http://rousse.dir.bg/2011/03/17/news8216755.html
Четох тая новина и се чудя на формулировката "абсурдна ситуация". На мен ми се струва, че абсурдната ситуация е 23 годишна жена да тегли заем от 100 хиляди лева за срок 35 години, а не последвалото развитие. Ясно е, че истината може би е малко по-различна от описаното, но общо взето се е хвърлила в дълбокото с невероятна наивност и последствията са се появили с малко закъснение.
Ипотеки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ипотеки
Незнам колега кавко те учудва толкова, иначе има теми "Кой какво видял в нет-а"
Аз поне познавам 2-ма дето имат повече кредити отколкото ние имаме стотинки в джобовете!
И живеят на изпарения! Та нищо интересно
Аз поне познавам 2-ма дето имат повече кредити отколкото ние имаме стотинки в джобовете!
И живеят на изпарения! Та нищо интересно

Един написа:http://rousse.dir.bg/2011/03/17/news8216755.html
Четох тая новина и се чудя на формулировката "абсурдна ситуация". На мен ми се струва, че абсурдната ситуация е 23 годишна жена да тегли заем от 100 хиляди лева за срок 35 години
Е кога да го тегли ,като стане на 40 ли.
Много кофти ситуация,имам 2 приятели близко до това положение.
единия дължи 220 000 лв

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Най лошата перспектива е че връщаш заема по 3 
Колко е теглил за 220 бона?-70?

Колко е теглил за 220 бона?-70?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
не е единичен случай и не е нещо ново. Хората се полъгват по малоумните брокери, които им казваха как щели да станат по 2-3-5 000 евро квадратния метър, а сега не могат да го продадат за 700. Кофти ситуация, но щом вече и имота е продаден...
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен са ми много странни хората теглещи подобни заеми.
преди 5 години си взех кола на лизинг, 300 лева на месец, при заплата около 2000 си ми тежеше. добре че свърши.
не знам как се оправят хора с по 700-800 лева кредит на месец.
преди 5 години си взех кола на лизинг, 300 лева на месец, при заплата около 2000 си ми тежеше. добре че свърши.
не знам как се оправят хора с по 700-800 лева кредит на месец.
Layer написа:Е кога да го тегли ,като стане на 40 ли.
Нямам предвид да чака да стане на 40, а това че възраст 23 години при това жена означава сериозна липса на 2 неща: финансова стабилност и разум за трезва преценка. 5 хиляди може да й дойдат в повече, а 100 са пълен абсурд освен ако няма уникално доходна професия.
Един написа:Layer написа:Е кога да го тегли ,като стане на 40 ли.
Нямам предвид да чака да стане на 40, а това че възраст 23 години при това жена означава сериозна липса на 2 неща: финансова стабилност и разум за трезва преценка. 5 хиляди може да й дойдат в повече, а 100 са пълен абсурд освен ако няма уникално доходна професия.
жената е имала 2 работи,явно е имала доходи.
Matematiks написа:Колко е теглил за 220 бона?-70?
80-90 мисля беше взел.
Layer написа:жената е имала 2 работи,явно е имала доходи.
аз на 21 теглих ипотечен кредит без да имам работа.
30 000 за 7 г.
върнах 55 000 ама това е друга тема.
Явно си разчитал на някого да "помага" за кредита. Освен това 7 години спрямо 35 е много голяма разлика. На пръв поглед 35 е добре, че са по-малки вноските, но реално се връща много по-голяма сума.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Освен това 7 години спрямо 35 е много голяма разлика. На пръв поглед 35 е добре, че са по-малки вноските, но реално се връща много по-голяма сума.
и след 10-тата година тази сума не струва нищо докато в България има такава инфлация
-
- Автомобил:
- Двигател:
С няколко думи дето викат хората-кучето се простира според чергата. Май въпросната жена и се е искало чергата да е по-голяма от нужното.
А реалността обаче е... 
Лошото е, че има много такива, а мене ме е яд че нямам една банка, за да им кредитирам мечтите...

Лошото е, че има много такива, а мене ме е яд че нямам една банка, за да им кредитирам мечтите...

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е липсата на финансова култура сред хората.. както и това че банките отпускаха кредити на куцо, кьораво и сакато. Много народ взе кредити за плазми, коли и т.н. реално ненужни неща и сега опъва петилата.
Един написа:Layer написа:жената е имала 2 работи,явно е имала доходи.
аз на 21 теглих ипотечен кредит без да имам работа.
30 000 за 7 г.
върнах 55 000 ама това е друга тема.
Явно си разчитал на някого да "помага" за кредита. Освен това 7 години спрямо 35 е много голяма разлика. На пръв поглед 35 е добре, че са по-малки вноските, но реално се връща много по-голяма сума.
Не се изразих правилно, имах си бизнес но никъде не се водих че съм там.
искам да кажа че в България всичко дават.
само когато си на зор тогава не дават

maxpayne написа:Един написа:Освен това 7 години спрямо 35 е много голяма разлика. На пръв поглед 35 е добре, че са по-малки вноските, но реално се връща много по-голяма сума.
и след 10-тата година тази сума не струва нищо докато в България има такава инфлация
да да, я питай някой колко са му се повишили вноската последните 2 год? банките са си гарантирали печалбата по всякакъв начин, с тази променлива лихва просто като инфлацията почне да папа паричките и ти вдигат вноската. Във Фр лихвата е фиксирана на 3.0% за 25 или 30 год беше, а ако решиш да е плаваща е 2,9%.
Освен това чси я е прецакало още повече като е продало апартамента на някой негов човек за без пари. То си пише, че чси не е задължен да изнесе публично информацията за търга, така нали се сещате, че звъня на баджанака и му продавам един апартамент за 40 000 лв, който струва 40 000 евро.
А тази женичка е направила глупост, аз ако бачкам на 2 места очевидно няма да ми стигат парите, а пък да си изгубиш едната работа и веднага да потънеш- очевидно не си е направила хич сметката.
И банката и тя са за е...не
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Това е банка а не социална служба това че на момата са и излезли криви сметките не проблем на банката
Върни се в “ОФФ-Топик - други”