Здравейте колеги,
трябва ми място в София, където могат да ми нанесат антикорозионно покритие в/у пружина (пружината на рамото на чистачката).
Предполагам, че и оксидация би свършила работа, но... все пак някой запознат да каже какво ще е най-изгодно за такова неангажиращо изделие.
Много благодаря за вниманието!

Антикорозионно покритие
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Антикорозионно покритие
dancing_niki написа:Здравейте колеги,
трябва ми място в София, където могат да ми нанесат антикорозионно покритие в/у пружина (пружината на рамото на чистачката).
Предполагам, че и оксидация би свършила работа, но... все пак някой запознат да каже какво ще е най-изгодно за такова неангажиращо изделие.
Много благодаря за вниманието!
мисля че след оксидация тази пружина спокоино можеш да я изхвърлиш, заради греенето на материала.
не съм в час, но някакъв химически процес трябва да търсиш според мен
- dancing_niki
- Скиора
Пружината работи на опън, а след навиването й (производството й), тя се грее за да си "донамести" кристалната решетка, но при оксидацията незнам до каква температура се нагряват материалите.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Пружината работи на опън, а след навиването й (производството й), тя се грее за да си "донамести" кристалната решетка, но при оксидацията незнам до каква температура се нагряват материалите.
има и студено оксидиране, а дори и нормалното не би трябвало да я повреди. Цевите на двуцевните пушки се слепват посредством запояване, и щом не се разпояват при заводското оксидиране, не виждам какво би станало на една пружина...

- dancing_niki
- Скиора
Тия бабаити от ПодемИнвест леко не си вдигат телефоните. Някой друг да има идея как да се предпазят тези пружини? Евентуално ми минава през акъла някаква силиконова... боя или нещо подобно пластично, еластично от този род.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Тия бабаити от ПодемИнвест леко не си вдигат телефоните. Някой друг да има идея как да се предпазят тези пружини? Евентуално ми минава през акъла някаква силиконова... боя или нещо подобно пластично, еластично от този род.

На тези линкове попаднах из нета. Иначе въобще нищо не знам за тази фирма. Постнах ги тук само за инфо за процесите. Сори
- dancing_niki
- Скиора
Изобщо няма за какво да ми се извиняваш, това ти е попаднало, това си дал като информация. Пускам коментара, че да се вдигне темата, а и да знаят които четат, че още не съм свършил работа.
п.с. важното е да има
п.с. важното е да има

Върни се в “ОФФ-Топик - други”