Налага ми се да взема временна адресна регистрация, или да го кажа по друг начин- да светна държавата къде живея в действителност. За целта отивам в общината, отдел "ЕСГРАОН". От обща култура нося договор за наем. Обяснява ми се, че освен въпросния договор, трябва да попълня някакъв формуляр "адресна карта", който се купува от книжарницата, да накарам собственика да попълни декларация че няма нищо против да се регистрирам в имота на посочения адрес, както и да донеса нотариален акт. Последното е проблем. Обяснявам, че няма как да донеса нот. акт, понеже апартамента който наемам е собственост на фирма, която е купила парцел, построила блок, в който блок е апартамента. Същия не е продаден, останал актив на фирмата. Нот. акт няма от къде да взема защото фирмата не може да прехвърли нотариално на себе си свой имот. Обаче все едно спориш с радиоточка. Трябвало да донеса документ за собственост, а такъв документ бил само нотариален акт.

Работя в същата фирма, много добре знам че няма как да има нот. акт. Викам- дадонеса разрешение за ползване, да се види че този апартамент е на фирмата. НЕ

Значи некой си идва от 'стамбул, няма проблем. От София в София- не може.
Хора, не съм вярвал че ще се вкарам в такова приключение. На целия фон, дето държавата не знае кой къде живее, ти да отидеш и да й кажеш къде да те търси, по собствено желание, и чиновник да ти откаже- е не съм го вярвал.
Другата седмица така и така ще ходя до адвоката, та ще говорим и по тоя въпрос. Ако не е скъпо мисля да се тествам в една съдебна битка с държавата. Все ми се ще нещата да не опират до простия чиновник, а да са си уредени и чиновника да прави всичко за да ти бъде от полза в дадена ситуация, само когато ти потрябва.
Ако някой има идеи по темата нека сподели.