Имам личен въпрос - ако има някой колега, моля да пише на лс или да звънне 0878897873.
П.П. Не става въпрос за съдействие, а само искам да задам въпрос

Някой да работи в данъчното?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой да работи в данъчното?
Не бачкам в НАП но съм счетоводител. Ако мога да съм ти в помощ питай!
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
моа също такаembi4a написа:Не бачкам в НАП но съм счетоводител. Ако мога да съм ти в помощ питай!
Благодаря, че се отзовавате, но ми трябва служител там - въпросът не е счетоводен. Става въпрос за подаване на една жалба - интересува ме как и към кого да се адресира, така че наистина да се извърши проверка по случая, при това реална, а не просто формално да отговорят, че ще вземат мерки.
Това е, най-общо казано. А когато човек работи там, знае това. Случаят е малко заплетен и за това искам да питам. Та ако някой може да каже - плийз...
Това е, най-общо казано. А когато човек работи там, знае това. Случаят е малко заплетен и за това искам да питам. Та ако някой може да каже - плийз...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
http://portal.nap.bg/ospage?id=88
В зависимост от същността на жалбата - до Изпълнителния деректор, до Директора на дирекцията, която отговаря за нещата по жалбата...
Ще ти дадат входящ номер от деловодството - вече с тоя входящ номер можеш да си проверяваш до къде са нещата....
Ако ги протакат - жалба до мин. на финансите примерно, че не ти отговарят на жалба с входящ № ***
И си ги гониш
В зависимост от същността на жалбата - до Изпълнителния деректор, до Директора на дирекцията, която отговаря за нещата по жалбата...
Ще ти дадат входящ номер от деловодството - вече с тоя входящ номер можеш да си проверяваш до къде са нещата....
Ако ги протакат - жалба до мин. на финансите примерно, че не ти отговарят на жалба с входящ № ***
И си ги гониш
Позволете ми и аз да се включа с един въпрос .
Интересуваме дали е възможно да се извади акт за наследник(ци) без да знам Е.Г.Н. - тата на починалите ми баба и дядо ( лека им пръст ). ?
Интересуваме дали е възможно да се извади акт за наследник(ци) без да знам Е.Г.Н. - тата на починалите ми баба и дядо ( лека им пръст ). ?
-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
IANSTO написа:Позволете ми и аз да се включа с един въпрос .
Не може,искай смъртните им актове от Градския съвет, където са починали,и от там на татък си действай с изкарването на акт за наследници.Успех

Благодаря колега !
За мен това е много полезна информация . Само още нещо искам да попитам . Става въпрос за самият акт , от къде се взима ? От градския съвет по место живеене или от такъв на които е зачислен самият имот ?
п.п. малко неразбрано се изказвам , дано разберете какво имам предвид !
За мен това е много полезна информация . Само още нещо искам да попитам . Става въпрос за самият акт , от къде се взима ? От градския съвет по место живеене или от такъв на които е зачислен самият имот ?
п.п. малко неразбрано се изказвам , дано разберете какво имам предвид !
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Имам малък въпрос към вас .
Случката е такава .
Съкратен съм ( Уволнен) обаче , без предизвестие , тоест ми казаха " Уволнявам те , вече няма да работиш тук " !!! Това бяха думите . Аз казах ... и си тръгнах
След това говорих с жената на шефа (мои братовчед) и тя ми каза , да си напиша молба , че по взаимно съгласие напускам . Разгледах по форуми и се обаждах на приятели и ми казваха следните неща :
"Щом те уволнява , без предизвестие , трябва да бъдещ обезщетен с една работна заплата" . Следователно щом съм уволнен и е без предизвестие , и тои като ми изплати парите които ми дължи (тези от предизвестието) след това мога ли да отида на борсата или не ? Трябва ли да се подписва нещо или не ? Какво трябва да правя , къде да се подписвам , и какво да не правя в случая ? Странно ми е и бих искал по-накратно да ми бъде обяснено за да го разбера .
Жената на шефа ми каза , че ако се пише в молбата че тои ме уволнява и ми бъдат дадени парите от обезщетението ( понеже нямам предизвестие) след това немога да отида на борсата . Казва ми , че ще е най-добре да го пиша по взаимно съгласие за да мога да отида на борсата ... Разбирам , че крият нещо от мен , и се опитват да ме минат , и за това се обръщам към хората които са наясно с нещата . Ако някои има свободно време (малко време) може да ме намери в скайпа ( Kobra_Killer88 ) и да ми обясни как стоят нещата
п.с. Жената ми каза , че тои може да напише в молбата , че ме уволнява по определена причина , демек това мога ли да го приема като заплаха ? Причината поради която съм уволнена е и друга , и си мисля, че е в моя полза в случаят ако иска да се заяде ...
Благодаря ви предварително и се надявам че не пречи ако съм използвал тази тема . Ако ли не , моля модовете да ме предупредят на лично , аз сам ще си оправя темата . Благодаря ...

Случката е такава .
Съкратен съм ( Уволнен) обаче , без предизвестие , тоест ми казаха " Уволнявам те , вече няма да работиш тук " !!! Това бяха думите . Аз казах ... и си тръгнах
След това говорих с жената на шефа (мои братовчед) и тя ми каза , да си напиша молба , че по взаимно съгласие напускам . Разгледах по форуми и се обаждах на приятели и ми казваха следните неща :
"Щом те уволнява , без предизвестие , трябва да бъдещ обезщетен с една работна заплата" . Следователно щом съм уволнен и е без предизвестие , и тои като ми изплати парите които ми дължи (тези от предизвестието) след това мога ли да отида на борсата или не ? Трябва ли да се подписва нещо или не ? Какво трябва да правя , къде да се подписвам , и какво да не правя в случая ? Странно ми е и бих искал по-накратно да ми бъде обяснено за да го разбера .
Жената на шефа ми каза , че ако се пише в молбата че тои ме уволнява и ми бъдат дадени парите от обезщетението ( понеже нямам предизвестие) след това немога да отида на борсата . Казва ми , че ще е най-добре да го пиша по взаимно съгласие за да мога да отида на борсата ... Разбирам , че крият нещо от мен , и се опитват да ме минат , и за това се обръщам към хората които са наясно с нещата . Ако някои има свободно време (малко време) може да ме намери в скайпа ( Kobra_Killer88 ) и да ми обясни как стоят нещата
п.с. Жената ми каза , че тои може да напише в молбата , че ме уволнява по определена причина , демек това мога ли да го приема като заплаха ? Причината поради която съм уволнена е и друга , и си мисля, че е в моя полза в случаят ако иска да се заяде ...
Благодаря ви предварително и се надявам че не пречи ако съм използвал тази тема . Ако ли не , моля модовете да ме предупредят на лично , аз сам ще си оправя темата . Благодаря ...

Aneto написа:Благодаря, че се отзовавате, но ми трябва служител там - въпросът не е счетоводен. Става въпрос за подаване на една жалба - интересува ме как и към кого да се адресира, така че наистина да се извърши проверка по случая, при това реална, а не просто формално да отговорят, че ще вземат мерки.
днес бях там горе долу по същата работа(за проверка наа фирма и неините задължения и дали от НАП да им направят проверка ако пусна жалба).Отиваш на ул.аксаков н8(мисля се водеше),и се качваш на 4 ет стая 406 или 407 беше.Има четири лелки,които са много очтиви.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Deo88 написа:Имам малък въпрос към вас .
"Съкратен съм" означава съкращаване на щата на длължността,бройката.В този случай са длъжни да те предизвестят и да си спазят единия месец,не получаваш нищо с изключение на неползвания отпуск."Уволнен съм дисциплинарно" означава че ти изплащат само отпуските.Ако текста на заповедта за уволнение е негативен за тебе и си в правото си следва обжалването и в Районен съд.
Най-голямата глупост е да се съгласиш да им разпишеш "по взаимно съгласие"-няма да получиш нищо от фирмата,не можеш да обжалваш,ще можеш да се регистрираш на борсата за безработни но без да те обезщетява никой докато намериш работа.Така че "жената на шефа" ти е наговорила купчина простотии,точно обратни на истината.
Наи-добрия вариант за теб е да ти напишат заповед за прекратяване на трудовото правоотношение на някое от основанията посочени в чл.328,ал.1 от КТ.
Да повторя пак-забрави за варианта "по взаимно съгласие".Преди 7 месеца минах по този път и стана "моята".
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Deo88 написа:Имам малък въпрос към вас .
Наи-добрия вариант за теб е да ти напишат заповед за прекратяване на трудовото правоотношение на някое от основанията посочени в чл.328,ал.1 от КТ.
Какво точно трябва да направя и какво точно те да пишат за да мога да ида на борсата и да несъм прецакан в крайна сметка ?

Вече са ти отговорили. Трябва да получиш заповед, която прекратява трудовите ти отношения по чл.328 ал.1.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Deo88 написа:Имам малък въпрос към вас .
Малко е на страни от твоето питане, но в случай че не си се подписвал във ведомост за заплати или не са ти превеждали заплатата по банка, може да им направиш голяма мизерия. Няма подпис- не си взел заплата. Сещаш ли се. Така дори да си на минимална, за година се събира цифра за поне голф. Блъфирай/ако пък си им набрал много действай/. Искай да ти изплатят "невзетите" заплати, да те съкратят, да ти изплатят обезщетение и да можеш да се регистрираш на борсата. Що не отидеш и до социалните да ти кажат как да постъпиш? Имай в предвид, че когато управителят предприеме съкращения, на длъжностите на съкратените не могат да се назначават други хора за някакъв период, ама колко време беше

Върни се в “ОФФ-Топик - други”