Здравейте,имам следния проблем:
Преди известно време купих една кола за части от един индивид от моя град.
Цената за която се разбрахме беше 1400лв но нямах всичките пари и се разбрахме да му дам 900лв а останалите 500лв по късно като не сме уточнявали дата но беше нещо от "до края на годината" Дадох му парите пред един мой приятел и един негов, а останалите 500лв му дадох пред друг мой приятел. Когато му дадох първите 900лв тоя тип ми каза ,че има към 500лв данъци и като му дам останалите 500лв щял да си ги плати и да спре колата от движение,мен това не ме вълнуваше особено тъй като я взех за части и така или иначе не мислех да я карам. Проблемът се появи след като му дадох останалите 500лв той се извъртя и ми заяви ,че трябвало да му дам още около 300лв защото данъците му не били 500лв а към 800лв и следователно щом съм взел колата аз трябвало да ги платя,дори ми бил показал бележка от данъчното ,че дължал почти 800лв

както и да е,след като му казах ,че сме се разбрали за 1400лв и аз съм му ги дал и смятам ,че повече не му дължа нищо от негова страна последваха заплахи ,че щял да отиде в полицията и да пусне жалба ,че съм му откраднал колата. Ядосах се и с голяма мъка се сдържах да не го набия и му казах да върви да се оплаква където иска не ме интересува. Последните събития се случиха през пролетта на миналата година и от тогава повече нито го чух нито го видях до днес. Тази вечер се появи в нас с някакъв лист и каза ,че са му наложили запор на заплатата и иска от мен да му дам още 500лв иначе щял да заведе дело срещу мен за това ,че съм му взел колата и не му я връщам

Ходил при адвокат и оня му казал ,да заяви ,че ми дал колата да я карам а аз не съм му я върнал,колата била на негово име и гарнтирано щял да ме осъди. Също така ми заяви ,че щял да каже ,че ми дал колата да я карам под наем и дори не съм му дал никакви пари. Друг момент е ,че колата отдавна не съществува,отиде на вторични и нямам нищо от нея,също така не сме подписвали никакви договори или каквото и да било друго,даде ми колата дадох му парите и това беше. Въпросът ми е как да постъпя и има ли вероятност да заведе дело срещу мен тоя индивид? Мерси предварително за отговорите