателките..
Тва е.. България :screwy

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 3:20

Ей в такъв момент адски ме доядява, че си нямам камера, която да запише абсолютно всичко от до и с репликите барабар. После да го видя без милост в съда. Ама след дъжд качулка.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Съб 27 фев 2010 3:24

Най-лошото е , че ако те види с тая камера.. кофти . Гледал съм ги такива на живо .. като видят , че ги снимат и подивяват и почват да трошат.. незнаеш дали няма да останеш без камера/телефон/. А после иди докажи , че го е направил той...

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 3:28

Маааамито му ше така. Кофти работа. Тук обикновения човек е безправен и трябва да търпи.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Съб 27 фев 2010 3:34

Нали ти казах.. вземаш едно приятелче с теб.. Като почне да ти се обяснява .. кажи му да свали униформата. Ако е някой надъхан.. смелете го от бой и си свиркайте ...
Напоследък забелязвам , че се навъдиха и много "малолитражки" .. Току що завършили/незавършили "шапкарчета" .. които в стремежа си да се докажат , правят подобни изпълнения.
Обаче в някой случай си много прав.. търпиш квото и да става. Няма начин

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 27 фев 2010 9:07

Не си правете излишни нерви да се ядосвате заради българския пътен селяндур,ъъъ пардон,полицай :wink:
Явно малко такива случки е имал колегата,та затова така се е афектирал.
Посрещате ги с нагла,възпитана усмивка и държане,дори и да ви кипи отвътре,в удобен момент подчертавате депресиращото им селско поведение и винаги имате право да напишете коментар под евентуален акт,или да помолите на дежурния телефон да дойде друга патрулка,за да изразите пред тях възраженията си.
И помнете,че ако не сте сам и свидетел,пътуващ с вас може да потвърди думите ви,че полицаят ви е искал подкуп,дори и да не е така,винаги върши работа.Понякога липсата на технически средства за запис на звук и картина монтирани на патрулката,работи против "служителите на реда".Няма по-лошо за един държавен служител,в която и да е сфера,от подадени и заверени в деловодството жалби срещу него :wink: :wink:
P.S. Съжалявам ,ако има юзъри на тоя форум работещи в системата на КАТ,но аз никога не съм бил спиран от катаджия и той да не е с голямо и увиснало шкембе,силен просташки акцент и нагло фамилиарно държане.Естествено,има и изключения.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 27 фев 2010 10:02

Аааа аз съм спиран един път от баш катаджия и в България. Явно беше от някакво по-друго звено или измерение по-точно, щото униформата му беше малко различна. Ама направо като излязъл от филмите. Висок 2 метра. Без шкембе и не смърдящ на чесън. Застанал по средата на платното, на права магисрална отсечка, като да не повярваш, че не клечи в храстите и спира всичко живо що се движи по пътя. Добър ден, еди кой си, еди какво си искамда видя. Няма 5-6. Кво ще правим или да се държи надменно!? Ама моя случай е бил сигурно 1 на 10000000. :bowdown
Иначе повечето са комплексирани селяндури. Кой знае от кое глухо селце са ги извадили и като отидат в София за малко на стаж почват да се мислят за големите клечки. То нарочно ги подбират такива щото по-лесно се манипулират от вишестоящите. Има и много свесни пак от малки селца ама тях не ги пускат да се издигат нарочно, що видиш ли не са от тия простите селяндури дето и 5 годишно дете ги манипулира и ги кара да се чувстват богоизбрани понеже са от КАТ. Че туко виж всички станали като тоя описания по-горе и променили целия имидж на жалката пътна полиция. :banana

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 27 фев 2010 10:56

Щом си толкова недоволен, ти сам каза решението - пали колата и дърпай на запад.
След като си останал с такова лошо впечатление от гадната кука, що не му обясни в лицето, че е пагонизиран комплексар, за черната му дупка и прочее? mhihi Или тук е лесно, ма на живо нещата не се получават, а? :lool

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 фев 2010 11:12

Не разбрах само автора на темата как си е тръгнал. Книжка има ли, или се е разминала работата след като пътния падар си е изкарал нервите по него :screwy
Относно масовите изсипани полицайчета да вметна - физическия им изпит е пълен смях, няма подбор по телосложение обикновенно набират каквото дойде, масово са с някакво средно образование което не ги е научило дори и хванали те в крачка как да се държат цивилизовано спрямо теб, а и цялата обстановка е такава че като спрат някой наистина голям гъзар ги направят на маймуни и го пуснат да си ходи. И накрая на безумното си изречение, не се сърдете на хората, ние сме ги направили такива + ние им плащаме заплатите.
Едит: Има и много съвестни момчета който оставят положително впечатление. Не може да се каже че са само дебелаци. Сетих се случка от преди половин година. Отивам на гости на приятел в столицата в петък следобяда /с цел безпаметно напиване вечерта/. Минавам покрай патрулка в Младост, вдигнаха ми слънчогледа и ме спират униформените господа. Като са видяли "М", как да го пропуснат. Аз отбих в дясно веднага и пуснах аварийни, карах бавно да не объркам работите. Приближава се млад, избръснат и усмихнат полицай. Намалям си радиото, свалих си цайсите и пуснах джама.
-"Добър ден, старшина Х. Документи на колата и вашите моля" - полицая
-"Добър ден, секунда само да ги намеря" - аз се обърках от положителното отношение на човека и не знаех какво да кажа. Поосвестих се и почнах да ги събирам, подавам ги на полицая и той.
-"Всичко редовно ли е?" - пак се ококолих, човека не ми взима документите а ме пита дали съм изряден!
-"Ами от провинцията съм, идвам в столицата на гости, редовно е всичко" - аз това.
-"Ами приятно прекарване господине и лек ден ви желая" - това пак полицая.
Еми колеги, повярвайте ми аз по вежлив пътен полицай не съм виждал до тоя момент. Не ме провери изобщо, спря ме, поговорихме си и ми пожела лек ден. Той човека като ме е видял колко салтанати правя преди да си отворя прозореца най-вероятно му е станало ясно че всичко е в ред :?: Но ако повечето пътни полицай са като този мъж, повярвайте ми ще има респект от тях.

Последна промяна от joromnt на Съб 27 фев 2010 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 27 фев 2010 11:15

Дашо написа:Щом си толкова недоволен, ти сам каза решението - пали колата и дърпай на запад.
След като си останал с такова лошо впечатление от гадната кука, що не му обясни в лицето, че е пагонизиран комплексар, за черната му дупка и прочее? mhihi Или тук е лесно, ма на живо нещата не се получават, а? :lool
Дашо, това че си един от тях не значи, че трябва да защитаваш подобен род постъпки, които са напълно противозаконни. Има си начини, законът е еднакъв за всички, както за едната, така и за другата страна.
Към колегата - пусни жалба в районното управление срещу този служител като точно опишеш случката.
Сигурен съм, че някой приятел случайно е минал с колата зад тях и е видял цялата ситуация.. ;)

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Съб 27 фев 2010 11:24

Аз не разбрах само, хората явно са бързали и са ти светили да се отместиш, селския номер със спирачката е от твоя страна. Толкова ли не можа да се прибереш, а трябва спирачки да им натискаш. Чудя се ако беше голям черен джип, дали щеше да му биеш спирачки?

babayuga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот babayuga » Съб 27 фев 2010 11:29

Аз не разбрах- карал си с 80 в града и си правил селския номер със спирачката или не е така?

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Съб 27 фев 2010 11:36

Колеги и да пуска жалба те винаги са поне по двама или пове4е,а ти ако си сам губиш,те 6те са си свидетели в обратното на това което казваш и ти губи6 дет се вика по то4ки.аз пражих едни испалнения едно време с едни селски полицаи в jorasikpark т.е. г.Дулово Силистренско имаше и гонидби дори с двете им патрулки....аве беше си направо като американски екшан,в софия нищо не сте виждали прожинциялните кукуи хептен са като египетски богове такова само4уствие такоба достоинсво сякащ сме в техсас......От година и полвина сам в София и ве4е им свикнах на куките като видят СС-"О ГЬЛАБ4Е ЕЛА ТИ НА БАТКО"да ама не като си изряден няма ко да ми иска...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 27 фев 2010 11:43

И за какво точно да пусне жалба че докато са му светкали да се махне от платното той е натискал спирачката.До колкото разбрах нито акт са му писали нито нищо.Държали се просташки еми локум ли да го черпят в тази ситуация?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”