Парното поскъва рязко

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Парното поскъва рязко

Мнениеот scuba » Вто 01 юни 2010 14:18

..прогнозира допълнително увеличение в цената на топлоенергията поне с 10 на сто, ако газът поскъпне с 15 процента.

Председателят на регулаторната комисия Ангел Семерджиев потвърди, че това може да се случи. Това означава, че от 1 юли топлото може да поскъпне с между 20 и 45 на сто.

За вас не знам. но 45% поскъпване аз няма да мога да издържа. Явно ще се отказвам от услугите на Топлофикация. За сведение тази годин Декември-Явнуари и някои други студени месеци, парното ми беше към 330-380 лв. Ако се увеличи с 45%...Заплата ми няма да ми стига да плащам само парно. Не говоря за телефон, ток. вода, ядене. деца... Превръщам се в роб
Почна да ми писва вече от тях

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Парното поскъва рязко

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 01 юни 2010 14:22

Трябва на даста хора да им писне и ще се оправят нещата.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 01 юни 2010 14:45

Съвсем нормално е да ти писне!

На ток е по-добре... стига да го има... ЧЕЗ вече 10 пъти ремонтират един трафопост до блока ни в Младост и минимум веднъж в месеца ток няма за по няколко часа! :banghead:

Е*ем ти инфраструктурата и услугите! :banghead:

П.П.: То май няма нужда да се топлим... постоянни ни :seeex с цените...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 юни 2010 14:46

С 2 климатика и не ми пука... В студените месеци 200лв ток :twisted: Нямате си на идея колко плюсове има в това старата панелка да не е топлофицирана.

Моята приятелка беше в Младост на квартира където парното не го ползваха, но за един отоплителен сезон 700лв такса мощност и топла вода :screwy

Няма парно - няма хлебарки :wink:

Бойлера ми е от неръждавейка и топлата вода от чешмата е точно толкова годна за пиене колкото и студената и т.н.

Последна промяна от radi_nrj на Вто 01 юни 2010 14:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 юни 2010 14:47

Имам приятел който им е теглил майната....не си плаща въобще....а и не им се плаши....
Незнам каква опасност го грози :roll:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 01 юни 2010 14:51

Даскала™ написа:Имам приятел който им е теглил майната....не си плаща въобще....а и не им се плаши....
Незнам каква опасност го грози :roll:

изпълнителен лист за дължимата сума, след което следва възбрана и запор на вещи, търг и т.н.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 01 юни 2010 14:52

radi_nrj написа:С 2 климатика и не ми пука... В студените месеци 200лв ток :twisted: Нямате си на идея колко плюсове има в това старата панелка да не е топлофицирана.

Моята приятелка беше в Младост на квартира където парното не го ползваха, но за един отоплителен сезон 700лв такса мощност и топла вода :screwy

Няма парно - няма хлебарки :wink: и т.н.

Да де... яката ралта... те ако не са едните да ни дупят ще са другите! :banghead:

ЧЕЗ миналата година ми сервираха сметка, която би отговаряла на производствен цех, а не на малкия ни апартамент. Нема вариант да ти проверят електромера, дали някой не те краде... плащаш и толкоз... Жалба?! Предполагам, че ги пускат през трибуквието на деловодството си (и нямам предвид трибуквеното ЧЕЗ).

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 юни 2010 14:54

escrime написа:
radi_nrj написа:С 2 климатика и не ми пука... В студените месеци 200лв ток :twisted: Нямате си на идея колко плюсове има в това старата панелка да не е топлофицирана.

Няма парно - няма хлебарки :wink: и т.н.

Да де... яката ралта... те ако не са едните да ни дупят ще са другите! :banghead:

ЧЕЗ миналата година ми сервираха сметка, която би отговаряла на производствен цех, а не на малкия ни апартамент. Нема вариант да ти проверят електромера, дали някой не те краде... плащаш и толкоз... Жалба?! Предполагам, че ги пускат през трибуквието на деловодството си (и нямам предвид трибуквеното ЧЕЗ).

Такива при мен не минават. Има закон за защита на потребителите и сестрата на зет ми е шеф на адвокатска кантора... Пък майка ми е човек с, който и тея от ЧЕЗ не искат да се разправят (люта македонка-пенсионер). Та ако има нещо тя ходи и ги тормози до последно. Ако си мислиш, че сами ще дойдат и ще ти кажат: - Ние тука по погрешка сме ти взели едни пари в повече и за това 2 месеца няма да плащаш. - жестоко се лъжеш.

Последна промяна от radi_nrj на Вто 01 юни 2010 15:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Вто 01 юни 2010 14:55

Вчера идваха да ни отчитат топломерите и човека каза,че парното излиза по евтино от тока (защото мислиме с климатици да си решим проблема) и взехме че се съгласихме с него!Даже каза,че парното е най-евтиното за отопление,ама дали е така никой незнае!Зависи от консумацията ...и от много други неща....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 01 юни 2010 14:58

Bubetooo написа:..Даже каза,че парното е най-евтиното за отопление,ама дали е така никой незнае!Зависи от консумацията ...и от много други неща....

ФАКТ!!! Най-евтино е. АКО плащаш само собственото си парно. Ако почнеш да плащаш и на съседите дето крадат става лошо. При мен случая е точно такъв

Последна промяна от scuba на Вто 01 юни 2010 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 юни 2010 14:59

Bubetooo написа: Даже каза,че парното е най-евтиното за отопление,ама дали е така никой незнае!Зависи от консумацията ...и от много други неща....

Парното най-добре грее(равномерно) :lol:
Значи трябва да си плащаме шото ше ни вземат теуевизорО :roll: :(

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 01 юни 2010 15:03

scuba написа:
Bubetooo написа:..Даже каза,че парното е най-евтиното за отопление,ама дали е така никой незнае!Зависи от консумацията ...и от много други неща....

ФАКТ!!! Най-евтино е. АКО плащаш само собственото си парно. Ако почнеш да плащаш и на съседите дето крадат става лошо. При мен случая е точно такъв

Точно така!
Просто тези, които плащаме покриваме загубите от тези, които не плащат. Отделно каквото се краде в топлофикация и т.н.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 юни 2010 15:05

scuba написа:

Как точно плащаш парното на съседите като се отчита по твоите топломери не схванах :|

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 01 юни 2010 15:08

radi_nrj написа:Как точно плащаш парното на съседите като се отчита по твоите топломери не схванах :|

Парното НЕ СЕ отчита по твоите топломери, а по топломера на абонатната станция. По топломерите просто се разпределя кой колко да плати от отчетеното в абонатната станция!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 юни 2010 15:14

maxpayne написа:
radi_nrj написа:Как точно плащаш парното на съседите като се отчита по твоите топломери не схванах :|

Парното НЕ СЕ отчита по твоите топломери, а по топломера на абонатната станция. По топломерите просто се разпределя кой колко да плати от отчетеното в абонатната станция!

Това ме прави още по-щастлив, че нямам парно. Иначе миналия месец ми качиха новото бебче Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA (COP 4.59 Отдадена мощност на отопление 3.5 кв./консумирана мощност 0.80кв. Отдадена мощност на охлаждане 2,5кв./консумирана мощност 0.650кв.) на което му тежи 10кг само вътрешното тяло и съм готов да го премеря като ефективност спрямо радистора :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”