Велоергометър - какъв, откъде?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Велоергометър - какъв, откъде?

Мнениеот emdless4 » Чет 27 дек 2007 10:23

Предстои ни покупка на велоергометър вкъщи - това, което знам е че трябва да е магнитен - препоръчително, а от там нататък с колкото по тежък маховик и повече програми - толкова по-добре. Мерене на скорост, обороти, пулс, време и т.н. - ясно че ще има. Някой знае ли още какво е желателно да има в характеристиките на велоергометъра? Забелязах че на някои модели пише "максимално тегло на трениращия до 100 кг"или до 110 кг, такъв не става за мен - следващото ниво е до 130, значи ще търся такъв. Става въпрос за домашна употреба с цел аеробна активност - подобряване на сърдечната дейност, влизане във форма. Някакви препоръки? Спрял със се на този сайт:
http://www.4fitnessbg.com/products/cate ... D0%B8/P10/
Има Кетлер, АБ Фит и Топ Спорт, като само Кетлер ми говори нещо.

тези модели ми изглеждат най-подходящи: http://www.4fitnessbg.com/profile/%D0%B ... 0-ts-2503/
http://www.4fitnessbg.com/profile/%D0%B ... 80-by-520/

Някой да препоръча нещо?

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 27 дек 2007 10:26

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 16:54, променено общо 1 път.

VIRUSS
Автомобил:
Двигател:

Re: Велоергометър - какъв, откъде?

Мнениеот VIRUSS » Чет 27 дек 2007 10:36

emdless4 написа:Предстои ни покупка на велоергометър вкъщи - това, което знам е че трябва да е магнитен - препоръчително, а от там нататък с колкото по тежък маховик и повече програми - толкова по-добре. Мерене на скорост, обороти, пулс, време и т.н. - ясно че ще има. Някой знае ли още какво е желателно да има в характеристиките на велоергометъра? Забелязах че на някои модели пише "максимално тегло на трениращия до 100 кг"или до 110 кг, такъв не става за мен - следващото ниво е до 130, значи ще търся такъв. Става въпрос за домашна употреба с цел аеробна активност - подобряване на сърдечната дейност, влизане във форма. Някакви препоръки? Спрял със се на този сайт:
http://www.4fitnessbg.com/products/cate ... D0%B8/P10/
Има Кетлер, АБ Фит и Топ Спорт, като само Кетлер ми говори нещо.

тези модели ми изглеждат най-подходящи: http://www.4fitnessbg.com/profile/%D0%B ... 0-ts-2503/
http://www.4fitnessbg.com/profile/%D0%B ... 80-by-520/

Някой да препоръча нещо?

Здрасти колега.Имам за продаване 1бр. Кетльр,перфектен с електроника и ще е добра цената.При интерес звьнни на 0896633007!
:arrow: :arrow: :arrow:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: ...

Мнениеот emdless4 » Чет 27 дек 2007 15:48

благодаря и на двама ви, ама съм се насочил към нов, от магазин

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 27 дек 2007 16:00

Най-добре никакъв...баджанака си взе с голям мерак преди около година...и го ползва точно 1 месец,особенно когато е топло е пълно недоразумение.
Има хиляди други начини човек да покаже пред себе си,че си обръща внимание.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 27 дек 2007 16:48

Не че ми се иска да ти убивам мерака, но и аз не ти препоръчвам. :? Със скромен опит от 6 години по фитнеси не съм видял някой да е отслабнал само от велоергометър. Не че е невъзможно, ама трябва да си луда глава и да въртиш като откачен до припадък. Колоезденето го слагам в топ3 при най-трудоемките спортове, обаче оттам логиката е че върви за хора с характер. Ако ти си такъв и мислиш че можеш да въртиш над 40мин само и само да свалиш 200грама, взимай. Тичане му е майката, постоянство, малко съобразителност при храненето и си готов. Да не говорим че за тея пари е членството за 1 година в добре оборудван фитнес.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Чет 27 дек 2007 16:58

Бих препоръчал кростренажор, който ще ти свърши по-добра работа по мое скромно мнение.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 27 дек 2007 17:12

Принципно сте прави, преди време и аз бях на това мнение, но откакто почнах повече да въртя колело във фитнеса, отколкото да вдигам щанги, си промених мнението. Сега като ходя на фитнес - колкото и рядко да се случва, въртя 10 км след тренировка, и чисто физически се чувствам добре. Просто в момента ситуацията е такава, че нямам време да ходя до фитнеса - трябва да ходя до вкъщи, да си взимам екипа, после към залата, след това пък обратно - и отишъл повече от час ей така. А съм на път към 115-те кила, лятото бях влязъл във форма, играех тенис, баскет, също и на фитнес ходех, но сега зимата остана само фитнеса като вариант, а като добавка и времето ми е по-малко. По здравословни причини напоследък избягвам тежестите, и се насочих към по-леки тренировки, и колелото за вкъщи ми е идеално - мога да отделя 30-45 мин. сутрин след ставане или вечер след работа (за луда глава - такъв съм:) ), но за ходене до залата просто не остава време. Просто мислех някой ако разбира повече от велоергометри като технически характеристики и показатели, да ме ориентира на прав път ли съм с избора по-горе - струва ми се че няма смисъл от по-скъп уред от тези, които съм посочил? В залата карам на Vision Fitness, но под 1000-1200 лв. такова не мога да намеря. Поздрави на всички, весели празници! Весела Коледа и Весела Лечева!

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Чет 27 дек 2007 17:30

a какво мислите за гребния тренажор тои не е ли по добре от велоергометара

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 27 дек 2007 17:48

nasko79 написа:a какво мислите за гребния тренажор тои не е ли по добре от велоергометара

ако знаеш как да го използваш :wink:
гребането си е техничарска работа, иначе е перфктен за отслабване. От 100-120 литра можеш да станеш като третокласник :idea:
Аз като спрях да го ползвам качих 10-12кг.

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Чет 27 дек 2007 18:07

значи за теб специалногребния тренажор е за предпочитане

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 27 дек 2007 18:36

techogym. виж на цариградско 4 км шоу рум на АТАМА има всичко там :wink:

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Чет 27 дек 2007 19:05

nadasdi я кажи какьв е чальма с гребния тренажор,може и на лс,да не палним темата на колегата

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.......

Мнениеот XIKS » Чет 27 дек 2007 23:23

търси Technogym няма по издържливи уреди от тях но незнам може да са скъпи
и нещо друго сестрами искаше и преди година обикалях да гледам за нея мога да ти кажа че повечето втора ръка подчти не са използвани като нови са а и са на много по добра цена по си заслужават

Върни се в “ОФФ-Топик - други”