искам да попитам проблем ли ще е ако отида да си плата актовете с монети от 1 2 и 5 стотинки ?
Въпроса е сериозен...

Плащане на актове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Плащане на актове
що да е проблем, това са пари
само незнам в банката дали няма да има проблем...
Преди ми бяха казвали, че може по 12лв и след това взимат някакъв процент...
само незнам в банката дали няма да има проблем...
Преди ми бяха казвали, че може по 12лв и след това взимат някакъв процент...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не е проблем да се плаща с каквото и да било официално платежно средство. Отделен е въпросът как ще те посрещнат на касата. 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
И да и не и все тая.
Не е проблем защото дребните "жълти" монети са абсолютно редовни и официално в обръщение.
Проблем е защото ще направиш опашка и ще бъдеш грубо освиркан и обруган.
Все тая е защото няма да направиш мръсно на КАТ тъй като плащанията не са на катаджийско гише, а на банково. Следователно КАТ ще си получат сумата по сметка без значение как точно си им я платил
Не е проблем защото дребните "жълти" монети са абсолютно редовни и официално в обръщение.
Проблем е защото ще направиш опашка и ще бъдеш грубо освиркан и обруган.
Все тая е защото няма да направиш мръсно на КАТ тъй като плащанията не са на катаджийско гише, а на банково. Следователно КАТ ще си получат сумата по сметка без значение как точно си им я платил

Последна промяна от groznika на Пон 15 ное 2010 10:03, променено общо 1 път.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
gti--- написа:искам да попитам проблем ли ще е ако отида да си плата актовете с монети от 1 2 и 5 стотинки ?
Въпроса е сериозен...
Защо да има проблем ??
Представям си глобата да ти е 200 лева и да я платиш на стотинки...

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Все тая е защото няма да направиш мръсно на КАТ тъй като плащанията не са на катаджийско гише, а на банково. Следователно КАТ ще си получат съмата по сметка без значение как точно си им я платил
тук си много прав!
на КАТ много им пука...
виж на хората зад теб...
точно това забравих да напиша, че и без това знам колко е изнервящо да чакаш, как да го направя без да ги прецакам, но сега като се замисля наистина цакам банката не КАТ тея са се подсигурили отвсякъде.. за тях нема актове нема нищо ....
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
А колега нека ти дам и аз един полезен съвет......по добре си плати в твоя си банка предварително сумата и не се занимаваи да те препращат на гише + това да ти вземат и някоя безбожна такса от примерно 5 лв за "Между Банков" превод и да псуваш още повече:)
Така ще си отидеш направо на гишето с бележката за внесените пари и ще си получиш талона.
Иначе е добре че си решил да ги цакнеш като ония от Варна с незнам си колко килограма монети за сметката на ЕВН от 300 лв ама в КАТ точно ще е малко неумстно заради хората зад тебе:)
Поздрави !

Така ще си отидеш направо на гишето с бележката за внесените пари и ще си получиш талона.
Иначе е добре че си решил да ги цакнеш като ония от Варна с незнам си колко килограма монети за сметката на ЕВН от 300 лв ама в КАТ точно ще е малко неумстно заради хората зад тебе:)
Поздрави !

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
няма смисъл колега, само ще им направиш вятър на к... Плащаш си като поп и внимаваш другия път

то и топлофикация трее да се изцака но там не ми се дават пари,за които не съм употребявал енергия,не може ние от 7-8 години да сме си свалили радиаторите и да ни се трупат некви главозамайващи сметки изравнителни незнам си кво и понеже апартамента ни е от най големите в входа при нас идва интересна изравнителна сметка без да ползваме парно незнам 5000 лева нема да им дам 5 стинки да измислят нещо нормално ок аз нямам спомени някога да са идвали да ни засекат топломерта за кво ги купувахме толкова пари? а междувременно в входа има такива с уж свалени радиатори които си ги закачат и си ползват парно... не е нормално просто...
Искам да попитам пратиха ми писмо нали че щяли да ни съдят и след тва съдия изпълнител да вземе там квото трее до 5000 лв въпроса ми е като нямам неща за толко пари в нас кво правят ?
Искам да попитам пратиха ми писмо нали че щяли да ни съдят и след тва съдия изпълнител да вземе там квото трее до 5000 лв въпроса ми е като нямам неща за толко пари в нас кво правят ?
GREEN_lADY написа:няма смисъл колега, само ще им направиш вятър на к... Плащаш си като поп и внимаваш другия път![]()
колега и да внимавам и да не внимавам не съм минал курс за врачка или да хвърлям боб в колата че да знам кога светва жълтото без секундарник ,и даже неработещ като хората пешеходен светофар че д амога поне по него да се ориентирам
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
dangi_ написа:А колега нека ти дам и аз един полезен съвет......по добре си плати в твоя си банка предварително сумата и не се занимаваи да те препращат на гише + това да ти вземат и някоя безбожна такса от примерно 5 лв за "Между Банков" превод и да псуваш още повече:)
Поздрави !
Колега, скоро разбих "прасето-касичка", в което бяха само по 1, 2 и 5 стотинки, отидох в банката и ми ги обмениха без проблем. Преди това ме посъветваха да ги разделя по вид в пликчета, за да им е по-удобно и за да могат по-бързо да ги преброят. Подкрепям мнението на цитираният колега и поздрави!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
gti--- написа:...Искам да попитам пратиха ми писмо нали че щяли да ни съдят и след тва съдия изпълнител да вземе там квото трее до 5000 лв въпроса ми е като нямам неща за толко пари в нас кво правят ?
Цитат:
- Може ли за малък дълг от 1000 лева човек да си загуби апартамента?
- Законът не ограничава за малък дълг да се опише голямо имущество. Съдебното изпълнение не е евтин процес. Колкото повече се криете, толкова повече разходи ще се направят за това време.
Предполагам имаш и кола на твое име...
nokiangage написа:dangi_ написа:Колега, скоро разбих "прасето-касичка", в което бяха само по 1, 2 и 5 стотинки, отидох в банката и ми ги обмениха без проблем. Преди това ме посъветваха да ги разделя по вид в пликчета, за да им е по-удобно и за да могат по-бързо да ги преброят.
Мисля, че в БНБ ги теглят на кантар, а не ги броят.
имам, но апартамента не е мой а на наще .. а те баща ми едиснтвеното което има е един опел астра стар модел така че
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
@Ljubon, няма такова нещо като кантар в БНБ. Имат си машини за броене и сортиране на монети.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”