Задачи по Теоретична механика 1 част

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Задачи по Теоретична механика 1 част

Мнениеот toshara » Пон 25 юни 2012 9:02

Здравейте,колеги.Ще ви помоля,който може да ми даде решени задачи по Теоретична механика 1 част.Колкото повече-толкова по-добре...
Трябват ми спешно,че утре съм на изпит... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Задачи по Теоретична механика 1 част

Мнениеот velinsl » Вто 26 юни 2012 22:53

Малко примери нещо ще може ли какви бяха?
Това не върши ли работа на първо време?
(това е статика, май)
Имаше едни скиорчета по писта трябваше да изчисляваме във всяка точка скорост и ускорение. Преди 10 години бях малък Бог на този вид задачи, ама... преди 10 години.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 27 юни 2012 8:20

Е,свърши то,взех го вече изпита :Mr Green Fun 1 част е статика и кинематика,но задачките не са така весели както са били преди твоите :D Сега ти дават една схема и 2-3 числа,и върви чертай вектори скорост,ускорение,въртене и смятай всичко :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 27 юни 2012 13:07

toshara написа:Е,свърши то,взех го вече изпита :Mr Green Fun 1 част е статика и кинематика,но задачките не са така весели както са били преди твоите :D Сега ти дават една схема и 2-3 числа,и върви чертай вектори скорост,ускорение,въртене и смятай всичко :Mr Green Fun

Същото е. Явно сме имали учител да ни го обясни както трябва. Силите се деляха на хоризонтални ветрикални (с тия вектори), синуси, косинуси и се съставяше уравнение от силите които действат на тялото (не знам кой дял беше това, ама не беше статика). Дали ще е тяло спуснато по наклон - правоъгълник или скиор няма значение.
Първата производна на уравнението на беше скоростта, втората производна ускорението(по спомен). Сега новите термини не знам как са. Това би трябвало да е наука, която не се влияе от политиката, но знам ли.

Статиката изчислявахме едни криви греди, отначало проста греда с две опори, после едни такива паяжини като твоята, ама това са ми само моментни проблясъци.

ПС: Браво за изпита.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 27 юни 2012 22:33

velinsl написа:
toshara написа:Е,свърши то,взех го вече изпита :Mr Green Fun 1 част е статика и кинематика,но задачките не са така весели както са били преди твоите :D Сега ти дават една схема и 2-3 числа,и върви чертай вектори скорост,ускорение,въртене и смятай всичко :Mr Green Fun

Първата производна на уравнението на беше скоростта, втората производна ускорението(по спомен).

ПС: Браво за изпита.

Точно така първата производна на пътя спрямо времето е скоростта, а втората производна (или първата на скоростта спрямо времето) е ускорението.
Когато аз учих преди 21 години също задачките по статика и кинематика бяха весели, но виж вече динамиката-там колегата ще види веселба :D

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 27 юни 2012 22:58

в момента точно с такива неща се занимавам,коляно-мотовилкови механизми и такива .. много трудно идват :banghead:

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Чет 28 юни 2012 14:38

И аз минах първия си изпит по механика успешно, и спокойно колеги, термините са все още същите. Първа производна скорост, а втора ускорение. Проблем е статиката и нейните моментови ускорения, ама не е чак адски трудна, иска малко четене и решаване най вече.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Чет 28 юни 2012 21:00

И сега си важат същите правила :) Въпроса е да се учи,ама като за първа година или по-точно за първи път да уча механика го изкарах малко мързеливата,защото не знаех какво ме чака на изпита,ама втората част трябва да я хвана по-сериозно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 06 юли 2012 23:39

абе и аз така си казвам,ама да видим как ще тръгне,че ме чака съпромат,механика на флуидите и освен това .. механика 2 :lol: :lol:

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Съб 07 юли 2012 15:11

kr1s0 написа:абе и аз така си казвам,ама да видим как ще тръгне,че ме чака съпромат,механика на флуидите и освен това .. механика 2 :lol: :lol:

И мен ме чакат тея работи :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”