Nikkolay написа:миналата година направихме 300литра вино и 200 кила ракия. Виното свърши вече, но от ракията има доволно

Моя съвет е - ако няма кой да ти помогне и да наглежда бъчвите с виното, не се захващай(иска си специално помещение освен това). Ракията е 100 пъти по лесно: с мелачката мачкаш гроздето на сок, сипваш в бидоните, по-късно в казана и това е. Захар колкото повече сложиш, толкова повече ракия ше излезе. Накрая в ракията се слага и черничево дърво, някой хора слагат и различни билки, въпрос на вкус.
личи си, че не си мастър
много повърхностно и консуматорско..
от многото захар после ти идва да си свалиш главата и да я риташ по улицата.
като само си гледал по-добре не давай акъли.
Хули, с клечка кибрит се лови патоката*
плисваш, палиш - гори ли ок, не гори ли спираш.
*патока - дума в Пернишкия регион за течност със слаба концентрация на спирт при дестилиране.