:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Оплакване за измама - парите са върнати

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Оплакване за измама - парите са върнати

Мнениеот rikipasata » Сря 17 ное 2010 17:22

Здравейте колеги , пиша ви по неприятен повод , но ... няма как .
Ето и историята накратко.

Преди 2-3 седмици някъде реших да си сменям задните амортесиори , че колата беше като люлка , купих си ги и отидох при майстора при който си оправям колата най - редовно и от който съм много доволен . Майстора започна да ги сменя и като махна първия амортесиор се оказа , че пружината е счупена на 2 , което se оказа , че е проблем и трябва да се смени(то се подразнира , че е така). Ок съгласих се , но лошата новина беше , че той нямаше налична такава за пасата и сложихме счупената с оговорката колкото се може по бързо да си намеря и да отида да я смени .
До тук всичко е нормално :) , но оттук почват разправиите .
Понеже имам вяра във форума(от личен опит знам , че в този форум има много кадърни и свестни хора) реших да пусна тема тук да потърся такава пружина . Намери се един човек от Варна и ми предложи 2 от неговия пасат . Съгласих се , но с големи резерви (все пак за първи път получавам стока индиректно) . ОК получих ги , платих си като поп и след време отидох при майстора да сменям счупената пружина .Обаче тук дойде проблема , майстора ми съобщи една неприятна новина , а именно че пружините са от ГОЛФ 11 мм дебелина , а на нашия пасат заводски (Б3 , 89г) са 13 мм. И ми каза , че няма смисъл да се слага тази ами да продължа да си търся нормална пружина и когато намеря тогава да си я сменя да ми е същата като от другата страна(която си е здрава, нормала пасатска пружина)
Свързах се с продавача(по скайп) и той почна да ми разправя как майстора ми е някакъв пълен аматьор , незнам си какво и ми каза , че можели да станат тези пружини на моя пасат . Въпроса е , че могат да , пружини за ГОЛФ стават на пассат , но аз не търся такъв ефект , аз искам да си е всичко нормално , както си е .Имам снимки на пружините и ще го пусна при интерес да се види , че наистина са за ГОЛФ . Айде набутах се с парите , но като съм будала така ще е :)

Човека за който става на въпрос е : sinanmetin

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Оплакване за измама

Мнениеот santo_trafficante » Сря 17 ное 2010 17:28

sinanmetin да си взима пружината обратно

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 17 ное 2010 17:35

Ако бях на твое място и не разбирах много много, щях да попитам майстора какви пружини да търся (размер и дебелина). Както си поръчал на sinanmetin и той ти ги е пуснал - хубаво. При получаване искаш да ги видиш преди да ги платиш. Дебелината се оказва различна от тази, която ти искаш. Не ти харесват и не ги взимаш. Така sinanmetin като некоректен се оказва, че няма да бъде измамник а ще бъде прецакан с доставка :arrow: Виждаш ли колко е просто :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 17 ное 2010 17:36

santo_trafficante написа:sinanmetin да си взима пружината обратно

с транспорт за негова сметка :idea:

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Сря 17 ное 2010 17:38

Stefan написа:Ако бях на твое място и не разбирах много много, щях да попитам майстора какви пружини да търся (размер и дебелина). Както си поръчал на sinanmetin и той ти ги е пуснал - хубаво. При получаване искаш да ги видиш преди да ги платиш. Дебелината се оказва различна от тази, която ти искаш. Не ти харесват и не ги взимаш. Така sinanmetin като некоректен се оказва, че няма да бъде измамник а ще бъде прецакан с доставка :arrow: Виждаш ли колко е просто :Mr Green Fun

Колега така е , аз си признавам че не разбирам , доверих се на сляпо и сбърках .Не съм толкова за парите (ще ги прежаля) , просто ме е яд , че аз немога от всичко да разбирам и съм може би голям наивник като си мисля , че нещата са толкова прости колкото изглеждат.

А и аз попринцип ги видях , но аджеба откъде да очаквам , че няма да стават за пасатчето и ще са от друга марка кола :bishop

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Сря 17 ное 2010 17:41

Толкова ли не можа да отидеш в някоя морга..Там гледаш,питаш..?

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Сря 17 ное 2010 17:43

mitov_tdi написа:Толкова ли не можа да отидеш в някоя морга..Там гледаш,питаш..?

Ходих в 2 , 3 морги , но в едната ми искаха 50 в другите по 40 и една намерих за 35 ,но все пак имам ограничени пари и човека като ми предложи и 2те за по - ниска цена от тези и се съгласих(закона на сиромашията). Това е положението.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 17 ное 2010 17:44

абеееее
що не направи това, що не направи онова... колегата е направил това което е смятал за правилно... измамен е и го споделя. Кое не ви е ясно ?!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 17 ное 2010 17:51

Ludia написа:абеееее
що не направи това, що не направи онова... колегата е направил това което е смятал за правилно... измамен е и го споделя. Кое не ви е ясно ?!

:да:

много ме е яд после да му казвате кое ,как и защо.
рома да става розав :beat_butt2

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Сря 17 ное 2010 17:52

аз с 30 лв. няма да олекна (20 лв пружините и 10 лв. доставката до София), но ме е яд на такива некадърници като тоя майстор както отсякъл че няма да станат. На моя пасат комби задните пружини с амортисьорите са от пасат 2 седан и кво? как станаха? как карам с тях ?... година и половина нямам проблеми . Пружините, които съм ти дал са свалени от пасат 2 комби и е карано доста време с тях нито са се счупили нито нищо. Не виждам къде е проблема? Смени и двата за да са еднакви. заради това настоявах да ти пратя и двата.
Казах ти ако стеблото на амортисьора е по малко с 2 мм тогава е проблем, но с пружината този проблем отшумява. И задницата ти няма да седи клекнала както ти казваш.

И пак ти казвам ако твоя майстор не ти ги смени или не иска да се занимава ела при мене аз без пари ще ти ги сменя. Да видиш тогава дали става или не !
Защо пък на 100 % слушате майсторите. И на мене преди 7-8 месеца ми казаха че трябва да ми шлайфат мястото къедто лежи демпферната шайба на коляовия вал при свален вал за да не ми мята шайбата срещу скромната сума от 400 лв. и ко се оказа че можело и на място с малко повече желание за... 100 лв. Значи има как. Сигурен съм че и при тебе има как просто потърси начин, и вложи малко повече желание.

Потребителски аватар
sinanmetin
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Сря 17 ное 2010 17:54

Layer написа:

Правиш ли разлика ?! да те питам само ?

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Сря 17 ное 2010 17:55

Layer написа:

Към вас ли имах въпрос или .. ??

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 17 ное 2010 17:56

Не е така! Продавача категорично е виновен в случая. Колегата е искал пружини за пасат и онзи му ги продава за такива. Защо не му е казал предварително че му дава голфови пружини, другото че за пасат са и доста по-скъпи втора ръка.

Визуално са еднакви, разликата е в дебелината. Могат да се сложат на амортисорите, задницата ще клекне(ще я повдигнат с втулки под чашката), и ще е извънредно мека, а е друснала някъде или седнат хора отзад... Т.е. пружини от голф категорично не стават за пасат на 100%. Пробвал съм тия вариации, имам и снимки ако нкой продължава да настоява че стават :!: :!:
Понеже стана така че и аз се озовах в раздела продава и като продавач смятам че това е недопустимо. Веднъж пратих нещо различно от това което му трябваше на колегата(неумишлено разбира се) и му върнах парите , вкл и тези за доставката, така че ...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 17 ное 2010 17:56

sinanmetin написа:
Layer написа:

да правя, винаги гледате да преебете хората.
човека иска за пасат б3 прожини ти му даваш от б2
кво като станат не са такива каквито иска.

Потребителски аватар
sinanmetin
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Сря 17 ное 2010 18:04

Layer написа:
sinanmetin написа:
Layer написа:

да правя, винаги гледате да преебете хората.
човека иска за пасат б3 прожини ти му даваш от б2
кво като станат не са такива каквито иска.

ае неграмотник оправи си правописа и тогава пиши може да съм турчин, но поне пиша по правилно от повечето които са във форума. ПрОжини се пише с У. А и друго да те питам това на пасат б2 ли ти прилича? точно от тази колица са свалени въпросните прУжини ! комби е пассат 2 е Б3 .. други възражения ?!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”