Питане за кафе-автомати

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Питане за кафе-автомати

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юни 2010 12:15

Здравейте, колеги
минават ни едни мисли през мойта и на жена ми главите. А именно да се захванем с кафе-автомати или по-точно да пробваме първо с една машина. Мястото, което сме избрали е долу, пред гаража (който е наш) на кооперацията, в която живеем. Улицата е доста оживена сутрин, тъй като хората по нея си крачат по път към центъра на града. Питанките ми са как стои въпросът с регистрирането и узаконяването? В смисъл иска ли се да направим фирма с такава дейност? Тези машини освен, че се закупуват, може ли да се вземат и под наем? Как стои въпросът с поддръжката? А със зареждането? Конкретно става дума за гр. Стара Загора. Някой ако се е занимавал, има идея моля да сподели опит и впечатления, събирам всякаква информация, която може да ми е от полза, за да започна евентуално този "бизнес".
:beer
п.п. гледам, че такъв кафе-автомат струва около 2000-2600 лева, марка Зануси, не са чак толкоз много пари, да речем, че мога да събера оттук-оттам :да:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за кафе-автомати

Мнениеот Jogo_1 » Нед 06 юни 2010 12:26

ако ще го узаконяваш - под 20 машини не си помисляй да се захващаш, иначе е важно мястото - 90 процента в този бизнес. Поддръжката не е сложна, в Стара Загора гледам има на всеки ъгъл. Помисли си хубаво.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 06 юни 2010 12:27

stefan4o написа:... гледам, че такъв кафе-автомат струва около 2000-2600 лева, марка Зануси, не са чак толкоз много пари...

Не са много изобщо, разбира се, има-няма един Пасат 3/4 на старо.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юни 2010 12:30

В какъв смисъл под 20 машини? Аз нямам за цел да ставам милионер, просто да си докарам някой лев отгоре на заплатата, нищо повече. Ако си се занимавал и си наясно сподели как седи въпросът с документалната част - на патент ли е по принцип или как?

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 06 юни 2010 12:54

разходите по фирмата и узаконяването на кафе автоматите,счетоводител, осигуровки и тем подобни глупости.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 06 юни 2010 13:41

според мен на улицата е кофти място. първо, който пие кафе си избира да е удобно мястото- например на входа на рабоа, докато си чете мейла да си пие кафенцето сутрин, или пък от кафенето на работа. Не са много хората, които ще мъкнат кафето по улицата да го пият, еле пък да спрат с колата по пътя, че да си направят кафе. второ, помисли за сигурността на машината. трето, качеството на кафето е мноооого важно, а моите впечатления са, че 90% от тези атвомати правят не лошо кафе, а отвратително. четвърто- кафе автоматите са направени за места, където от кафене няма смисъл, или не може да се направи, всеки би предпочел да седне да си пие кафенцето на кръчма. от тези автомати има сми в училища, в сгради в индустриални зони, в университети, н алетища и гари, но на улицата-според мен не е удачно.

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Нед 06 юни 2010 14:25

Колега,от 8 години се занимавам,ако искаш ми пиши на лс.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”