Намери ме един колега в скайп във връзка с обявата ми за голф на части и търсеше кормилна рейка. Разбрахме се да му я пусна по еконт до Бургас. Но се съмняваше, че може да има разлики в шлиците на карето което влиза в рейката и поиска и него, съответно аз се съгласих да му го дам без да увеличавам цената на рейката, която е 50лв. Рейката беше здрава без луфтове и т.н лично аз последно съм карал колата и нямаше ядове и му гарантирах че е в ред. Колегата поиска да му я пусна с опция да я види преди да я плати и каза, че ако не му хареса ще я върне и аз се съгласих. И събота в 9 сутринта станах и му я пратих. Той я е видял вчера и я е взел. Но днес ми се обади, че рейката не можела да влезне на магарето и без да се чуе с мен направо ми я пратил обратно(Рейка от голф 3 92-ра не може да влезе на магарето на същата кола със същия мотор от 93-та???, а приятел кара с рейка от голф 3 на голф 2, ако не се лъжа дори и от пасат са съвместими).И тука ми светна лампичката, че пича може да си е сменил рейката и да ми връщата неговата развалена.Не обичам измамите и не един път съм горял от форума, знам какво е и за това винаги гледам да съм коректен, имам пресен случай с един колега който му дадох една част лично, той я видя, плати я и аз си тръгнах, но след 15 минути ми звънна че не става и аз съответно се върнах и му върнах парите на човека.
Не знам как да постъпя в тази ситуация за това се допитвам до вас. Не знам как е ника на колегата. В скайп е snake3, Казва се Иван Бонев.

Казус с кормилна рейка.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Казус с кормилна рейка.
ако няма опция отвори преди да платиш не я взимай въобще, а му звънни и му кажи да отбележи, иначе няма да я зимаш

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Той я е пуснал преди да говори с мен и каза, че не е сигурен дали е позволил да се види преди да се плати.А и аз как да я позная, като не съм я маркирал.
-
- Автомобил:
- Двигател:

- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
че не е сигурен дали е позволил да се види преди да се плати.
Кайзерче класика баце е това.............

- hooligans
ами да е, всеки да си сърба това което си е надробил!
да не говорим, че е коректно да ти звънне и да каже пускам я, а не да я пусне и чак тогава да звънне
не бъди прекалено добър, за да не ти се качат на главата..
ПП: пример:
Днес пуснах на мой приятел неща по еконт (с момчето сме живяли в една стая 1 година) и пуснах да отвори преди да плати, за да няма сърдити...
да не говорим, че според мен еконт трябва да го направят задължително това и да има отметка не отваряй

да не говорим, че е коректно да ти звънне и да каже пускам я, а не да я пусне и чак тогава да звънне
не бъди прекалено добър, за да не ти се качат на главата..
ПП: пример:
Днес пуснах на мой приятел неща по еконт (с момчето сме живяли в една стая 1 година) и пуснах да отвори преди да плати, за да няма сърдити...
да не говорим, че според мен еконт трябва да го направят задължително това и да има отметка не отваряй

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Кайзерче,
баце изобщо и не отивай да я гледаш тая пратка. Може ли да не помни как я е пуснал. Да си сърба попарата и това е. Кво ша стане ще пусне тема, че си измамник ли. Пред всички, след като ти си описал как стоят нещата. Познавам те знам, че си над тези неща, и не ти е целта на жиовта да преебеш някой. Поздравявам те за темата и ти свалям шапка!
Нека си я бие рейката в главата за да му е за урок.
баце изобщо и не отивай да я гледаш тая пратка. Може ли да не помни как я е пуснал. Да си сърба попарата и това е. Кво ша стане ще пусне тема, че си измамник ли. Пред всички, след като ти си описал как стоят нещата. Познавам те знам, че си над тези неща, и не ти е целта на жиовта да преебеш някой. Поздравявам те за темата и ти свалям шапка!

Нека си я бие рейката в главата за да му е за урок.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не сте се разбирали да ти я праща. Щом я е отворил и я е приел, значи е приел, че става.
Задължително отвори и провери преди да платиш.
Задължително отвори и провери преди да платиш.
- hooligans
според мен въобще да не я взима
не са се разбирали дали може да я върне а дъректно, даже без да се обади преди това му я е пуснал
не са се разбирали дали може да я върне а дъректно, даже без да се обади преди това му я е пуснал
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Еконт имат и опция "Пробвай преди да платиш" между другото
Може да го накараш да изчака да си сложиш рейката на колата и да видиш дали работи или дали става, и като не става му я пращаш обратно. Е това е направено за мобилни телефони и такива екстри, не за турбини, двигатели и рейки... ама си е готино.
Според мен пича трябваше да ти се обади, че не става.. да се разберете и така. Рейката ще я видиш поне нагледно дали е същата иначе това си е ебати готиния начин за измама честно.. АБе я ми прати тая глава.. ама тя е пукната ...
-

Според мен пича трябваше да ти се обади, че не става.. да се разберете и така. Рейката ще я видиш поне нагледно дали е същата иначе това си е ебати готиния начин за измама честно.. АБе я ми прати тая глава.. ама тя е пукната ...

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колегата Кайзер е точен и не мисля че би шмекерувал в тази ситуация,с мен беше много коректен с едно моторче за централно за пасата,което ми го прати по Дашо за проба и ако нестава да му го върна,е так и стана нестана и го върнах ,като колегата не е казал нищо,евала за жеста колега
,така че не мисля че трябва се занимаваш с тоз чиляк,просто щом си му дал пълното инфо и си сигурен в себе си ,просто не се занимавай,щото вече стана да си е*е майката по тез форуми за купуване и продаване

- kaiser666
Не съм такъв човек да прецакам някого и за това се разбрахме в четвъртък да взема наложения платеж, да видя рейката и ако мога да я видя и е здрава да приспаднат пътя от наложения платеж(което не съм сигурен, че може да стане) и да си я взема обратно, а той парите.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Не съм такъв човек да прецакам някого и за това се разбрахме в четвъртък да взема наложения платеж, да видя рейката и ако мога да я видя и е здрава да приспаднат пътя от наложения платеж(което не съм сигурен, че може да стане) и да си я взема обратно, а той парите.
Вкарваш се в голям филм.Аз мисля че това с наложения платеж е меко казано невъзможно

- kaiser666
Така се разбрахме, той каза тези от еконт да се свържат с него и щели да се разберат. Показах му темата, но явно не иска да даде мнението си.
- hooligans
дано не изгориш, ама мирише много тая история...
още недоумявам, как ще продам на някой нещо без никакви уговорки и той ще реши да ми го върне...
още недоумявам, как ще продам на някой нещо без никакви уговорки и той ще реши да ми го върне...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”