Колкото и странно да е, нещо ми направи впечатление и ме интересува на какво се дължи и дали е частен случай или и при други е така.
Та значи, в компанията има един заекващ, който като се понапие и започва да говори гладко без никакви проблеми. На какво се дължи това и има ли други, при които говорния проблем изчезва след употребата на алкохол?
Нищо лично към никого, неискам да има засегнати. Просто питанка.
Благодаря

Въпрос относно заекващи хора
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Въпрос относно заекващи хора
Спира да се притеснява,вероятно и по тел. говори нормално.
Обаче не важи за всички.
Обаче не важи за всички.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
И аз имам един такъв приятел дето като се напие и го поядосам почва да си ме псува без изобщо да запецне някъде,но като говори по телефона или започне да ми обяснява нещо нищо не разбирам почти.
Според мен се дължи на изживян стрес.
Според мен се дължи на изживян стрес.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Явно като малък е имал проблеми, а от страх от тъмного, или някой от родителите му го е биел, и дори от страхова невроза, примерно ако го е страх от тъмного също се получава заекването. В повечето случай е от притеснение и от напрежение. В повечето случай заекващите хора винаги бързат да изкажат мнение и така се получава заекването. Това се лекува с течение на времето сгита лицето да няма проблеми със притеснението! А всички знаем че човек когато се напие (замота) алкохола отпуска, както е в повечето случай, когато си трезвен не ти стиска да се запознаеш с някоя момичка, но когато се напиеш се отпускаш и забиваш 

Последна промяна от my heart iS iCe на Вто 17 авг 2010 18:00, променено общо 1 път.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде бях чел ,че не се знае с точност на какво се дължи.
Пишеше в статията , че проблема може да е чисто психологичен или по неприятното - физиологически.
Ако намеря статията ще ти я пратя на Л.С.
Пишеше в статията , че проблема може да е чисто психологичен или по неприятното - физиологически.
Ако намеря статията ще ти я пратя на Л.С.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Миленски, на мен ми е интересно на какво се дължи изчезването на проблема като пийне? Иначе и по телефона като говори трезвен пак си го има заекването.
- mafiota_a4
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Barboukov написа:Миленски, на мен ми е интересно на какво се дължи изчезването на проблема като пийне? Иначе и по телефона като говори трезвен пак си го има заекването.
Като пийне му падат задръжките, не се притеснява толкова (въобще даже). За това не му мисли дали ще каже "Аз теб много те уважавам" или "я теее уважааааам мноу рийш'и"
- mafiota_a4
Barboukov написа:Миленски, на мен ми е интересно на какво се дължи изчезването на проблема като пийне? Иначе и по телефона като говори трезвен пак си го има заекването.
Ами нали ти казват колегите.Като пийне човек се отпуска и спира да се притеснява или забравя за стреса и затова спира и да заеква.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питали сме го и той казва, че не му прави впечатление да има разлика в говора при двата вида състояние (пил и трезвен). Явно не обръща внимание на това.
- mafiota_a4
Или не му се говори за това.Моят приятел като е трезвен се обижда ама като се напие се подиграва на другите заекващи.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма ядове. Не се притеснява да говори за проблема. Каквото сме го питали си е казвал, включително и как се е появил (това не смятам, че е редно да го казвам).
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Спира се притока на въздух и заекват. Имам приятел и като пее или като е пиян, няма никакви проблеми...но зацикли ли и се спича и не може да откъне и дума....забелижи, че като заеква и почервенява целия.../не е само от срам/...има прости правила: трябва да се отварят хубаво гласните, да се диша внимателно и да се изговарят някои звуци по определен начин и няма проблеми...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
както по-горе казаха, ако спира да заеква като пие, значи проблема от психологическо естество... просто алкохола запушва онази рана в психиката му... така си мисля аз..
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Познавам хора които заекват . С един даже сме говорили по телефона , и съм останал с впечатлението , че няма особена промяна в начина на говорене .
Върни се в “ОФФ-Топик - други”