Колеги който е плащал да каже .Колата е със Софийска регистрация .Знам колко еданъка...преди малко звъннах в общината.Ама кой бутон и кой подбетон да натиста .Няма да е за такса смет и данък сгради
кое от двете е Изпратете вносна бележка по банкова сметка (към физическо лице, фирма или бюджета)
Изпратете многоредово бюджетно платежно нареждане
Данък автомобил -Epay ....как. ПЛАТЕНО
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Данък автомобил -Epay ....как. ПЛАТЕНО
Последна промяна от mely на Пет 23 апр 2010 8:04, променено общо 1 път.
- mely
- Двигател:
Re: Данък автомобил -Epay ....как
Ба
никой ли е не е плащал с epay.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mely написа:кое от двете е Изпратете вносна бележка по банкова сметка (към физическо лице, фирма или бюджета)
Изпратете многоредово бюджетно платежно нареждане
Разликата м/у двете е, че с многоредовото бюджетно платежно нареждане може да се платят няколко задължения с едно нареждане, т.е. да спестиш такси.
Според мен в твоя случай няма значение с кое от двете ще направиш превода.
ПС. Аз лично не съм плащал през ипей точно този данък.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не и данък на автомобил.
Логиката подсказва, че трябва да е първото. Така съм плащал сметки към "Топлофикация" и данъци на недвижима собственост.
Обаче, системата е толкова ЯЛОВА, че има шанс да не признаят превода или да дойде след месеци.
А и как ще изкараш бИлИеШка за пред контролните органи?
Логиката подсказва, че трябва да е първото. Така съм плащал сметки към "Топлофикация" и данъци на недвижима собственост.
Обаче, системата е толкова ЯЛОВА, че има шанс да не признаят превода или да дойде след месеци.

- mely
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Не и данък на автомобил.
Звънях в София и казаха няма проблем пишете и номера на автомобила ....ама къде?
- ChimeyJimmey
В основанието за превода, къде другаде... ?
Добре, а бИлежката?
Разпечатвам си ePay извлечението от превода ли?

Добре, а бИлежката?
Разпечатвам си ePay извлечението от превода ли?
- mely
- Двигател:
ами BIC и кода за плащане http://www.sofia.bg/template6.asp?ime=ISKAR} и данни за получателя
- mely
- Двигател:
Ба тва сериозно ли бе,никой не е плащал?
Каката каза че няма проблем ама да пиша номера на колата.Ама къде бреееее.Ади бе ще почерпя......само бира ви е в главите.

- ChimeyJimmey

Не знам колко по-ясно може да ти се обясни още веднъж...

Аз такова плащане не бих извършил, защото реално нямам документ, даден ми от общината.
А да се разправям с малоумници с палки и да им обяснявам що е то електронно разплащане/електронна фактура/електронно извлечение... Е, неАм нерви!

- mely
- Двигател:
Колата /не моята / е със Софийска регистрация.Нали не вярваш че за 14 лв ще се грабне човека до София да си плати данъка.
Такааа платих си .Излиза ти бележка също като от общината.След натискане на бутона преглед ти излиза че това е бюджетна сметка и се попълват още малко данни като ЕГН на задълженото лице ,имената му и един код на документа -там въведете 5 произволни цифри.В Софийска община район Искър казаха ,че масово плащали така хората.Предполагам колега че няма КАТ да виждат такава бележка за първи път, макар че досега не ми се е случвало /16г стаж/ КАТ да ми поискат бележка за платен данък.Само за прегледа.
Колега ChimeyJimmey
колкото пъти и да ми се обяснява- там където си писал основание за плащането ......... не е това което си написал.Така че по кротко моля.Затова и попитах някой който е плащал да обясни а не "дали да платя данъка на колата си през epay".Ако нещо ти е криво-не съм аз.

Такааа платих си .Излиза ти бележка също като от общината.След натискане на бутона преглед ти излиза че това е бюджетна сметка и се попълват още малко данни като ЕГН на задълженото лице ,имената му и един код на документа -там въведете 5 произволни цифри.В Софийска община район Искър казаха ,че масово плащали така хората.Предполагам колега че няма КАТ да виждат такава бележка за първи път, макар че досега не ми се е случвало /16г стаж/ КАТ да ми поискат бележка за платен данък.Само за прегледа.
Колега ChimeyJimmey
колкото пъти и да ми се обяснява- там където си писал основание за плащането ......... не е това което си написал.Така че по кротко моля.Затова и попитах някой който е плащал да обясни а не "дали да платя данъка на колата си през epay".Ако нещо ти е криво-не съм аз.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Данък автомобил -Epay ....как. ПЛАТЕНО
а на първия екран за Основание какво трябва да се пише ?
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Малко офф - Кат не са органа който се занимава с такива документи! Единствено където може да ти правят проблем за данък са пунктовете за технически преглед и нотариуса при прехвърляне

- mely
- Двигател:
offside написа:Малко офф - Кат не са органа който се занимава с такива документи! Единствено където може да ти правят проблем за данък са пунктовете за технически преглед и нотариуса при прехвърляне![]()
Нали и аз това обяснявам на колегата
mely написа:Предполагам колега че няма КАТ да виждат такава бележка за първи път, макар че досега не ми се е случвало /16г стаж/ КАТ да ми поискат бележка за платен данък.Само за прегледа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”