Изкуствени стави в Пловдив

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Изкуствени стави в Пловдив

Мнениеот scuba » Пон 04 окт 2010 16:55

Момци.. Търся най-доброто място в Пловдив за слагане на изкуствена става на крака. Интересува ме както мястото, така и възможните варианти (марки) за стави. Пари не се смятат! Интересува ме качество.
Тук в София знам къде е най-доброто, но проблема е, че човека няма как да се транспортира до тук - има счупен прешлен на гръбнака и е рисковано. За това ме интересува на място, в Пловдив какво може да се направи.
Благодаря на всички, които могат да ми помогнат

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Изкуствени стави в Пловдив

Мнениеот maxpayne » Пон 04 окт 2010 17:14

За така наречената ябълка ли говориш? За вариантите зависи от възрастта и състоянието на пациента. Има няколко основни вида, едните се слагат само в крака, другите имат и част, която се слага в таза, като обвивка в която влиза първата част и третите са пак като 1, но имат втора подвижна част, която влиза в таза. Тоест върти се както вътре в таза така и самата "ябълка". Моят съвет е да търсиш оператор, който има нужния опит с дадена става, защото дори и най-перфектния модел в ръцете на човек, който няма опит точно с тази, няма да доведе до добър резултат. Тоест първо да намериш оператора и с него да разисквате конкретния модел. Ако е за възрастен човек предполагам ще ти предложат 1 или 3, защото операцията е малко по-кратка и по-лека, условно казано. Също така има значение размера - ако човекът е прекалено едър или прекалено дребен може да няма подходящия размер при конкретното болнично заведение. Ама те това няма да ти гокажат естествено.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 04 окт 2010 19:18

maxpayne написа:...

за тва търся човек от Пловдив, който има връзки, познати т.н.
Пак казвам: АКО ставаше въпрос за София - няма грижи. В момента се търси място в Пловдив където могат да свършат работата качествено

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пон 04 окт 2010 19:57

има счупен прешлен на гръбнака

Ако е така не би ли трябвало да се започне от там? Защото това ще му причинява проблеми и после. а смяната на тазо -бедрената става може да стане по всяко време.
Иначе за Пловдив/без лични наблюдения/ най-доброто май е :

Клиника по ортопедия и травматология към УМБАЛ Св. Георги Пловдив бул. Пещерско шосе №66,
Успех

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Пон 04 окт 2010 21:00

valsn написа:
има счупен прешлен на гръбнака

Ако е така не би ли трябвало да се започне от там? Защото това ще му причинява проблеми и после. а смяната на тазо -бедрената става може да стане по всяко време.
Иначе за Пловдив/без лични наблюдения/ най-доброто май е :

Клиника по ортопедия и травматология към УМБАЛ Св. Георги Пловдив бул. Пещерско шосе №66,
Успех

Доц. Ставрев....на Пещерско шосе.

Потърси телефон в гогъла и разпитай за подробности:)
Доколкото знам е от добрите в бизнеса.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 04 окт 2010 21:32

Скуба ако те интересува,мога да ти дам,но първо ще се чуя с човека телефона му,така ми е казал,но и от друго място съм чул че е най-добрия травматолог в Пловдив,незнам дали ще ти е от полза,но мисля че ще свърши работа - д-р Иван Чирпъков-ортопед травматолог в болница УМБАЛ"Св.Георги",ако мислиш че ще свърши работа му се обаждам утре,но на лично моля те ми опиши какво трябва да питъм точно :idea:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 06 окт 2010 8:11

MITKO_DVD написа:.. д-р Иван Чирпъков..:

skilidka написа:..
Доц. Ставрев....на Пещерско шосе.
...

Понеже не разбрах кой е по-добрия от двамата, решихме че двамата заедно ще правят операцията :-) Благодаря на всикчки

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 26 окт 2010 20:50

По молба на автора.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 26 окт 2010 21:21

Мерси че е е отворена...
Сега става НОВ въпрос... на човека трявба да се направи операция на гръбен прешлен (счупен)
Проблема ми е, че 1/3 от големите доктори казват НЕ, а 2/3 казват ДА.
ТА: питам. някой дали знаеш некви светила в операцията на прешлени
Всякаква информация и помощ ше ми биде от полза.
Мерси..

П.с. Отново казвам: Става въпрос за много блъзък мой човек.. парите не са проблем... за него бих дал всичко. Само искам доктор който да може да свърши работата

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 27 окт 2010 7:36

Чирпъков кво казва,той правил ли е такив анеща,ако е правил,послушай го :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Сря 27 окт 2010 8:27

scuba написа:Момци.. Търся най-доброто място в Пловдив за слагане на изкуствена става на крака. Интересува ме както мястото, така и възможните варианти (марки) за стави. Пари не се смятат! Интересува ме качество.
Тук в София знам къде е най-доброто, но проблема е, че човека няма как да се транспортира до тук - има счупен прешлен на гръбнака и е рисковано. За това ме интересува на място, в Пловдив какво може да се направи.
Благодаря на всички, които могат да ми помогнат

Връзки не ти трябват.Можеш да направиш следното:

1.Свързваш се с Д-р ГЕОРГИ КРЪСТЕВ, ортопед, 0888 333 015, Пловдив, Понеделник пазар, ДКЦ.Той е и травматолог.Работи със здравната каса и е отличен специалист, който ще направи най-доброто възможно за пациента.(респективно колегата му др.Светозар Попов, с който работят заедно и са в един и същи кабинет)
2.Свъзваш се с УМБАЛ "Св.Георги" - тук и уреждаш нещата отново по Здравна каса.(Един личен съвет - избягвай контактите със завеждащия на отделението.Преди години мен самият щеше да ме осакати, правейки абсолютно ненужна операция на колянна става и поставяйки диагноза само с пипване с пръст.Жив и здрав др.Кръстев, който направи независима консултация и реши проблема без ексцесии.)

Успех ви желая и Избягвайте услугите на МБАЛ Пловдив, освен ако не се касае за отделението им по Офталмология, само тогава те са перфектния избор.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”