Порше лизинг

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Порше лизинг

Мнениеот z1ggygo » Чет 18 авг 2011 22:29

Преди 3 години някъде ходих с един приятел до Търново да си избира нова кола от Autochoice (Търново). Накрая се спря на VW JETTA.. както и да е подписа всички документи с майка си беше .. колата е на нейно име .. всичко точно и накрая човека, който фактически оправяше документите искаше някакъв телефон за връзка.. аз се съгласих да дам моя .. и го питах да не да има проблем (да не съм порачител) ,той каза че съм само за информация ако неможе да се свърже с хората аз да им дам телефон, не съм порачител. Званяха ми 2-3 пъти да им дам номера че неможели да се свържат, но никога не е ставало дума аз да давам пари.. и днес получих СМС че им дължа 2083.71лв? .. ? МНЕНИЕЯ? :]

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Порше лизинг

Мнениеот dobrin » Чет 18 авг 2011 22:35

Ако не си подписвал нищо, нищо не им дължиш. Най-вероятно става въпрос за това, че онзи, който е взел автомобила, дължи тези пари, но тъй като нямат друг активен телефон, пращат съобщението на теб. Най-добре ще бъде да им звъннеш и да питаш за какво става въпрос.

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Чет 18 авг 2011 22:40

подписах на 2 места но човека каза че не съм порачител а е само за информация.. ама май ще ходя до Търново да си говорим

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Чет 18 авг 2011 22:42

Моето мнение е че не им дължиш нищо.Слагал ли си подпис някаде?Това е някаква измама,така мисля аз.Обади се и попитай на какво основание дължиш тази сума,само заради това че си оставил своя номер като лице за котакт ли?Аман от мошеници :beat_butt2 !!!

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Чет 18 авг 2011 22:45

ceko84 написа:Моето мнение е че не им дължиш нищо.Слагал ли си подпис някаде?Това е някаква измама,така мисля аз.Обади се и попитай на какво основание дължиш тази сума,само заради това че си оставил своя номер като лице за котакт ли?Аман от мошеници :beat_butt2 !!!

не бе пич аз се подписах, но не за да ставам гарант или нещо от сорта...ще званя утре за да видя какво става

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 18 авг 2011 22:49

Трябва да имаш копие от документите, които си подписал. Но това с подписа е доста притеснително. Звъни задължително и питай за какво точно иде реч.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 18 авг 2011 22:58

Не е добре ситуацията, ама ти чете ли какво пишеше на листа, който подписа? Или на честна дума подписа...

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Чет 18 авг 2011 23:02

z1ggygo написа:
ceko84 написа:Моето мнение е че не им дължиш нищо.Слагал ли си подпис някаде?Това е някаква измама,така мисля аз.Обади се и попитай на какво основание дължиш тази сума,само заради това че си оставил своя номер като лице за котакт ли?Аман от мошеници :beat_butt2 !!!

не бе пич аз се подписах, но не за да ставам гарант или нещо от сорта...ще званя утре за да видя какво става

А чете ли на какво се подписваш?

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 18 авг 2011 23:12

z1ggygo написа:...Преди 3 години някъде ходих с един приятел до Търново да си избира нова кола...

z1ggygo написа:...подписах на 2 места но човека каза че не съм порачител а е само за информация...

scare

КАКВА е тази информация, че ще се подписваш? Лична карта да са ти искали? Абе хора, на днешно време се подписваш само СЛЕД като знаеш за какво и си ПРОВЕРИЛ/ПРОЧЕЛ. Кажи какво пише на документите на които си се подписал.

z1ggygo написа:...но човека каза...

Ако мъжете бяха мъже на днешно време това щеше да е с тежест! Но сега всеки говори квото му прави кинти! Честната дума е в един друг отминал век!

Последна промяна от Mihailov78 на Чет 18 авг 2011 23:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Чет 18 авг 2011 23:16

дадох лична карта и се подписах на 2 места и човека който фактически продаде колата каза, че ми взимат данните ако немогат да се свържат с този моя приятел аз да им дам номер.. не съм чел нищо.. УТРЕ ЩЕ РАЗБЕРА КАКВО СТАВА ...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 18 авг 2011 23:19

Как така са ти искали лична карта след като им е трябвал само телефон за връзка? Абсурдно е да и да искат подпис (на две места) и лични данни за такава цел! Нещо намирисва работата. Дано не са те метнали, не я знам тази фирма до колко е сериозна за която говориш.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Чет 18 авг 2011 23:23

Търси твоя човек и отивайте заедно да оправите нещата! И поискай да видиш на какво си се подписал!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 18 авг 2011 23:46

Ебахти само за информацията срещу ЛК...Май ще си платиш като попец,а твоя приятел,ще е с 4-5 вноски на твой гръб.Така ги виждам нещата.За информация или свръзка с него,нито подпис нито ЛК е трябвало да ти искат,а номер само,защото номера можеш да го смениш утре или след 10 дена.Ти си за информация,не си гарант,а явно си подписал за гарант.Което е лошо.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 19 авг 2011 0:54

Ще плати не,ами и отгоре!
Още ли има такива хора се чудя?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 19 авг 2011 1:04

Явно
Как може да си даваш личната карта без да знаеш защо?
Как може да подписваш, документ, който незнаеш какъв е?
А ако беше, че си прехвърляш апартамента на някой?
Личната карта не е за да я раздаваш насам натам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”