Проблема си е сериозен
Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?
Взехме едно мъниче на два месеца е, мини йоркширски териер. Сложихме му един кучешки памперс да си ходи там като е на зор, един път ходи там, десет пъти не
С жената само бършем след него
Как да го накарам само на определеното му място за тоалетна да си върши работата? Обясняваме му, говорим му, показваме му, на него не му пука
Проблема си е сериозен
Проблема си е сериозен
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да накарам кучето да си върши работата където трябва?
Хаха, това е като при децата бре.
Има едни определени мускули, които се развиват и могат да бъдат контролирани едва след навършване на определена възраст. Това с памперса е голяма глупост. Просто до 6-7 месеца ще ходиш подире му. Имал съм няколко кучета, резултатът винаги е един и същ. Просто трябва да порасне животинчето. Освен това трябват и редовни разходки, най-добре 2 пъти на ден.
Има едни определени мускули, които се развиват и могат да бъдат контролирани едва след навършване на определена възраст. Това с памперса е голяма глупост. Просто до 6-7 месеца ще ходиш подире му. Имал съм няколко кучета, резултатът винаги е един и същ. Просто трябва да порасне животинчето. Освен това трябват и редовни разходки, най-добре 2 пъти на ден.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сам ще се научи с времето. Продължавай да му показваш, като направи някъде белята едно шамарче и го носиш негови нужник да м да стои. То след няколко месеца сам ще почне.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Е че те тези кучета не се разхождат, освен по паркета само.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Varbona написа:http://forum.dog.bg/-t4145.html
Бро не може на вън, защото още трета ваксина не е слагана. Навън ще почнем след няколко седмици. Въпроса е дотогава

Така е, само ще се научи след 6-7 месец. Моя ротвайлер тъкмо се научи , след много набивания в главата
, че трябва да ходи само в тоалетната и изведнъж отказа да го прави другаде освен навън. Даже няколко пъти след това се е случвало да има разстройство и през нощта ме вдига да го извеждам, защото не може да стиска, та беше голям зор да го накарам да го свърши в тоалетната. Все пак не ми се излиза в тоя студ през нощта 2 часа навън 
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Мойта също тропаше на памперс, като малка - ако го уцелеше 
После само се научи отведнъж да си върши работата навънка.
Никви методи не съм прилагал.
garage.php?mode=view_image&image_id=850

После само се научи отведнъж да си върши работата навънка.
Никви методи не съм прилагал.
garage.php?mode=view_image&image_id=850
- Angel`eyes
- Автомобил:
- Двигател:
Така,да ти обясня само какво НЕ трябва да правиш ако кучето ти е някакво расово и се предполага,че може да има малко мозък в главата...
Случея е такъв,че имах на времето един мъжки много расов Ротвайлер и когато го изкарам на вън да се свърши работите той си решава,че е излезнал да ме пази явно застава ми плътно до крака и НЕ МЪРДА ОТ МЕНЕ ... обикалял съм по 1 час не иска и не иска ... щом се прибера у нас затворя ли вратата докато съм се сабул и целия коридор е минно поле ... Явно си решаваше,че вече съм на сигурно и може да си праи квот си иска...Какво ли не съм правил мусуната съм му топил в изтропканото,парцала съм му увивал на врата ВСИЧКО и не и не...В крайна сметка песа се научи да си отваря врата на малкия кенеф у нас и носи парцала върху изпръжненията отърка го там кво прай и той не знае и пак го връща... Това напълно сериозно колкото и невероятно да звучи,но не се научи навън...По едно време кенефа ни спря да функционира и така сигурно 4-5 години ... песа умря за жалост минаха се още няколко години и решаваме да го правим тое кенеф и какво намираме
старата тениска с която му триехме всичко - в тръбата на кенефа
Гадното псе явно чистило каквото чистило и го хвърливо вътре и някой по невнимание пуснал водата и кенефа задръстен 5-6-7 години не знам колко,ама много време .... та по твоя въпрос - пробвай да го видиш горе доло кога действа и ако е в едно и също време което е възможно го затваряй там където трябва да си върши работата 1-2 дена и той сам ще се научи...
Случея е такъв,че имах на времето един мъжки много расов Ротвайлер и когато го изкарам на вън да се свърши работите той си решава,че е излезнал да ме пази явно застава ми плътно до крака и НЕ МЪРДА ОТ МЕНЕ ... обикалял съм по 1 час не иска и не иска ... щом се прибера у нас затворя ли вратата докато съм се сабул и целия коридор е минно поле ... Явно си решаваше,че вече съм на сигурно и може да си праи квот си иска...Какво ли не съм правил мусуната съм му топил в изтропканото,парцала съм му увивал на врата ВСИЧКО и не и не...В крайна сметка песа се научи да си отваря врата на малкия кенеф у нас и носи парцала върху изпръжненията отърка го там кво прай и той не знае и пак го връща... Това напълно сериозно колкото и невероятно да звучи,но не се научи навън...По едно време кенефа ни спря да функционира и така сигурно 4-5 години ... песа умря за жалост минаха се още няколко години и решаваме да го правим тое кенеф и какво намираме
както някои колеги казаха- след като свърши работа, където не трябва- караш му се малко- и го носиш където трябва да я свърши. също като го видиш да прикляка пак го скачаш и го носиш където тряа. и като поченете с разходките няма да спре да ги прави неща вкъщи. след 5 месец най-рано започва да може само навън. след това и да искаш вътре няма да го направи. ако това с цапането и триенето толкова ти тежи, просто не е трябвало да си вземаш куче.
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се изпикае на паркета или на плочките, избърсваш с един парцал и оставяш парцала където искаш да пикае/банята или при тоалетната или на балкона/
Моето докато още беше малко се научи да си ходи в банята, после също е трудно да го накараш да спре с банята и да почне навън
.Бая висене беше пред блока, но накрая свикна. Всичко е и въпрос на мозък 
Моето докато още беше малко се научи да си ходи в банята, после също е трудно да го накараш да спре с банята и да почне навън
.Бая висене беше пред блока, но накрая свикна. Всичко е и въпрос на мозък - batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Ех, само ако можеше на всички дето си изхождат кучетата навън и не си събират лайната, кучетата им никога да не се бяха научили да ходят по нужда навън...
Та да ви питам ли сички "кучкари" що цяла София смърди на кучешки лайна и пикня???
Та да ви питам ли сички "кучкари" що цяла София смърди на кучешки лайна и пикня???
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Е ние си купихме пликчета и лопатка да му събираме акотата 

хах и аз в момента се мъча с един пинчер.
търкаш му мутрата там дето пикае и му се караш.
като клекне го вземаш и го слагаш на памперса,ама трябва да си като светкавица.
и като мине 6-7 месеца ще се научи.
знам го от практика,преди имах една буонка.
търкаш му мутрата там дето пикае и му се караш.
като клекне го вземаш и го слагаш на памперса,ама трябва да си като светкавица.
и като мине 6-7 месеца ще се научи.
знам го от практика,преди имах една буонка.
- darsiman
- Автомобил: VW PASSAT 1.8
- Двигател: ABS 1992
Така,така... преди години като си вземах стафа(стафордширскибултериер),проблемите ми бяха несамо изхождането ,но и гризането на кот му падне
.Изхождането нетам където трябва го отучих подобно на колегите,слагах муцуната на изходеното и се карах,след почистване обаче напръсквах мястото с парфюм или дездорант,след това парцалчето в банята там да му мирише на негово маркирано
. За гризането ( което също е проблем ) му вземах се някакви топки или кучешки играчки,но той си беше наумил да гризе маси,столове,ламперий .Проблема го реших ,като почнах да мажа тези места с люто (там където гризеше,а то все на едни и същи места)
.А ако почне да гризе обувки или чехли значи някой го е обидил или иска да доминира над него,а то си е решило че е над ... Стига толкова ,че все пак сме автофорум

.Изхождането нетам където трябва го отучих подобно на колегите,слагах муцуната на изходеното и се карах,след почистване обаче напръсквах мястото с парфюм или дездорант,след това парцалчето в банята там да му мирише на негово маркирано
.А ако почне да гризе обувки или чехли значи някой го е обидил или иска да доминира над него,а то си е решило че е над ... Стига толкова ,че все пак сме автофорум

Върни се в “ОФФ-Топик - други”