Хммм доста време се чудих какво заглавие да сложа и просто накрая написах горното....
Както и да е.. става въпрос за следното.
Позната ходеше при няк'ва зъболекарка да й пломбира зъбите. Ок.. пломбираха й ги. Дори се наложи и един зъб да й умъртвят. Аз открай време недоволствах срещу въпросната зъболекарка поради ред причини ( страшно много време я влачеше, един зъб правеше по няколко пъти, често болката в "оправен" зъб пак се появяваше и т.н. ).
Та след поредния "оправен" зъб най-накрая я навих да отиде на друг зъболекар. И в този момент се започнаха едни чудеса не е за разправяне! Оказа се, че този зъболекар като свалил една пломба видял следното - метална пломба покрита отгоре с метало-керамика колкото да не се вижда метала!!!
"Умъртвеният" зъб не бил затворен като хората при което вътре в каналите гниенето продължавало!!!
Наложи се да замени почти всички стари пломби!
Тази сутрин й е умъртвил още един "правен" зъб!
Кой знае кога ще приключи цялата тази сага... сигурно когато се махне и провери всичко старо... бах маа*у.
Та мисълта ми е какво може да се направи така че зъболекарката направила всичко това да не остане ненаказана!
Има ли някакъв закон или нещо подобно за рекламиции или де да знам...
Винаги съществува вариантът за физическа саморазправа, но просто мисля, че не е никак уместен... плс дайте някакъв акъл какво може да се направи..
Need advice (медицинско-правен-(може би)саморазправен пробле
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хммм, тази история удивително ми напомня за някои български автомонтьори, но когато такива хора си играят с човешкото тяло, и ни доят пари, като развалят здравето ни, е вече прекалено. Аз лично бих се опитал да съдя въпросната зъболекарка за солидна сума пари, а ако не се получи - бих платил на едни момчета, които не са зъболекари, но определено след тяхната 'намеса', въпросната няма да има нужда от зъболекар повече 

- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:Та мисълта ми е какво може да се направи така че зъболекарката направила всичко това да не остане ненаказана!
Винаги съществува вариантът за физическа саморазправа, но просто мисля, че не е никак уместен... плс дайте някакъв акъл какво може да се направи..
Би трябвало да има къде да се оплачеш и на тая зъболекарка да не и разрешат повече да практикува. Според мен това е начинът, а не бой. Щото от боя ше се оправи след 1, 2, 5 месеца... и после продължава... но ако и забранят да пракикува, няма да причини на никой това, което е причинила на твоята позната.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kotse_botse написа:Muncho написа:Та мисълта ми е какво може да се направи така че зъболекарката направила всичко това да не остане ненаказана!
Би трябвало да има къде да се оплачеш и на тая зъболекарка да не и разрешат повече да практикува. Според мен това е начинът, а не бой. Щото от боя ше се оправи след 1, 2, 5 месеца... и после продължава... но ако и забранят да пракикува, няма да причини на никой това, което е причинила на твоята позната.
По принцип това е начина, но лошото е, че в България не винаги се получава... В крайна сметка можеш да го огласиш, например чрез 'Господари на ефира', така че по този начин клиентите й значително да намалеят, и отделно да я съдиш.
Поне напиши как се казва

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
kotse_botse написа:Muncho написа:Та мисълта ми е какво може да се направи така че зъболекарката направила всичко това да не остане ненаказана!
Точно това и аз си мисля.. трябва да се направи нещо което да помни дето се вика... и най-добре е просто да й се прекъсне практиката.
А за документ - не знам... но предполагам може да се провери в здравната каса кога и за какво са били превеждани пари на въпросната зъболекарка... не съм много на ясно.. понеже приятелката си е плащала и на ръка но мисля че зъболекарката е получава част от парите и по линия на НЗК.
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:трябва да се направи нещо което да помни дето се вика
Сега, знам, че на теб ти се иска по някакъв начин да си "отмъстиш" т.е. тя да не остана безнаказана, но моята идея по- скоро беше да направиш така, че да няма други пострадали. Демек да не се случи същото като на твоята позната примерно на мен...
И наистина и напиши поне името. Не е лошо като за начало.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
kotse_botse написа:Muncho написа:трябва да се направи нещо което да помни дето се вика
Сега, знам, че на теб ти се иска по някакъв начин да си "отмъстиш" т.е. тя да не остана безнаказана, но моята идея по- скоро беше да направиш така, че да няма други пострадали. Демек да не се случи същото като на твоята позната примерно на мен...
И наистина и напиши поне името. Не е лошо като за начало.
Грешно съм се изразил.
Мисълта ми беше да се направи така че повече да не практикува - отнемане на лиценз, антиреклама, забрана,.... саморазправата е друго нещо и това вече наистина ама наистина в краен случай ( още не е напълно ясно какви са последствията ).
Името й него знам, но ще питам.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Това е измама, престъпна небрежност, некомпетентност
жалба до НЗОК, Съюза на стоматолозите, МЗ....не говорим за съд...щото е по-сложно-нямаш доказателства
малко ще и сгорчивиш живота, но нищо особено няма да и се случи
това да не е САЩ, дето се плащат обезщетения с 6 нули и се отнема правоспособността за н-на брой години
жалба до НЗОК, Съюза на стоматолозите, МЗ....не говорим за съд...щото е по-сложно-нямаш доказателства
малко ще и сгорчивиш живота, но нищо особено няма да и се случи

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам много познати/роднини в тази област, ще питам какво евентуално може да се направи и ще пиша до ден-два...
edit:ето какво ми съобщиха
Дали това ще доведе до нещо обаче не знам. Не поемам отговорност за твърденията по горе
edit:ето какво ми съобщиха
ако тази жена е здравно осигурена, то тези манипулации които са и правени са описани и ги има в здравна каса, затова трябва да се отиде там да се оплаче. Другото което може да направи - да се обърне към стоматологичния институт и по-точно към "комисия по етика" на института
Дали това ще доведе до нещо обаче не знам. Не поемам отговорност за твърденията по горе

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Need advice (медицинско-правен-(може би)саморазправен пр
Muncho написа:Хммм доста време се чудих какво заглавие да сложа и просто накрая написах горното....
Както и да е.. става въпрос за следното.
Позната ходеше при няк'ва зъболекарка да й пломбира зъбите. Ок.. пломбираха й ги. Дори се наложи и един зъб да й умъртвят. В това няма лошо - може наистина да се е налагало!Аз открай време недоволствах срещу въпросната зъболекарка поради ред причини ( страшно много време я влачеше, един зъб правеше по няколко пъти, Лечението на зъб с вадене на нерв се извършва понякога в четири и повече посещения! често болката в "оправен" зъб пак се появяваше Това също се случва - зависи какво е било състоянието на зъба преди лечението!и т.н. ).
Та след поредния "оправен" зъб най-накрая я навих да отиде на друг зъболекар. И в този момент се започнаха едни чудеса не е за разправяне! Оказа се, че този зъболекар като свалил една пломба видял следното - метална пломба покрита отгоре с метало-керамика Ако е казал точно това - не му вярвай! Металокерамиката е за направа на коронки и мостове, а не за пломби! Най-вероятно е била бяла пломба върху амалгамена. В интерес на истината - не е прието да се прави така, но не е фатално! колкото да не се вижда метала!!!
"Умъртвеният" зъб не бил затворен като хората при което вътре в каналите гниенето продължавало!!!
Наложи се да замени почти всички стари пломби!
Тази сутрин й е умъртвил още един "правен" зъб!
Кой знае кога ще приключи цялата тази сага... сигурно когато се махне и провери всичко старо... бах маа*у. Не се предоверявай толкова много на такива изказвания! Един колега тук спомена нещо за лесните пари на чужд гръб...Та мисълта ми е какво може да се направи така че зъболекарката направила всичко това да не остане ненаказана! Продължавам долу...Има ли някакъв закон или нещо подобно за рекламиции или де да знам...
Има начин, стига да можеш да докажеш всичките си съмнения и обвинения! А това не е лесна работа, особено след като е пипал друг човек след нея. Остава разочарованието и негодуванието!
Няма смисъл да се оплакваш в здравната каса, защото тя се интересува единствено от един преглед и две пломби (или две вадения на зъб) за цялата година. И то като доплащане на цената!! Нищо друго! Пациента си плаща всичко по ценоразпис на кабинета. Едно единствено нещо подлежи на рекламация към касата - ако пломба, поставена през касата, падне преди да е изтекла една година, тя се възстановява от стоматолога, който я е слагал, за негова сметка.
Другото е да се оплачеш пред Комисията по професионална етика към Съюза на стоматолозите в България, но там ще трябва да доказваш твърденията си, а, както споменах по-горе, това е почти невъзможно без снимки и експертизи на специални комисии. А и приказката за гарвана и неговото око става много актуална в такива моменти. Примери много...
Предполагам, че идеята за саморазправа е плод по-скоро на емоции, отколкото на здрав разум и определено не я подкрепям. Това, че ще се разчуе, че е саморазправена, няма да направи другите зъболекари по-кадърни. Никое медицинско лице не работи с идеята да навреди тенденциозно на пациента си - той просто толкова си може.
Айде, че стана много дълго...
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много на всички за отговорите.
За металокерамиката - сори но не съм много запознат с материала - имам една единствена пломба в устата ди ( и един зъб с кариес ама него тепърва ще го мисля ) и на зъболекар ходя веднъж на година-две за преглед евентуално или за махане на зъбен камък.
За умъртвяването - ок.. предполагам се е налагало. Само дето сегашния лекър прави вече около 4 процедури за промиване на каналите преди да предприеме каквото и да е пломбиране на този зъб.
За "правене на няколко пъти на един зъб" имах предвид не посещения или интервенции ами че уж го направи веднъж и след няколко месеца пак същото.
Та за "двойната пломба" до колкото разбрах това са били и думите на зъболекаря - че оная била "изобретила" нова технология при пломбирането - черна и отгоре бяла пломба.
Тепърва ще се види дали може да се издейства съдействието на сегашния лекар.. то до колкото знам има и снимка на "умъртвения" зъб ама де да знам какво може да се "прочете" от нея.
Значи в общи линии до колкото ми се изяснява положението - нищо не може да се направи ( по законния път ) без сегашния зъболекар да застане пред думите които вече е казал.
За металокерамиката - сори но не съм много запознат с материала - имам една единствена пломба в устата ди ( и един зъб с кариес ама него тепърва ще го мисля ) и на зъболекар ходя веднъж на година-две за преглед евентуално или за махане на зъбен камък.
За умъртвяването - ок.. предполагам се е налагало. Само дето сегашния лекър прави вече около 4 процедури за промиване на каналите преди да предприеме каквото и да е пломбиране на този зъб.
За "правене на няколко пъти на един зъб" имах предвид не посещения или интервенции ами че уж го направи веднъж и след няколко месеца пак същото.
Та за "двойната пломба" до колкото разбрах това са били и думите на зъболекаря - че оная била "изобретила" нова технология при пломбирането - черна и отгоре бяла пломба.
Тепърва ще се види дали може да се издейства съдействието на сегашния лекар.. то до колкото знам има и снимка на "умъртвения" зъб ама де да знам какво може да се "прочете" от нея.
Значи в общи линии до колкото ми се изяснява положението - нищо не може да се направи ( по законния път ) без сегашния зъболекар да застане пред думите които вече е казал.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”