бъдещето на една история...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бъдещето на една история...

Мнениеот pkaramitev » Нед 28 авг 2011 23:49

Днес в културно-информационния център на авиацията и ВВС в София бе отбелязана 64-та годишнина от първия полет на Дирекция "Въздушни съобщения" осъществен на 29 юни 1947 г. по маршрут София-Бургас-София.
На тържеството присъстваха командващия на ВВС генерал-майор Константин Попов, Бернд Фрекман, изп. директор на "Луфтханза Техник София", Светослав Станулов, председател на АБА, Кирил Ерменков, бивш министър на транспорта и над 100 ветарани от гражданската авиация и ВВС.

И по случай този хубав празник,нека ви разкажа,и покажа какво ще е останало от БАЛКАН по случай 65 години Българска Гражданска Авиация!
А именно ето какво,на фона на величествената сграда на РВД:

Изображение

И още малко прекрасни експонати за бъдещ музей....

Изображение
Изображение

Има и краченца.....

Изображение

и перчици....

Изображение

А ето как изглеждаха самолетите преди да ги "оправят"

Изображение

С какво и на кого пречеха самолетите просто недоумявам.Надявам се че не е свързано със строежа на новата кула на РВД,защото тя е на съвсем друго място.
За съжаление също е положението в северният район-там "умните" от военното министерство вече са нарязали и Ту-134,също така са подготвени и останалите Ан-26

Нашите приятели от Скорпион Еър,притежаваха също така и един страхотно запазен Ан-12,ама като казвам запазен,имам предвид точно това!
И понеже вече не е годен да лети,решили че е излишен и го продали за малка сума на някакъв украинец,който в процеса на рязане е казал следното:
"Странно,вие тука нямате ли намерение да правите музей...защото този самолет е много подходящ.!?!?"
Не знам дали това са били точните му думи,но смисълът им е подобен!
След като научих всички тези неща,и видях останките от историята на БАЛКАН,в изблик на ярост просто вдигнах телефона и почнах да въртя по министерства,в отчаян опит да потърся помощ.
Но след като се свързах с МТ,от там ме препратиха към ГВА.Там говорих с един любезен господин,на име Бамбов,който гордо ми заяви,че ,цитирам:
"Крайно време беше тази скрап да бъде нарязана,защото перона на летището е тесен,и нвече нямало място за нищо.Никъде по европейските летища нямало такива бараки."
След като аз бях готов да ревна в ибзлик на безпомощност,му казах че може би някой ден като се започне музей на авиацията на летището,или поне в близост на него няма да има какво да сложим,и това ще е жалкото,той ми отговори :
"На никое международно летище няма музей"
Аз лично се сещам веднага за музея до летище Никола Тесла в Белград-един наистина страхотен музей.Там имат и наш Месершмит 109Г,предаден след 1944г.Хората си го пазят и съхраняват,а ние -давайте да режеме и потопяваме историята.
Ех Уважаеми Господин бамбоф,от такива хора като вас авиацията в България е на това ниво.Трябваше да ви сложат за директор на ГВА,за да можете и вие някой ден да приберете някоя и по-тлъста комисионна,като например от даването на лиценз на Голдеър за наземен оператор,срещу скромната сума от 350 000$ рушветче.....
Има искра надежда,говорих със секретарката на зам.министъра Камен Кичев,надявам се като бивш служител на авиокомпания,и след като видях в интервюта как ревностно защитаваше Летище София от нападките на онази евроселянка Антония Първанова,все пак да помогне в спасяването на макар и малкото останало!

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: бъдещето на една история...

Мнениеот pkaramitev » Нед 28 авг 2011 23:49

И понеже съм набрал скорост,ще попиша и попоказвам още малко.
Ще засиля ужаса , чуството за безпомощност и яростта ви с още малко снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това са снимки с нарязаната 134 за тъпият Биг Брадър,предполагам си спомняте последната реалити помия която излъчиха.
От тогава ги мразя тия.
От Балкан на летището е останало само BTZ което до последно се ползваше от отряда за борба с тероризма,и цялото е надупчено от Калашниците на командосите :lol:
И в заключение ще ви кажа-повече няма да се занимавам,ще си правя моделите на граждански самолети-тях такива като бамбов не могат да ми ги нарежат.
Жалко само че когато децата ни попитат -"Татко,дядо на какъв самолет е летял?" ние ще отговаряме: "Еми не помня вече,а и ги нарязахме за скрап щото пречеха,а трябваше и да се изкарат парички малко от паметта на дядо ти.Той вече го няма и нищо не може да каже,а колегите му които са още живи,те вече са много стари и не помнят,изкуфели старци са,и не заслужават някой да си спомня за тях.Балкан го оправи един циганин,Костов се казва.Ние синко,сме единствената държава от източният блок, която нарочно и умишлено си фалира националният превозвач,също така тогава оставихме много хора без работа и не им платихме заплатите.Сега национален превозвач е една фирма на едни варненски мутри,те се грижат за това България да се представя достойно на европейските летища.Сине,вземи да запалиш черната S-класа и да идеш в Биад,да послушаш малко чалгичка,да посваляш манекенки,току виж срещнеш и великият Евродепутат Слави Бинев,той също обича да ходи там,може да ти каже за някое еврофондче за източване,и да изкараш повече от колкото от скрап от самолети.Не ме разпитвай повече за историята-тя е минало,и вече не е от занчение.Ние имаме само 1300г. история,не като САЩ,цели 200г.те са прости и имат страхотни музей,а ние сме велики и имаме скрап!"

То малко като монолог се получи,ама толкова съм изперкал вече,че не ми дреме!

Приятели на Българската Авиация,бъдете здрави,обичайте спомените и снимките,защото само те ще ни останат!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 29 авг 2011 2:40

Е какво се учудваш бе,човече,та това е България!Лайнарщина навсякъде!!! :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 29 авг 2011 9:53

Много тъжна гледка, ама какво да се прави...
На Бургаското летище има някои екземпляри, които си гният под дъжда... Сигурно и тях ще ги сполети същата съдба...
Тука е така :(

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 29 авг 2011 10:33

Всички скочихте с рогата, когато потопиха самолета на Тато. Ако не го бяха потопили го очакваше същата съдба!!!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 29 авг 2011 12:49

pkaramitev това трябва да е твоя лична кауза ( и на всички привърженици на тази част от историята ни). Не знам защо се вини държавата за липса на гражданска/частна инициатива. Лично аз не разбирам и какво общо трябва да има държавата. Държавата в тази и роля е престанала да бъде активна и задължавана преди малко повече от 20 години. От тук нататък по-скоро не звъни по министерства, а на въпросните мутри. Току виж им харесала идеята.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 29 авг 2011 13:01

Кучетата лаят,кервана си върви... и ние лаеме,ма никой не му дреме :не:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 29 авг 2011 14:06

Не искам да влизам в полемика, но защо са ни тези престаряли самолети? За музей е ясно, че пари никой няма да отдели...да взема да ида в Надин и да снимам стари VW-та как ги правят на салата и да плачем всички задружно като малки пикли ли?!?

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 29 авг 2011 14:18

chefito написа:Не искам да влизам в полемика, но защо са ни тези престаряли самолети? За музей е ясно, че пари никой няма да отдели...да взема да ида в Надин и да снимам стари VW-та как ги правят на салата и да плачем всички задружно като малки пикли ли?!?

Колега, едно е масов автомобил, друго са единични уникални самолети от единствената ни авиокомпания в продължение на 50 години. Това е част от историята ни. А и държава която не си уважава миналото, няма бъдеще. То се и вижда де - докъде сме я втасали с подобно поведение и мислене. Не може да е оправдание на държавата - няма пари. Най-малкото липсва на каквато и да е държавна инициатива, търсене на спонсори, медийна подкрепа, фондове... Директно режат всичко и никой нищо не разбрал. Когато нас вече ни няма и някой попита: "Какво остана от историята гражданската авиация в България през миналия век?", какво ще му се отговори? Явно държавата не се управлява от подходящи хора. Не ми се влиза в такъв спор, но това което колегата показва е стряскащо!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 29 авг 2011 14:57

вие все сте недоволни от държавата mhihi
като не ви харесва нещо натискайте съответните органи да правят иначе няма да стане
защото хората живеещи в страната определят държавата - ама по стар български обичай избраните пак от хората са виновни за всичко :wink:
заради тях сме дебели, мързеливи , алчни , прости и в същото време много се харесваме

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 29 авг 2011 15:31

Mihailov78 написа:Колега, едно е масов автомобил, друго са единични уникални самолети от единствената ни авиокомпания в продължение на 50 години.

Компанията е била държавна, после частна. Тук няма Държава, камоли държавен музей. Всичко е частно. Трябва повече хора да свикнат с тази мисъл и да спрат да търсят нещо от Държавата, като Държава не е майка на никой. Не дава и не подарява. Има частни капитали, съвест, общество и всичко това обгърнато от много интереси. Който надделее - печели.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 29 авг 2011 15:45

Всеки ден гледам как ги разкостват... :banghead: Много желязо имаше там... мисля, че ще строят нещо.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 29 авг 2011 16:06

nurv написа:
Mihailov78 написа:Колега, едно е масов автомобил, друго са единични уникални самолети от единствената ни авиокомпания в продължение на 50 години.

Компанията е била държавна, после частна. Тук няма Държава, камоли държавен музей. Всичко е частно. Трябва повече хора да свикнат с тази мисъл и да спрат да търсят нещо от Държавата, като Държава не е майка на никой. Не дава и не подарява. Има частни капитали, съвест, общество и всичко това обгърнато от много интереси. Който надделее - печели.

Тези неща сериозно ли ги мислиш? Държавата е машината която трябва да подема подобни инициативи. Особено що се касае до историята и. И съвсем не на последно място, от всяка продадена хартийка на пазара държавата прибира капитал. И той не е никак малък. Мутрите и капитала били водещи с тях да говорим за музеи... :bishop

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 29 авг 2011 16:28

Mihailov78 написа:Тези неща сериозно ли ги мислиш? Държавата е машината която трябва да подема подобни инициативи. Особено що се касае до историята и. И съвсем не на последно място, от всяка продадена хартийка на пазара държавата прибира капитал. И той не е никак малък. Мутрите и капитала били водещи с тях да говорим за музеи... :bishop

Да, мисля ги. Държава да подема инициатива за кое по-точно? Да направим музей на единствените по рода си Rover произведени във Варна? Или на Булгар Рено? А може би на завода Балкан? Мутрите биха ти свършили повече работа, ако им кажеш как, отколкото държавата. Не съм фен, още по-малко застъпник на този вид "делови хора", но те отдавна не носят анцунг и поназнайват това онова за ситуацията, в която живеем за разлика от повечето ведомства, които ги боли фара за ситуацията.

Това, за което почнах да пиша тук е, че милеете за нещо, което е частно, а вините държавата. Утре Булгартабак ще стане поредното умряло бивше държавно предприятие. Хората в Родопите сигурно ще поискат и музей на всички марки цигари произвеждани там? Държава не е правилният адрес, колкото и да ви се ще да мразите нея.

П.П. Понеже виждам, че мутрите стават водещи искам да уточня още веднъж, че тяхното споменаваме беше намесено по-горе и то не от мен, като собственици.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 29 авг 2011 17:15

Не е гоуф, нема как да ги впечатлиш колегите.
Няма смисъл от спор, не и в тоя форум.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”