Как може едно лице да се регистрира като преводач?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Как може едно лице да се регистрира като преводач?
Рових из гугъл, не намирам никакъв подходящ резултат. Интересува ме как човек може да се регистрира като преводач (обикновен, не заклет)? Доколкото знам трябва да се регистрира в Агенция по вписванията като лице на свободна професия, но за това какви други документи трябват? Мерси!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Как може едно лице да се регистрира като преводач?
Декларация и спесимен като преводач - нотариално заверени, както и нотариално заверено копие на Диплома-та, която удостоверява знанията по съответния език. 
Декларацията - на основание чл.582 и при липса на пречки по чл.584 от ГПК.

Декларацията - на основание чл.582 и при липса на пречки по чл.584 от ГПК.
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ааа, помня ли вече точно как беше
- първо подавах молба за да си изкарвам БУЛСТАТ в АВ - 1 седмица срок май имаше, там представяш диплома за упражняваната свободна професия. След това във финансовия отдел на общината също се подаваше молба (свободен текст), след това в НОИ - пак молба/декларация за осигурителна книжка, след като вече си си изкарал БУЛСТАТ-а (между другото Булстат-а ти е 1 към 1 ЕГН-то). След това се попълваше някакъв Образец № 1 за НАП и се ходеше в банка да си платиш осигуровките...това беше преди години, сега не знам, може и да се е променило.. Накрая си правиш печат, взимаш си едно кочанче и не се натискаш много-много да издаваш фактури
Аз съм така вече доста години
Не ти трябва юрист, не ти трябва нотариус - нищо, ако имаш дни за губене - всичко това се извършва лично!!!
Ако искаш да се регистрираш като заклет преводач в МВнР, ще трябва да погледнеш на сайта на министерството за да видиш изискванията им, които се менят по-често от пролетното време....
По-подробно в клубовете на ДИР.БГ би трябвало в клуб "Преводачи" да намериш отговори, ако не, пусни там тема, но и там като тук ще ти кажат "Ползвай търсачката"

Аз съм така вече доста години
Не ти трябва юрист, не ти трябва нотариус - нищо, ако имаш дни за губене - всичко това се извършва лично!!!
Ако искаш да се регистрираш като заклет преводач в МВнР, ще трябва да погледнеш на сайта на министерството за да видиш изискванията им, които се менят по-често от пролетното време....
По-подробно в клубовете на ДИР.БГ би трябвало в клуб "Преводачи" да намериш отговори, ако не, пусни там тема, но и там като тук ще ти кажат "Ползвай търсачката"

- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Никакъв Булстат
Ще те изкормят данъчните ако се пишеш така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”