Колеги помощ-акт за каране без документи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Колеги помощ-акт за каране без документи.

Мнениеот ludiafen » Пон 05 юли 2010 17:22

Колеги искам да си кажете мненията какво да правя.Значи проблема е следния: на 29.05.10г карах една астра без документи наскоро докарана от чужбина и ме спряха полицаите след това извикаха колегите си от КАТ
и ми беше написан акт на нея дата(29.05.10г) след това отивам да си плащам акта и жената на гишето ми вика трябва да си оставиш книжката тука на 22.060.10г както и да е оставих я и в постановлението ми пише
по чл.175 ал.1 т.1 предп.1 от ЗДВП - глоба в размер на 50 лв и лишаване от право да управлява МПС за 1 месец. добре викам 1 месец няма да караме и това е обаче днес ми се наложи да карам другата ми кола която трябваше да и се сменят накладки отзаде и ме спряха из града и ми беше писан акт че след като съм лишен от право да управлявам,аз пак карам.И колеги писах,че имам възражение има ли колеги дето се се сблъсквали с нещо подобно какво да направя да обжалвам ли този акт дето ми беше писан днес. а иначе на 22.07 щях да си взема книжката.мерси предварително.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Колеги помощ

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 05 юли 2010 17:30

Според мен документите се издават за да се носят и показват!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Колеги помощ

Мнениеот bobocamaro » Пон 05 юли 2010 17:49

Набутал си се в условия на "продължавано административно нарушение".Прочети ТОВА и се надявай на същия късмет.Както се налага и добре да се "представиш" в "сепарето" ,ако те привикат за втория акт.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги помощ-акт за каране без документи.

Мнениеот Aneto » Пон 05 юли 2010 22:46

не мога да разбера - взели са ти книжката, нямаш право да караш един месец, нарушаваш това - и накрая се жалваш......
луда работа....
Хем си в нарушение, хем - олеле, мамо....
След като са ти взели за 1м. правата - що щеш да се буташ в шамарите.....
Да не се беше качвал да караш
а не после из разни форуми да пишем - леле, колко са лоши катаджиите,такива били, онакива били...
Като си нарушил - ще плащаш.... това е
И вземете модовете заключвайте по-бързо подобни теми - хем знае че е сгазил лука , хем....

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пон 05 юли 2010 22:54

глобата ще е 600 лв. в най-лошия случай,или съд,дано не сам прав.Сподели като излезе наказателното постановление каква е глобата.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 05 юли 2010 23:14

Aneto написа:И вземете модовете заключвайте по-бързо подобни теми - хем знае че е сгазил лука , хем....

Аз не виждам защо да се заключват :roll:
В темата С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението? почти всички карат с превишена скорост и смятат че ограниченията са за малоумни, пенсионери и т.н

Като някой пусне тема, че са му писали акт - всички почват да го плюят и да казват че е заслужавал :?

Ако някой може да помогне със съвет да пише, ако не колегата така или иначе ще си понесе санкциите :wink:

Сега по темата - ако колегата успее да си вземе книжката само с бележката че е платил глобата, без да показва втория акт, може да покара още малко :) И при следващото нарушение ще си плати и за въпросния втори акт.
Не знам дали има срок в който отпадат нарушенията - примерно ако няколко години няма нарушение :roll:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 05 юли 2010 23:17

темата си е точно за ключ , защото има тема за актове и давности
:lock:

ПП: Ако почне всеки да пуска тема за глупавия си фиш/акт , ко праим ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”