Как може едно лице да се регистрира като преводач?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Как може едно лице да се регистрира като преводач?

Мнениеот The Red Guy » Вто 26 окт 2010 9:03

Рових из гугъл, не намирам никакъв подходящ резултат. Интересува ме как човек може да се регистрира като преводач (обикновен, не заклет)? Доколкото знам трябва да се регистрира в Агенция по вписванията като лице на свободна професия, но за това какви други документи трябват? Мерси!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Как може едно лице да се регистрира като преводач?

Мнениеот yoan4o » Вто 26 окт 2010 12:59

Декларация и спесимен като преводач - нотариално заверени, както и нотариално заверено копие на Диплома-та, която удостоверява знанията по съответния език. :да:
Декларацията - на основание чл.582 и при липса на пречки по чл.584 от ГПК.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 26 окт 2010 13:30

Ааа, помня ли вече точно как беше :shock - първо подавах молба за да си изкарвам БУЛСТАТ в АВ - 1 седмица срок май имаше, там представяш диплома за упражняваната свободна професия. След това във финансовия отдел на общината също се подаваше молба (свободен текст), след това в НОИ - пак молба/декларация за осигурителна книжка, след като вече си си изкарал БУЛСТАТ-а (между другото Булстат-а ти е 1 към 1 ЕГН-то). След това се попълваше някакъв Образец № 1 за НАП и се ходеше в банка да си платиш осигуровките...това беше преди години, сега не знам, може и да се е променило.. Накрая си правиш печат, взимаш си едно кочанче и не се натискаш много-много да издаваш фактури :wink:
Аз съм така вече доста години
Не ти трябва юрист, не ти трябва нотариус - нищо, ако имаш дни за губене - всичко това се извършва лично!!!

Ако искаш да се регистрираш като заклет преводач в МВнР, ще трябва да погледнеш на сайта на министерството за да видиш изискванията им, които се менят по-често от пролетното време....

По-подробно в клубовете на ДИР.БГ би трябвало в клуб "Преводачи" да намериш отговори, ако не, пусни там тема, но и там като тук ще ти кажат "Ползвай търсачката" :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Сря 27 окт 2010 12:09

Никакъв Булстат ;) Ще те изкормят данъчните ако се пишеш така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”