:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Спирайте на знак СТОП !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирайте на знак СТОП !!!

Мнениеот javor_bg » Съб 13 ное 2010 0:58

Здравейте ! Тази вечер ходих с колата към Романса. Понеже Симеоновско беше затворено минах по околовръстното и влязох в кръговото на бул. Черни връх, при което моментално ме спряха мене и още две три коли и познайте защо. Защото не спирам на знак СТОП, а само намалявам row__1560.gif mhihi.gif На входа на кръговото имаше знак СТОП. Кръговото беше абсолютно празно. Защо не спирам на знак СТОП питаха те mhihi.gif Нищо не им казах. Не беше и редно. В правото са си. Измъкнах се, обаче не е ли малко гадно да ми седят точно там и да дебнат хората. Така мисля аз. Та отваряйте си очите. Сигурно на още много кръстовища е така ! Иска се пълно спиране !

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Re: Спирайте на знак СТОП !!!

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 13 ное 2010 1:02

Да най-добре е да спреш и да се огледаш и тогава да преминеш,защото както ти намаляваш без да спираш идва от другата страна моторист който се мисли за безсмъртен и си вика "А аз съм бързак не мое да ме спрат,а и оня тряя да ме чака,че има знак стоп" прелети със някаква космическа скорост и те нацели? К'во праивиме? Правиме мармалад.... Та най-добре колеги нека спираме на стопа,че всичко става много бързо и не си струва за едни 10 сек престой на тоя стоп :)

Поздрави и лека вечер :)

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Съб 13 ное 2010 1:05

Абсолютно подкрепям !

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 13 ное 2010 6:20

MaRtiNsKi написа:Да най-добре е да спреш и да се огледаш и тогава да преминеш,защото както ти намаляваш без да спираш идва от другата страна моторист който се мисли за безсмъртен и си вика "А аз съм бързак не мое да ме спрат,а и оня тряя да ме чака,че има знак стоп" прелети със някаква космическа скорост и те нацели? К'во праивиме? Правиме мармалад.... Та най-добре колеги нека спираме на стопа,че всичко става много бързо и не си струва за едни 10 сек престой на тоя стоп :)

Само не разбрах, в хипотетичната ситуация, как точно мотористът, видиш ли, "нацелва" този дето му е отнел предимиството :beat_butt2 .

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 13 ное 2010 6:44

Muncho написа:
MaRtiNsKi написа:Да най-добре е да спреш и да се огледаш и тогава да преминеш,защото както ти намаляваш без да спираш идва от другата страна моторист който се мисли за безсмъртен и си вика "А аз съм бързак не мое да ме спрат,а и оня тряя да ме чака,че има знак стоп" прелети със някаква космическа скорост и те нацели? К'во праивиме? Правиме мармалад.... Та най-добре колеги нека спираме на стопа,че всичко става много бързо и не си струва за едни 10 сек престой на тоя стоп :)

Само не разбрах, в хипотетичната ситуация, как точно мотористът, видиш ли, "нацелва" този дето му е отнел предимиството :beat_butt2 .

Като на филм mhihi

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Съб 13 ное 2010 8:32

Колеги, извинявам се ако не съм се изразил правилно. С натрупания шофьорски опит има някои навици, които се забравят. Аз винаги спирам на знак стоп, но когато влизам в кръговото и няма никой вътре не обърнах внимание на този знак, а трябваше ! Старите закостеняли шофьорски навици трябва да се изкоренят !

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 13 ное 2010 9:10

Аз не се сещам кога последно спрях нашълно на стоп, когато е нямало коли или пешеходци де.
Намалям и ако няма никой продължавам, ако има коли или пешеходци да пресичат задължително спирам ...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 13 ное 2010 9:14

pacoboy написа:Аз не се сещам кога последно спрях нашълно на стоп, когато е нямало коли или пешеходци де.
Намалям и ако няма никой продължавам, ако има коли или пешеходци да пресичат задължително спирам ...

+1, ония просто са били гладни :banghead: :banghead: :banghead:
Ква е глобата за това углавно престъпление?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 13 ное 2010 9:32

Не съм спирал на стоп от преди 10 години....когато слязох от учебната :oops:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 13 ное 2010 9:36

.....
11.Неспиране на знак "СТОП"
11.1 За неспиране на знак "СТОП", независимо дали по напречния път се движи МПС :7т. и 20лв

....

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 13 ное 2010 9:37

И аз не спирам на стоп никога. След него - да, но на самия стоп - не.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 13 ное 2010 9:51

Шофьорския изпит го взех от третия път, защото предните два изпитващия ме скъса за неспиране на знак СТОП. mhihi
Като се замисля и сега не спирам въобще на повечето СТОП знаци (изчаквам движещите се с предимство на скорост и бутайки на 1-ва), а трябва... просто с движението в София навиците за каране по правилата закърняват... :?

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 13 ное 2010 10:17

Не се учудвай колега. Във Варна е същото положение. Кръговото на изхода на града е доста голямо и много трафик минава оттам, логично са сложени знаци СТОП навсякъде. Нашите хитреци също чакат там, особено съботни и неделни дни, че нали няма толкова движение и всеки си пере в кръговото без да спира.
По принцип спазвайки закона те са в пълното си право да спират и глобяват, само дето на всички им е ясно, че те винаги застават на такива места като завои, изходи на кръгово движение и пътища с наклон, където свободно можеш да си оставиш колата по инерция, само и само за да те хванат в нарушение, а оттам някоя друга двадесетолевка в повече .. :banana

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 13 ное 2010 10:21

Спазвайте правилата за движение по пътищата. А пък това със спирането на знак Стоп е стар номер като света. Аз даже имам акт за това.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”