Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 18:37

Случката е следната. Преди година си отворих сметка с 5 лева в нея , и дебитна карта. Която сметка и карта никога не използвах ...
Сега получавам писмо .... И утре отивам да вдигам панаира.... Нестига че им дадох 5 лева ей така, а сега имам да им давам още!

Изображение

Някой ако може да го разтълкува по друг начин , освен по тоя, че съм изтеглил повече пари отколкото съм имал там ... и сега си търсят лихвата от 26% по тия пари които уж съм изтеглил в повече. Напрактика аз НИКОГА не съм ползвал тази сметка!

Кажете какво да правя? Да ги съдя ли ? ...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Мнениеот scuba » Чет 10 юни 2010 18:45

Всяка сметка си има такса за обслужване на година. Ако ти НЕ СИ внасял пари през тази година, а си имал само 5 лв в нея, може да се получи така, че парите да не стигат за годишното обслужване на самата сметка. Таксата "Обслужване на сметка" си тече независимо от това дали ползваш сметката или не.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 10 юни 2010 18:47

ами другият начин на тълкуване е нали те ти взимат такса за обслужване на тая картова сметка (най-вероятно и когато не ти е активна) и нали тая такса се удържа от парите по сметката, та най-вероятно от тук идва това задължение
ама въобще не съм сигурен, просто съм забелязал при разпечатки, че и на мен ми уържат по 1-2лв "такса обслужване" всеки месец

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 18:50

scuba написа:Всяка сметка си има такса за обслужване на година. Ако ти НЕ СИ внасял пари през тази година, а си имал само 5 лв в нея, може да се получи така, че парите да не стигат за годишното обслужване на самата сметка. Таксата "Обслужване на сметка" си тече независимо от това дали ползваш сметката или не.

Значи ли това че трябва да им платя тия 2 лева и да си закрия сметката ? За което закриване също ще ми вземат такса? И моите 5 кинта са изгорели вече?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 18:50

Тия 1-2 лева обслужване на месец си е кожудерщина!

Утре ще стане скандал...
Другата банка с която работя , ми начислява лихва за парите по РС които стоят в банката.И тази лихва е в мой + . А по картовата сметка имам някаква мини такса, която напълно се покрива от лихвата. И на мене картовата сметка ми е безплатна като услуга...
А тия тарикати искат да вземат на босия цървулите.... Няма да стане. Няма и стотинка да им дам, и ще се разправям утре с тях!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 10 юни 2010 18:56

така е, на мен ми взимат по 1 лев такса всеки месец, именно от разплащателна сметка, която съм направил само, за да осъществя един единствен превод чрез нея

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 10 юни 2010 18:56

аз сега проверих при мен (ПИБ)
имам МЕСЕЧНА такса обслужване - 0.30лв

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 10 юни 2010 18:58

[quote="freestyler911"... Няма да стане. Няма и стотинка да им дам, и ще се разправям утре с тях![/quote]
Повярвай ми - няма смисъл. Подписал ли си догор с тях при тези условия? Подписал си. Издадена ли ти е карта и сметка? Издадени са ти. Пише ли в договора "толкос и толкос лева обслужване на сметка"? Пише.
За кво риташ? Да си чел овреме

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 19:10

Luper написа:аз сега проверих при мен (ПИБ)
имам МЕСЕЧНА такса обслужване - 0.30лв

Същата банка , е тази от която съм супер доволен вече 7 години!

А другата, която се опитва да ме прее*е е СЖ ....

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 19:11

scuba написа:[quote="freestyler911"... Няма да стане. Няма и стотинка да им дам, и ще се разправям утре с тях!

Повярвай ми - няма смисъл. Подписал ли си догор с тях при тези условия? Подписал си. Издадена ли ти е карта и сметка? Издадени са ти. Пише ли в договора "толкос и толкос лева обслужване на сметка"? Пише.
За кво риташ? Да си чел овреме[/quote]

За съжаление си прав! И все пак , "директорчето" им ще има черен петък ... :dummy: Можеше поне да ме уведомят че сумата по картата е свършила и от този момент натам минавам на червено.
То можеха и след 10 години да кажат че имам да им давам 1 000 000 . И ще им ги дам ?

В щатите ме обезщетиха за нарушение на служител.... Да видим тука как е , когато искаш информация.
Диктофона е прекрасно нещо!

Това е банката от която съм адски разочарован. Мудно обслужване, тая случка...
Другата такава лайняр*ка банкка е ДСК.Няма по крадлива банка от тая.
А третата е Пиреос. Там никога нищо не знаеш със сигурност. Изчезват пари , ходиш питаш търсиш , и накрая естествено , те не са виновни!

Последна промяна от freestyler911 на Чет 10 юни 2010 19:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 10 юни 2010 19:19

freestyler911 написа:Можеше поне да ме уведомят че сумата по картата е свършила и от този момент натам минавам на червено.
То можеха и след 10 години да кажат че имам да им давам 1 000 000 . И ще им ги дам ?

В щатите ме обезщетиха за нарушение на служител.... Да видим тука как е , когато искаш информация.
е уведомили са те, все пак дължиш 2,17 и веднага те уведомяват, не дължиш 200 лв.
баси темите - хората праят глупости сами, после някой друг им е виновен :deal

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 10 юни 2010 19:23

Радвай се, че са само 2 лв!
Отиди, дай им ги и си закрий сметката.
Напълно нормално и логично е всяка банка да има такса. Дали ще е месечна, годишна, за поддръжка на сметката или картата няма значение, важни са размерите на таксите.
И какъв е смисъла да си държиш отворена сметка в банка, която не ползваш?
Все едно да роптаеш, че трябва да плащаш абонаментна такса на някой телефонен оператор, въпреки че не говориш от тая карта... Това тях не ги грее. Искал ли си техни услуги? Искал си. Подписал ли си под тая такса? Подписал си.
Да ти имам проблемите честно казано!

П.П. Сподели все пак за ДСК, щото аз ги ползвам от 2 години и съм изключително доволен от тях :)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 19:29

batmilko написа:
freestyler911 написа:Можеше поне да ме уведомят че сумата по картата е свършила и от този момент натам минавам на червено.

е уведомили са те, все пак дължиш 2,17 и веднага те уведомяват, не дължиш 200 лв.
баси темите - хората праят глупости сами, после някой друг им е виновен :deal

Не е точно така. Правилния подход е - свършват парите по сметката - пращат писмо че няма какво да погаси таксата по обслужването. И от там нататък да слагат 26% ако щът.

В чужбина не съм видял банка да ти взима пари за това че си им дал парите си! Само тука го има това!
Не съм видял и това , първо да ти вземат (откраднат) , после да ти кажат, взехме ти еди си колко. Взели сме ги като кредит от себе си , за да платим на себе си таксата. За тая работа , вие трябва да върнете парите на нас, понеже ние сме ги взели от себе си за да погасим задълженията ви към нас.За това че ние сме взели пари от себе си , вие ни дължите лихва 26% , върху тая сума. Така че , вие трябва да върнете парите които ние взехме от себе си , без да питаме вас, и освен това трябва да платите и лихвата от 26% върху тия пари. Освен това ще дължите и 1% върху сумата, понеже ние извършваме транзакция, която е платена. А да и накрая да ви кажем че парите които вие оставихте в тази сметка, вече ги няма понеже ние ги взехме като такса... :не:

И това ако не е пладнешки обир ... незнам кое .. .

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 10 юни 2010 19:36

ISRalien написа:Радвай се, че са само 2 лв!
Отиди, дай им ги и си закрий сметката.
Напълно нормално и логично е всяка банка да има такса. Дали ще е месечна, годишна, за поддръжка на сметката или картата няма значение, важни са размерите на таксите.
И какъв е смисъла да си държиш отворена сметка в банка, която не ползваш?
Все едно да роптаеш, че трябва да плащаш абонаментна такса на някой телефонен оператор, въпреки че не говориш от тая карта... Това тях не ги грее. Искал ли си техни услуги? Искал си. Подписал ли си под тая такса? Подписал си.
Да ти имам проблемите честно казано!

П.П. Сподели все пак за ДСК, щото аз ги ползвам от 2 години и съм изключително доволен от тях :)

Ми да радвам се че са 2.17 лева. Не ми се мисли ако бяха 10 000 000 , какво щеше да е ...
Даваш им едно комби с пари , а после си и плащаш че си им ги дал.

ДСК - Откривам си карта (за отличен ученик) , преди 6 години. В картата има 50 лева. След месец има в картата 20 лева :shock Отивам да видя какво става .... (обясниха ми всичко) , манипулационна такса 15 лева , още 5-6 таксички , и туш ....

Казвам нека да проверим колко пари има в картата. Казват ОК, услугата струва 0,50 стотинки. Плащам с картата, за което дължа още 1 лев. Понеже било банков превод. Останаха ми под 20 лева. Казвам , закривам сметката, казват ОК (вече питам колко струва) , струва 5 лева + 1 лев , щото плащам на банката 5 лева , и дължа 1 лев за превода.... И разни такива щуротии... Питам ако я оставя отворена и не я закривам какво става. Казаха щом свършат парите по сметката (взети от тях като обслужване) , ще я закрият автоматично. Оставих вътре 3 лева и ги заеба*х .... Понеже ако си искам 3-та лева, трябва да закрия сметката за която услуга отново дължа 5 лева + 1 лев за превод към банката...

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 10 юни 2010 19:59

хахах, егати кво е яко да си банка
да бе малко е странно и как са ти го определили задължението като неразрешен овърдрафт - то нали тва му е смисъла, като не си си разрешил овърдрафта.. мини утре и ги питай или поне им кажи, че за тия 2лв вече са загубили няколко потенциални клиента :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”