Дайте ми съвет за данък за автомобил
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Дайте ми съвет за данък за автомобил
Не знам дали тази тема е за тук, но все пак ако някой се е сблъсквал с подобен въпрос ще бъда благодарна ако ми помогне с мнение. Става въпрос, че си купихме с мъжа ми Пасат В5, аз съм инвалид и за това писахме колата на мое име съответно за да не плащаме и без това високите данъци, но една позната ми каза, че след като съм омъжена ще трябва мъжа ми да плаща половината данък. Това истина ли е и ако е така, как въобще в данъчното да заведем колата само на мое име, има ли някакъв начин и какво се прави / по талон е само на мое име/. Ако е имал подобен проблем нека пише. Извинявам се предварително, ако темата не е за този форум, но се чудих къде да питам. Желая лек ден на всички!!!
Последна промяна от Pichaga на Пет 18 юни 2010 10:32, променено общо 1 път.
Причина: местя в правилния раздел и променям заглавето
Причина: местя в правилния раздел и променям заглавето
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Дайте ми съвет за данък за автомобил
Не мисля, че съпруга ще трябва да плаща нещо. Щом в талона е на Вашето име, регистрацията в данъчното също е само на Ваше име и от тук си мисля, че няма как и съпруга да плаща някакъв данък!
Това е разсъждение от моя страна и спрямо опита който имам, но пък не се знае какво са измислили данъчните във Вашия район, след като им даде държавата право преди време да определят данъка за ППС
Това е разсъждение от моя страна и спрямо опита който имам, но пък не се знае какво са измислили данъчните във Вашия район, след като им даде държавата право преди време да определят данъка за ППС
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Да така е, съпруга Ви ще плаща половината данък на автомобила. Поне в наща община е така, преди мало говорих с данъчния ни инспектор.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не я декларирай в данъчното. или се разведете и той да я остави на теб.
Много Ви благодаря за бързите отговори. А длъжна ли съм да казвам в данъчното дали съм омъжена, имам в предвид те има ли откъде да разберат?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Единия вариант е ако имате някава семейна собственост(недвижим имот) регистрирана на двамата, или не ти поискат удостоверение за семейно положение(мисля че така се водеше) при регистрацията в данъчното.
Нямаме общ семеен имот, всичко е от наследство, така че на двамата на името нямаме обща недвижима собственост. Този закон в данъчното между другото въобще не е правилен, всичко придобито по време на брака да е общо, но те така са повечето ни закони.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivanka написа:Нямаме общ семеен имот, всичко е от наследство, така че на двамата на името нямаме обща недвижима собственост. Този закон в данъчното между другото въобще не е правилен, всичко придобито по време на брака да е общо, но те така са повечето ни закони.
не е правилен, но ако да не дава господ единия се спомине и нямате общи деца, неговото отива при майка му ако го нямаше тоя закон
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Навсякъде е така-съпруга ще плаща неговата си част а ти нищо.Поне винетката ще е безплатна.
Ivanka написа:Нямаме общ семеен имот, всичко е от наследство, така че на двамата на името нямаме обща недвижима собственост. Този закон в данъчното между другото въобще не е правилен, всичко придобито по време на брака да е общо, но те така са повечето ни закони.
От известно време ти дават право да избираш при подписване на брак как ще стоят нещата със собствеността,всичко след брака и преди него може да си е твое,може и да е общо.Ако нямате споразумение преди брака,колата е и на двама ви,ти неплащаш твоята част,а съпругът ти си плаша неговата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен въобще не казвай в данъчното, че си омъжена няма как да разберат след като нямате общи имоти, пък и не вярвам някой да тръгне да си прави труда да проверява.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”