Тя се консултира с него за козметичен проблем - нищо сериозно. Реших, че може и мен да ме прегледа, тъй като не съм ходил на преглед при зъболекар от 2007 г. - макар че крехката му възраст някак си не ми вдъхна доверие - аз съм на 27 - по моя преценка е дори по-малък от мен.
До сега имам общо 2 пломби - една амалгамена и една фотополимерна.
Младежът ме прегледа набързо и ме втрещи, като ми каза, че имам кариеси едва ли не на половината зъби - даже не можел да преброи колко са.
Междувременно предложи да ми изчисти и зъбния камък - а аз такъв никога не съм имал - непушач съм - това ме накара да се усъмня.
Платихме си за "прегледа" - 20 лева - и си тръгнахме.
Аз съм роден в Ямбол. Наложи ми се в началото на тази седмица да пътувам дотам по неприятен повод. Съчетах го с посещение на семейния ни зъболекар - д-р Христо Желев, който лекува майка ми и брат ми от години - един от най-изтъкнатите стоматолози в града - шеф на ДКЦ. Отидох при него във вторник след обяд с настроението, че ми предстои много дълъг престой в кабинета му.
Казах му каква е диагнозата на "колегата" му.
След 1-2 минути преглед човекът започна да се смее искрено.
Оказа се, че нямам нито един кариес. Помолих да извикаме негова колежка, за да потвърди. Жената дойде - след 1 минута преглед тя потвърди неговото мнение, без ние да сме и казвали каквото и да било. Имам само една черна точка, за която и двамата стоматолози казват, че е твърде рано за каквато и да е намеса.
За зъбен камък да не говорим - няма и следа.
Оказа се, че младежът Божо, който явно страда от липса на клиенти и си ги търси тук (вероятно и по друг форуми), се опита на мой гръб да изкара доста пари, като същевременно ми развали здрави зъби, слагайки им пломби (по 50 лева на бройка - такава цена обяви той). И да ми изчисти "зъбния камък" - пак за 50 лева - навиваше ме да го правим още в събота.
Не вярвам да е толкова некъдърен, за да не може да разпознае здрав от болен зъб.
Не ходете при този човек - измамник е и е готов да "лекува" здравите ви зъби!