Проблем с инструктор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Проблем с инструктор

Мнениеот apa6o » Пет 08 окт 2010 16:08

Добър ден,
искам да ви помоля за съвет, как да угодя на господин инструктора ми, според когото съм нагъл и безразсъден и който ме увиква за грешки според него, които всъщност са по вина на хубавци, които обичат да пресичат двойнинепрекъснати ленти и да изпреварват на пешеходни пътеки или пък просто са разсеяни и не реагират адекватно на подадени от мен сигнали... Благодарение на тези ситуации бях обявен за нагъл и безразсъден, без да съм нарушил 1 ограничение на скоростта или да съм предизвикал по моя вина опасност на пътното платно. Също така бях увикан и за неизползване на полусъединител в ситуации когато категорична карах на полусъединител. В крайна сметка се чувствам безкрайно объркан и защо е необходимо 30 метра преди стоплиния движейки се направо, да трябва да съм подал мигач за маневра в кръстовището, а не на 20 примерно както и направих или защо движейки се в кръгово движение в най-вътрешната лента да трябва да съм с включен ляв мигач, при положение, че продължавам движението в същата лента и не извършвам престрояване :roll: Ще бъда благодарен ако ми разкажете как вие сте изкарали курсовете и как са се държали вашите инструктори.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Проблем с инструктор

Мнениеот hooligans » Пет 08 окт 2010 16:12

Първо, в кръгово трябва да си с включен мигач :idea:
Гледам си всезнайко, защо ходиш на курсове да те учат?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 08 окт 2010 16:14

Колега ,кой ти е инструктор в Перник!Познавам някои.Що не го смениш?И по мен е подвиквал,но пък беше стабилен и съм много доволен в крайна сметка!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 08 окт 2010 16:17

Правилата са такива........ mhihi

Последна промяна от lrlmodo на Пет 08 окт 2010 16:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 08 окт 2010 16:17

Какви курсове , какво е това ? Ние нямаме книжки ... освен ако не броим тези дето са на ролки mhihi .

Давай по-спокойно , допусни все пак че не знаеш всичко , въпреки че знаеш 100 пъти повече от инструктора , всички сме сигурни mhihi .

Каквото и да напишем в темата ти в твоя подкрепа , какво ? Ще ни вземеш за свидетели и ще го осъдиш ли ?
Спокойно , ще вземеш книжка :D !

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 08 окт 2010 16:20

apa6o написа:ако ми разкажете как вие сте изкарали курсовете и как са се държали вашите инструктори.

Като слушам инструктора и не се опитвам да мисля. Първо че вероятно разбира повече от теб, второ това наистина са условията да вземеш книжка. Освен това в учебната кола е нормално да се кара по-бавно и нещата да се случват по-плавно отколкото в реалното каране.

Последна промяна от theultimate на Пет 08 окт 2010 16:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пет 08 окт 2010 16:21

:да: докато караш курса карай както той иска след това си карай както ти искаш
ии умната и безаварийно

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 08 окт 2010 16:24

Не твърдя, че съм всезнайко, явно това е грешка по моя вина, но примерно един пич, който при подаден от мен сигнал за маневра при двупосочно движение с по 1 лента в посока, реши, без да подава мигач, че учебната кола е лесна мишена и скочи да ме изпреварва, макар и преди да ме беше наближил, да бях подал сигнал за маневрата, при все, че изпреварването е забранено и от пътната маркировка, а аз извършвах заобикаляне на неправилно спряло МПС... Което беше вкарано от инструктора ми в графа "засичане", щото беше зает да си говори по мобилния :wink:

Нямам намерение да го сменям, а по-скоро ми се иска да разбера психологията в действията му, за да може да се разбираме взаимно и кормуването да е приятно и ползотворно, защото просто поведението му в различни случаи ме обърква, което води до грешки от моя страна.

И точно, че не споря с него, а когато не знам как да постъпя го питам, при което той обикновено не отговаря на въпроса... А дали знам повече от него-не знам, разбира се, но проблема е, че не мога да се сработя с него и да приема стил на шофиране, който би му допаднал, за да може вместо да се притеснявам, дали примерно е доволен от избора ми на предавка, да мога да следя знаци и маркировка.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 08 окт 2010 16:38

ама ти не си ли научил, че учебните всеки гледа да ги изпревари и заобиколи отвсякъде? ако не си, учи го бързо и не чакай някой си да те пусне или да ти прави реверанс, напротив, масата народ гледа да махне учебния от очите си... сигурно и тоя се е изсилил да те махне по-бързо и ти си му се хввърлил отгоре, мигача не ти дава предимство

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 08 окт 2010 16:41

Инструктора е човек с опит, знаещ. Това е компетентно лице, което трябва да слушаш. Той е човека, който има стотици хиляди километри, а значи има и достатъчна практика. И щом е казал това, значи е така! Без да го коментираш!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 08 окт 2010 16:42

apa6o написа:Не твърдя, че съм всезнайко, явно това е грешка по моя вина, но примерно един пич, който при подаден от мен сигнал за маневра при двупосочно движение с по 1 лента в посока, реши, без да подава мигач, че учебната кола е лесна мишена и скочи да ме изпреварва, макар и преди да ме беше наближил, .....

Не бих те съветвал да караш така , дори и като вземеш книжка .
Думички като "мишена" , наказване на "лошия дето не внимава" и т.н. не водят към толерантност на пътя , не е това начина за каране в града .
Може другия да е сгрешил , може да е изнервен , може да бърза за работа или за не знам къде си , да не е видял мигача ти , да е решил да не чака да се туткаш и т.н.
Но трябва ли да излезеш грубо пред него си е въпрос , на който сам трябва да си отговориш , макар че инсруктора ти е отговорил вече .

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 08 окт 2010 16:43

hooligans написа:Първо, в кръгово трябва да си с включен мигач :idea:
Гледам си всезнайко, защо ходиш на курсове да те учат?

я ми намери къде в закона точно е написано, че при въртене се дава мигач?

мое лично мение, че инструктора не трябва да задълбочава несигурността ти и да те овика за грешките ти. така или иначе всеки си гради сам стил на каране и не може да караш както някой ти нарежда. вярно, че работата му е да ти посочва грешките и да те учи, но ако ти самият смяташ, че няма такива и се дразните взаимно по - добре го смени. намери някой с когото се разбирате.

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 08 окт 2010 16:43

Да, не ми, но когато сигнализирам за намерението си да извърша маневра, преди човека зад мен да е изявил желанието си да ме изпреварва, респективно подал мигач или поне изнесъл се в ляво, то да ме гледа, с ляв мигач и да ми скочи отляво да ме изпревари за мен е просташка постъпка и нарушение на правилника...

milmar написа:
apa6o написа:Не твърдя, че съм всезнайко, явно това е грешка по моя вина, но примерно един пич, който при подаден от мен сигнал за маневра при двупосочно движение с по 1 лента в посока, реши, без да подава мигач, че учебната кола е лесна мишена и скочи да ме изпреварва, макар и преди да ме беше наближил, .....

Не бих те съветвал да караш така , дори и като вземеш книжка .
Думички като "мишена" , наказване на "лошия дето не внимава" и т.н. не водят към толерантност на пътя , не е това начина за каране в града .
Може другия да е сгрешил , може да е изнервен , може да бърза за работа или за не знам къде си , да не е видял мигача ти , да е решил да не чака да се туткаш и т.н.
Но трябва ли да излезеш грубо пред него си е въпрос , на който сам трябва да си отговориш , макар че инсруктора ти е отговорил вече .

Ми в такъв случай, трябваше май или да бия едни хубави резки спирачки, за да не украся задницата на неправилно спрелия или да пробвам левитация с учебен автомобил, защото макар и при ниска скорост, не мисля, че автомобила щеше да успее да спре на влошените пътни условия... А точно за колегиалността го оставям без коментар, защото аз поне се опитвам да се държа като такъв, а не постъпвам като идиотите, които считат учебната кола за препядствие на пътя :wink:
Чл. 88. (1) Водач, който има намерение да предприеме изпреварване, е длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че движещото се след него пътно превозно средство не е подало сигнал за изпреварване, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се отпред пътно превозно средство не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;
2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на достатъчно разстояние за изпреварване и може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.

Последна промяна от apa6o на Пет 08 окт 2010 17:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Пет 08 окт 2010 16:46

За това се ходи на курсове, да ти се поскарат за да се научиш (поне на основното). Хубаво тоз те е изпреварил, ама пък и за това си имаш огледала. Нали знаеш (предполагам всеки инструктор го казва на учениците си) "огледало -> мигач -> маневра". И аз съм бил в същото положение (даже още ми държи влага), но на курсовете не очаквай да разбереш всичко от раз. Ще се научиш, чак като се пуснеш сам. :bishop Другото което ми е направило впечатление е, че повечето безрасъдници по пътищата ни, като видят кола с "У" и се започва гавра. Не знам кеф ли им прави да стресират младите шофьори ли кво...? За това винаги имай едно на ум, като си с учебната кола! :)

Просто се отпусни и няма да имаш проблеми, нито с управлението на автомобила, нито с инструктора.

Лека и безаварийна и късмет на изпитите!!! :beer

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пет 08 окт 2010 16:54

Моя редовно ми се поскарваше,ама знам че е било за добро и не съм се впрягал.Иначе карай си както отй иска и очите на 6 и така.Инструктора ми все ми казваше "Карай с 2 ръце като вземеш изпита ако искаш без ръце карай" :lol:

Евала на чичо Енчо :) Ford Focus :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”