Ето и историята накратко.
Преди 2-3 седмици някъде реших да си сменям задните амортесиори , че колата беше като люлка , купих си ги и отидох при майстора при който си оправям колата най - редовно и от който съм много доволен . Майстора започна да ги сменя и като махна първия амортесиор се оказа , че пружината е счупена на 2 , което se оказа , че е проблем и трябва да се смени(то се подразнира , че е така). Ок съгласих се , но лошата новина беше , че той нямаше налична такава за пасата и сложихме счупената с оговорката колкото се може по бързо да си намеря и да отида да я смени .
До тук всичко е нормално

Понеже имам вяра във форума(от личен опит знам , че в този форум има много кадърни и свестни хора) реших да пусна тема тук да потърся такава пружина . Намери се един човек от Варна и ми предложи 2 от неговия пасат . Съгласих се , но с големи резерви (все пак за първи път получавам стока индиректно) . ОК получих ги , платих си като поп и след време отидох при майстора да сменям счупената пружина .Обаче тук дойде проблема , майстора ми съобщи една неприятна новина , а именно че пружините са от ГОЛФ 11 мм дебелина , а на нашия пасат заводски (Б3 , 89г) са 13 мм. И ми каза , че няма смисъл да се слага тази ами да продължа да си търся нормална пружина и когато намеря тогава да си я сменя да ми е същата като от другата страна(която си е здрава, нормала пасатска пружина)
Свързах се с продавача(по скайп) и той почна да ми разправя как майстора ми е някакъв пълен аматьор , незнам си какво и ми каза , че можели да станат тези пружини на моя пасат . Въпроса е , че могат да , пружини за ГОЛФ стават на пассат , но аз не търся такъв ефект , аз искам да си е всичко нормално , както си е .Имам снимки на пружините и ще го пусна при интерес да се види , че наистина са за ГОЛФ . Айде набутах се с парите , но като съм будала така ще е

Човека за който става на въпрос е : sinanmetin