Въпросче към колегите компютърджии
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпросче към колегите компютърджии
Здравейте- да ви питам от известно време при стартирането на уинХП-иконите не дестопа ми се отварят една по една и това ме вбесява-преди не беше така-кажете от какво може да е това и как да го оправя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
отиваш във фолдер c:\windows\prefetch и изтриваш всичко от там, най-вероятно ще си решиш проблема
в тази папка прозореца записва част от програмите които някога си стратирал и при първоначално зареждане ги "качва" в оперативната памет. това е направено с цел да ти се стартират по-бързо в последствие самите програми, но същевременно забавя много първоначалното стратиране.
другото нещо - гледай да имаш винаги 3-4гб свободно място на системния дял на диска, както и му пускай по един дефраг поне веднъж в месеца.

в тази папка прозореца записва част от програмите които някога си стратирал и при първоначално зареждане ги "качва" в оперативната памет. това е направено с цел да ти се стартират по-бързо в последствие самите програми, но същевременно забавя много първоначалното стратиране.
другото нещо - гледай да имаш винаги 3-4гб свободно място на системния дял на диска, както и му пускай по един дефраг поне веднъж в месеца.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Един прекрасен начин да забавиш Win-а е да си сложиш невъзможно голяма картинка на десктопа (примерно 1600x1200 ... или от някой по-съвременен фотоапарат - напр. 4000x3000 или нещо подобно). Така всеки път - не само при стартиране ще ти се смятат бавно.
"паметта ми е една платка и е здрава" - това не е информация. Сложи си 1GB памет или повече. Ако ти е двуканално дъното - сложи 2 еднакви модула, чака че да работят едновременно (напр. 2 броя 512MB вместо 1 брой 1GB).
Виж дали някоя програма не ти е заела процесора на 100% когато проблема ти се случва.
Пробвай от "My Computer" (с дясна мишка) ->Properties -> (листа с) Advanced -> Performance ... и избери бутона Settings и от там "Adjust for best performance"
Успех!
"паметта ми е една платка и е здрава" - това не е информация. Сложи си 1GB памет или повече. Ако ти е двуканално дъното - сложи 2 еднакви модула, чака че да работят едновременно (напр. 2 броя 512MB вместо 1 брой 1GB).
Виж дали някоя програма не ти е заела процесора на 100% когато проблема ти се случва.
Пробвай от "My Computer" (с дясна мишка) ->Properties -> (листа с) Advanced -> Performance ... и избери бутона Settings и от там "Adjust for best performance"
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи машината ми е:
AMD Athlon-x1700+ пусната на 2000реални и е около2400+
RAM 512 A-DATA пусната на 400mhz в съотношение 1:1 с шината на процесора
Дъното е ASUS A7V-600 VIA чипсет
харда с SEAGATE 40gb -7200rpm
Видеото е Ati Radeon 9600
CD-RW Liteon
DVD-NEC
и за друго не се сещам-ааа Уина е WINDOWS XP PRO+integrated SP2 и съм му включил автоматичните ъпдейти
AMD Athlon-x1700+ пусната на 2000реални и е около2400+
RAM 512 A-DATA пусната на 400mhz в съотношение 1:1 с шината на процесора
Дъното е ASUS A7V-600 VIA чипсет
харда с SEAGATE 40gb -7200rpm
Видеото е Ati Radeon 9600
CD-RW Liteon
DVD-NEC
и за друго не се сещам-ааа Уина е WINDOWS XP PRO+integrated SP2 и съм му включил автоматичните ъпдейти
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:пробвай това:
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/disablerefresh.reg
ЕЕЕЕЕ колега златен си-реши се проблема на следващата сбирка идвам да те почерпя

Върни се в “ОФФ-Топик - други”