Здравейте, колеги
предполагам част от вас ползват пейпал като разплащателен метод също както и аз. Получих съобщение в пейпал, че имам гратисен период да си потвърдя акаунта. Заради някакви си нови директиви в ЕС, всички потребители от него трябвало да минат през тази процедура. Доколкото разбрах, тя е следната:
1. Confirm your credit card - Да потвърдя кредитната си карта, или да докажа, че е моя, нещо от сорта
2. Photo ID - да пратя копие от ЛК, Шоф.книжка или задграничен паспорт
3. Proof of address - доказателство, че живея там като им пратя сканирана платена сметка (ток, вода, телефон или каквото и да е показващо, че лицето Х живее на адрес Х)
Питанката ми е относно точка 1, понеже доколкото знам трябвало да направя някаква транзакция от кредитната си карта към Пейпал или пък те към мен и аз не знам точно. Там ще видя 4-цифрен код, точно като този, който излиза при регистриране в пейпал, когато вземат 2 оЙро за това от кредитната карта. Къде и какво трябва да сторя, за да получа този код? Моля, някой ако е минал през тази процедура да ми каже как става, че нещо недоумявам.
Картата ми е към ПИБ, Виза Класик.

Верификация на акаунта в Пейпал
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Верификейшън на акаунта в Пейпал
stefan4o написа:Здравейте, колеги
предполагам част от вас ползват пейпал като разплащателен метод също както и аз. Получих съобщение в пейпал, че имам гратисен период да си потвърдя акаунта. Заради някакви си нови директиви в ЕС, всички потребители от него трябвало да минат през тази процедура. Доколкото разбрах, тя е следната:
1. Confirm your credit card - Да потвърдя кредитната си карта, или да докажа, че е моя, нещо от сорта
2. Photo ID - да пратя копие от ЛК, Шоф.книжка или задграничен паспорт
3. Proof of address - доказателство, че живея там като им пратя сканирана платена сметка (ток, вода, телефон или каквото и да е показващо, че лицето Х живее на адрес Х)
Питанката ми е относно точка 1, понеже доколкото знам трябвало да направя някаква транзакция от кредитната си карта към Пейпал или пък те към мен и аз не знам точно. Там ще видя 4-цифрен код, точно като този, който излиза при регистриране в пейпал, когато вземат 2 оЙро за това от кредитната карта. Къде и какво трябва да сторя, за да получа този код? Моля, някой ако е минал през тази процедура да ми каже как става, че нещо недоумявам.
Картата ми е към ПИБ, Виза Класик.
кода се вижда на извлечението с транзакциите които си извършил. моят картоиздател има онлайн система и в реално време виждам извършените транзакции. при теб може би ще трябва да ползваш хартия. след като извършиш транзакцията от 2 евро, потърси информация от банката къде и как да намериш кода на транзакцията. 2 евро казват, че ти ги връщат обратно (при мен не ги върнаха)
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
В банката го търси кода щом нямаш онлайн банкиране или следене на сметките.Преди беше по 1.50 евро бе.И теса вдигнали ....Връщат ги но остават в пейпал сметката ти и само ако си купиш или платиш нещо на по ниска цена или на същата тогава може да ги ползваш
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз имам онлайн-извлечения. Само че ето какво се казва за точка 1:
To confirm you are the credit card owner, we'll charge a small amount to your credit card. After you confirm the amount, we'll credit your PayPal account for the amount charged.
Според тук написаното, доколкото ми позволява английският ми става ясно, че са ми пратили дребна сума на кредитната карта. Или по-скоро, че ЩЕ ми пратят. След като потвърдя с кода, който ще ми излезе те ще си вземат обратно парите през акаунта ми в пейпал. Идеята ми е как да стигна до там да задвижа процедурата. Щото като дам в полето отсреща resolve ми иска да си въведа данните на кредитната карта, ама после ми казва, че такава има, все едно, че искам да аддна друга карта в акаунта си....
Имам чувството, че не ме четете изобщо. Имам акаунт ползвам го от повече от година вече, но ми искат потвърждение, че аз съм собственикът на картата и че живея на този адрес. Тук не става дума за регистрация на нов пейпал. Ето това ми излиза:

Като дам срещу най-горното Resolve ми изскача следното:

Това какво иде да значи? Че вече са ми пратили тая сума и трябва да отида до банката, за да разреша транзакцията ли?
To confirm you are the credit card owner, we'll charge a small amount to your credit card. After you confirm the amount, we'll credit your PayPal account for the amount charged.
Според тук написаното, доколкото ми позволява английският ми става ясно, че са ми пратили дребна сума на кредитната карта. Или по-скоро, че ЩЕ ми пратят. След като потвърдя с кода, който ще ми излезе те ще си вземат обратно парите през акаунта ми в пейпал. Идеята ми е как да стигна до там да задвижа процедурата. Щото като дам в полето отсреща resolve ми иска да си въведа данните на кредитната карта, ама после ми казва, че такава има, все едно, че искам да аддна друга карта в акаунта си....
Имам чувството, че не ме четете изобщо. Имам акаунт ползвам го от повече от година вече, но ми искат потвърждение, че аз съм собственикът на картата и че живея на този адрес. Тук не става дума за регистрация на нов пейпал. Ето това ми излиза:

Това какво иде да значи? Че вече са ми пратили тая сума и трябва да отида до банката, за да разреша транзакцията ли?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:И аз имам онлайн-извлечения. Само че ето какво се казва за точка 1:
не, обратното е. charge - таксувам, credit няма смисъл да ти го превеждам.
п.с. явно ти не ни четеш или си мн. зле с инглиша
- stefan4o
- Контакти:
Да, прав си така е. Интересно обаче още го нямам отбелязано в извлечението ми, може би другия месец ще излезе предполагам... 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Да, прав си така е. Интересно обаче още го нямам отбелязано в извлечението ми, може би другия месец ще излезе предполагам...
обади се на callcenter-а на банката и ги питай кога се отразява транзакцията
- stefan4o
- Контакти:
По-скоро в случая питам дали изобщо съм задвижил такава... В смисъл трябва да известя някой от пейпал да дръпне пари точно от тая кредитна карта ли не знам и аз...
Понеже аз си ползвам кредитната карта сравнително често и в онлайн варианта си ми показва къде и кога съм теглил еди си колко пари или съм пазарил. Всичко е отбелязано, но пейпал никъде не фигурира до момента 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- stefan4o
- Контакти:
Да, за това идеше реч, но като дам "продължи" и ми казва, че:
Явно има някакъв проблем, колега, как мислиш? Ще трябва да пиша до съпорта ми се струва...
Няма логика да искат да видят, че това е МОЯТА карта, а в същия момент да ми казват, че трябва да аддна друга карта, че тая вече я имам в акаунта си
Или тоя линк е просто, когато искаш да си линкнеш нова карта към акаунта, за да си я ползваш за транзакции?
Link your debit or credit card
That card number is already registered with PayPal. Please enter a different number.
Явно има някакъв проблем, колега, как мислиш? Ще трябва да пиша до съпорта ми се струва...

Няма логика да искат да видят, че това е МОЯТА карта, а в същия момент да ми казват, че трябва да аддна друга карта, че тая вече я имам в акаунта си

Или тоя линк е просто, когато искаш да си линкнеш нова карта към акаунта, за да си я ползваш за транзакции?
Последна промяна от stefan4o на Сря 20 окт 2010 12:40, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Да, за това идеше реч, но като дам "продължи" и ми казва, че:Link your debit or credit card
That card number is already registered with PayPal. Please enter a different number.
аз първо бих я изтрил и след това да я въведа наново, но може и да им пишеш; те са разбрани хора; можеш и да се разровиш из FAQ/Help-а им.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Верификация на акаунта в Пейпал
това, че си аднал карта не я прави верифицирана!
за да верифцираш като отидеш в акаунта си има бутон Verify, с натискането задвижваш процедурата, няма нужда да казваш на някого лично. А ако имаш и смс известяване, което е КРАЙНО препоръчително при боравене с сс ще минеш цялата процедура за 20 секунди
за да верифцираш като отидеш в акаунта си има бутон Verify, с натискането задвижваш процедурата, няма нужда да казваш на някого лично. А ако имаш и смс известяване, което е КРАЙНО препоръчително при боравене с сс ще минеш цялата процедура за 20 секунди
Върни се в “ОФФ-Топик - други”