Промяна на статут на търговски обект
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Промяна на статут на търговски обект
Искам на едно помещение да му променя статута. От офис да стане на заведение. Някой може ли да ме ориентира къде да прочета какви са изискванията за това, за да знам дали въобще може да стане - наредба, закон, правилник. Къде ли не дирих в нета и нищо не открих
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:мисля че ти трябва архитектурен проект и още май 100 неща и ходене по мъките
да. това е ясно. Ама къде мога да прочета какви са изискванията. Примерно. да речем, че има изискване за височина 3 метра, а помещението е 2.60. Е... при тая ситуация на мен ще ми е ясно, че няма какво да се хабим, щото няма как да му вдигна тавана. Та ей това искам да прочета. За да знам критериите и да знам дали това въпросното помещение ги покрива или ако не ги покрива дали може да ги покрие
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
тва ясно питам може да е Искър,Слатина... и т.н.. коя от всичкитеMal написа:santo_trafficante написа:а на територята на коя община е
Става дума за София. Дайте някоя фирма, която се занимава с това. Пишете на лични, ако искате. Всякакви съвети и насоки приемам. То че е ходене по мъките и цакане - това е ясно. Ама поне да се изпекат нещата за да стане.
santo_trafficante написа:тва ясно питам може да е Искър,Слатина... и т.н.. коя от всичкитеMal написа:santo_trafficante написа:а на територята на коя община е
Става дума за София. Дайте някоя фирма, която се занимава с това. Пишете на лични, ако искате. Всякакви съвети и насоки приемам. То че е ходене по мъките и цакане - това е ясно. Ама поне да се изпекат нещата за да стане.
красно село
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Промяна на статут на търговски обект
Mal написа:Искам на едно помещение да му променя статута. От офис да стане на заведение. Някой може ли да ме ориентира къде да прочета какви са изискванията за това, за да знам дали въобще може да стане - наредба, закон, правилник. Къде ли не дирих в нета и нищо не открих
A на мен ми престои обратното - от сладкарница на офис.Височина си има, има климатизация , сервизен възел и т.н.
Дали ще ми се размине промяната само с тези 400 лв??
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Специално за височината май няма проблем-не че няма изискване за 3,20 ама така да се каже минават.Обаче инсатлациите на 2,60 са си зор.Правили сме няколко такива неща в офиса.Ако искаш ми прати няква скица или чертеж да ти кажа дали си струва.Иначе опита ми от прустроиства на нещо в нещо-отиваме на място и заснемаме горе долу ако няма чертеж-правим някво читаво разпределение което да отговаря на ЗУТ,от там на колегите инженери-ВиК,ОиВ и т.н и те по едно проктче(Специално архитектурата е в 3 разпределениия-заснемане,промени,проектно положение)-те си знаят по тяхната част кви изисквания има и съответно нещо ако не съответства променяме.След това се дава на инстанциите и чакане и евентулно рушвет(процедурата е дълга ма като е готов прлоекта през тва време ти си ремонтираш).
P.S.Забравих да напиша че бачкам в архитектурна фирма в София.
P.S.Забравих да напиша че бачкам в архитектурна фирма в София.
Последна промяна от Rabbit_TDI на Вто 24 окт 2006 20:21, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”