Пазаруване във форума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пазаруване във форума
Обичам да разглеждам обявите за продажби във форума и от време на време си харесвам и купувам по нещо от платения раздел или личните обяви. Но в последно време молбата на продавачите е пазарлъците да се водят на лични като в допълнение /поне при мен така се случи / не дават никакъв телефон за връзка или дават номер който не отговаря или е неактивен. Моето е мнение е, че е по-добре пазарлъците да се водят в темата като това съответно ориентира и двете страни за интереса към продажбата, имаше неща за които бих платил по- висока цена от тази на която твърдят, че са ги продали търговците /имам съмнения, че в някои от случаите не се е осъществила продажба, а предотвратен опит за измама. Искам да попитам какво е мнението на останалите колеги, това, че се коментира в темата не спира никой да отправя оферти и на лични, а поведението и отговорите на продавачите според мен може да подскажат колко коректни са, като по този начин да се надяваме, че ще намалеят или изчезнат напълно темите за измамници във форума.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Пазаруване във форума
Колега, донякъде имаш право, но само донякъде!
Ако това стане и пазарлъчите се водят в темата, като се натисне бутона - "виж активните теми" от 100 показани 90 ще са обяви.
Е, мен това не ме кефи!
Да не говориме, че и без друго форума има едно ядро от 300-400 активни лаладжий, безброй четящи и още по-голям брой
......търговци, което малко или много го превръща в бит пазар!
Ако това стане и пазарлъчите се водят в темата, като се натисне бутона - "виж активните теми" от 100 показани 90 ще са обяви.
Е, мен това не ме кефи!
Да не говориме, че и без друго форума има едно ядро от 300-400 активни лаладжий, безброй четящи и още по-голям брой

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
секциите купува/продава са си бардак от край време.Лошото е,че 70% от обявите там са вече продадени/купени,пък си седят 

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:секциите купува/продава са си бардак от край време.Лошото е,че 70% от обявите там са вече продадени/купени,пък си седят

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Купувал съм, продавал съм и съм подарявал различни неща във форума. Телефонът си обаче давам САМО на лична при проявен интерес.
Първо защото това си е моят личен номер и не ми е комфортно да виси свободно в мрежата и второ защото не обичам да ми звънят несериозни бастуни, които да ми мрънкат за щяло и нещяло (например за цената или защо не ползвам куриери).
И така телефона си давам само при сериозен интерес от адекватен купувач/продавач.
Първо защото това си е моят личен номер и не ми е комфортно да виси свободно в мрежата и второ защото не обичам да ми звънят несериозни бастуни, които да ми мрънкат за щяло и нещяло (например за цената или защо не ползвам куриери).
И така телефона си давам само при сериозен интерес от адекватен купувач/продавач.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Купувал съм, продавал съм и съм подарявал ...
... И така телефона си давам само при сериозен интерес от адекватен купувач/продавач.

Според мен допълнителните въпроси относно пазарлъка между двете страни , ще е най-добре да се извършва чрез лс , така ще се избегне объркване в известна степен и няма да преобладават неблагоприятни цинизми от вида на " ко ми се*еш в темата " ...
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Според мен най добре е да не може да се пишат коментари в обявите, едно време беше станала страшна кочина в дата.бг с обявите и там забраниха коментарите, същото е и тук като разглеждам коментарите 90% от тях са спам има няколко човека които си ги следа и са на всяка манджа подправката!
Отностно пазареното или там както го нарече автора на темата, това се прави по телефона като бели хора или на лични съобщения!
Аз когато продавам нещо предпочитам човека да ми се обади по телефона и да си зададе въпросите, такива детски коментари в темата или на лични съобщения са несериозни, казвам го от опит за хора които са купували от мен или аз от тях, какво ще купи клиента като даже няма 30ст за един разговор имало е случай да им казвам на клиентите дай ми телефон да ти звънна и да се разберем като голями хора и въпросните тъй наречени клиенти изчезват защото само си питат за да се информират, но без цел покупка, малко се отделечих от темата, но трябва да го знаят сериозните хора не пускат коментари в обявите а звънят на посочения телефон и се разбират като възрастни хора!
Аз съм за забрана на коментари в обявите, така е почти 90% от форумите по света както и в бг!!!!!
Отностно пазареното или там както го нарече автора на темата, това се прави по телефона като бели хора или на лични съобщения!
Аз когато продавам нещо предпочитам човека да ми се обади по телефона и да си зададе въпросите, такива детски коментари в темата или на лични съобщения са несериозни, казвам го от опит за хора които са купували от мен или аз от тях, какво ще купи клиента като даже няма 30ст за един разговор имало е случай да им казвам на клиентите дай ми телефон да ти звънна и да се разберем като голями хора и въпросните тъй наречени клиенти изчезват защото само си питат за да се информират, но без цел покупка, малко се отделечих от темата, но трябва да го знаят сериозните хора не пускат коментари в обявите а звънят на посочения телефон и се разбират като възрастни хора!
Аз съм за забрана на коментари в обявите, така е почти 90% от форумите по света както и в бг!!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но когато си загубил известно време в уговорки и уточняване на подробностите даже време и място за среща си уговорил и звънеш на посочения телефон и се окаже, че номера не съществува или няма такова лице на този номер какво правим? След това като пиша в темата се оказва, че сме много излъгани с направени уговорки на лични и се започва с полусмислени оправдания и след ден два опа продадено. Понякога не е посочен телефон за връзка и колегите не благоволяват да отговарят на личните си съобщения, не е редно според мен да губиш времето на останалите като нямаш намерение да продаваш нищо или когато стоката не е наред.Не твърдя, че съм напълно прав исках да видя и други мнения освен моето, но имах в предвид в обявите да пишат само заинтересувани хора, а не странични кометатори.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
каквото и да си пишете,има екип,който да взима решенията.Останалото са приказки само 

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
да не говорим, че всички тези проникновения, вече са говорени по сто пъти...LILO&STICH написа:каквото и да си пишете,има екип,който да взима решенията.Останалото са приказки само
топлата вода и преди си беше топла

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
yoan4o написа:Колега, донякъде имаш право, но само донякъде!
Е, мен това не ме кефи!
Да не говориме, че и без друго форума има едно ядро от 300-400 активни лаладжий, безброй четящи и още по-голям брой......търговци, което малко или много го превръща в бит пазар!

как ще правиш пазарлък в темата,ами я си престави че ти сваля цената и стане така се откажа.
после другия почва да се пазари от най ниската цена и става мазало.
после другия почва да се пазари от най ниската цена и става мазало.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Рейтинг на продавача - 100% коректен, 50% и след осъшествяване на сделката задължителен коментар на купувача : " колегата ХХХ или продавача е коректен, частите или уреда отговарят на 100% от обявеното и работят/ вършат работа/
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Рейтинг на продавача - 100% коректен, 50% и след осъшествяване на сделката задължителен коментар на купувача : " колегата ХХХ или продавача е коректен, частите или уреда отговарят на 100% от обявеното и работят/ вършат работа/
Дъвкано,дъвкано,та чак неостан какво да се дъвче

Миле,спряха ми топлата вода

Върни се в “ОФФ-Топик - други”