Либииския процес и точка V на НАТО

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Либииския процес и точка V на НАТО

Мнениеот teo_ss » Сря 05 юли 2006 11:09

Преди всичко искам до подчертая, че съм наясно с точка 7 от правилата за постване и няма да я наруша с настуящото си мнение. Моля и колегите които ще пишат по-долу (ако ще има такива) да не го правят. Тематиката на тази пост бих я оприличил по скоро като юридическа. Та.....
От известно време се чудя ако нашите сестри в Либия бъдат екзекутирани, и при полужение че целият свят е твърдо убеден в невинноста им. Дори САЩ и Франция са на едно мнение по въпроса,че процеса е инсциниран и строго политически, може ли България да се възползва от точко V на НАТО според която "ападение срещу държава и/или нейни граждани се счита за нападение срещу целия пакт"(не претендирам за точна формилировка)?
Не съм компетентен но вярвам че в клуба има достатъчно хора с познония в международното право и могат да осветлат мисълта ми.
ПП нека в тази тема не пишем неща които всички ние мислим, защото това противоречи на горе споменатата точка VІІ

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 юли 2006 11:12

не!
тука действат две неща-наказателен суверенитет и престъпление извършено на територията на чужда държава...
все едно да съдим в Б-я ангилачанин, американец и т.н. за престъпление извършено тук, ще ги съдим и ако са виновни ще ги осъдим-справка опита за убийство от оня фен на ненам си кой ангилийски отбор

въпрос на доказване, адвокати, съд, правна система, демокрация, върховенство на закона и 1001 други неща

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 05 юли 2006 11:15

5-6 души не представляват държава, а поданници.

По тази логика, нато требе да бомбардира де се сети, че има някой криво осъден.

при все, че си запознат с т.7 аз ще заключа темата, защото сме пристрастни, и тя придобива чисто политически характер..
да не говорим, че ще има и расови нотки.
:lock:
едит: още повече, че и 'Двокат се изказа вече.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”