Колеги интересува ме какво бихте ми препоръчали за
- пробивен трион
- виноверт
- виброшлайф
Те първа започвам да откривам света и ще съм благодарен на всякакви съвети, относно тези инструменти.
Благодаря предварително.
за пари - всеки да е до 70-75лв. това ми е бюджета

Съвети за дърводелски иструменти..
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Съвети за дърводелски иструменти..
Последна промяна от velinsl на Сря 08 окт 2008 18:51, променено общо 1 път.
- dessident
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажем че разбирам от тези работи (средно образувание Дърворезба и имам работилница ) така като гледам бюджета ти се предполага че не ти требват за професионална работа а за любителска.... На скоро в практикер мисля че имаше промоция на изнструментите SKILL (марка). Мисля си че от горе посочените инструменти ще намериш за тези пари точно SKILL. Машинките са качествени и доло горе се вписват в твоя бюджет и имат и гаранцийка (ако ги вземаш нови).
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- dessident
- Автомобил:
- Двигател:
Последно време имам наблюденя че вече ги правят да се регулират мощнстите и оборотите.... друг вариянт е да купиш ползеани инструметни само че признати марки (не е лошо ако си мераклия да се разходиш по заложните къщи на скоро купихме една щтилка от там на добра цена че и гаранция имаше даже 4 мес (не помня вече точно колко беше)
А също за мощностите не вземай най малките ... средните за любителка работа мисля че са добре, а и трябва да се знае че голяма мощност са и мн повече вибрации в ръцете и ако не си работил до сега с такъв инструметн от начало ще ти е малко странно
Ще намериш сега пазара е залят от качествена и не толкова качествена стока ....

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
canyoubounce написа:Matematiks написа:dessident написа: .... и не толкова качествена стока ....
а най вече
Не си напълно прав колега, има и качествена стока, но цените са други и не е предпочитана.
Кени тук говорим за любителският клас , и най вече за любителският клас цени

иначе има бцилютно всичко прав си ма тия прошопове и те такива с тия европеиски горници върху продуктите да си ебават мамата

не ги и отварям,тоест ги отварям само за да видя с колко най-нагло са те натоварили

Ибеи го има от отдавна онли недостатък е че са на 120 волта но в твоя слушай Кени на батерий немаш грижи щот меташ трафа включваш зарядното в него и си ти
П.П.къде отиваш може би?В Прошоп едвали НЕ!!

http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT20 ... 0frfe.html
http://cgi.ebay.com/Makita-18V-LXT-Lith ... 286.c0.m14
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Matematiks написа:canyoubounce написа:Matematiks написа:dessident написа: .... и не толкова качествена стока ....
а най вече
Не си напълно прав колега, има и качествена стока, но цените са други и не е предпочитана.
Кени тук говорим за любителският клас , и най вече за любителският клас цени![]()
![]()
иначе има бцилютно всичко прав си ма тия прошопове и те такива с тия европеиски горници върху продуктите да си ебават мамата![]()
не ги и отварям,тоест ги отварям само за да видя с колко най-нагло са те натоварили![]()
Ибеи го има от отдавна онли недостатък е че са на 120 волта но в твоя слушай Кени на батерий немаш грижи щот меташ трафа включваш зарядното в него и си ти
П.П.къде отиваш може би?В Прошоп едвали НЕ!!![]()
http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT20 ... 0frfe.html
http://cgi.ebay.com/Makita-18V-LXT-Lith ... 286.c0.m14
Исках да кажа само, че има и качествена стока в БГ.
За ибей си прав, но пък не си сигурен за тия пари дали няма да е facktory rework(или както се пишеше).Аз имам този комплект на Макита и с много намаления и без ддс ми дойде на 250 паунда.
Позволявам си да препоръчам на колегата SKIL макар и да не съм ги ползвал много.Нищо лошо не съм чул за тази марка

lozan67 много съм съгласен с теб, Метабо са страхотни инструменти, но мисля, че цените бяха малко по нагоре от любителският клас

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- dessident
- Автомобил:
- Двигател:
Е тука малко се разминах ме от исканото от колегата... и на мен ми харесват инструметни за 1000 лв парчето ама све пак да не забравяме че е любител и че разполага с по горе споменатия бюджет. И на мен мн ми харесват макитата ама за да си позволи обикновения майстор трябва да не спи ами и през нощта да работи за да си избие парите (мое мнение). Според мен особенно в БГ колкото и да си майстор се прави компромис... примерно с зелената или синята серия на бош и пак доста добри показатели изкарва взависимост кои какви инструменти иска и колко често ще се ползват.
П.С. За пробивен трион 400 W според мен са малко, може малко по нагоре да се качиш... Специално до скоро имах примен пробивен трион на SKILL(не беше мои само работех с него) при него се регулираше мощността от 200 мисля че беше до към 500 или 600 не съм сигурен. Рязъл съм ПДЧ с него към 2 см и доста добре се справи въпреки че на един прободен трион мисля че имам дават до към 4.5см взависимост от дължината на резеца. И друго като се вземат инструменти трябва да си набавиш и добри резчи (общо нарече). Става на вапрос да забравиш резци от магазини за по 1 лев просто ти го казвам за твоя безопасност
П.С. За пробивен трион 400 W според мен са малко, може малко по нагоре да се качиш... Специално до скоро имах примен пробивен трион на SKILL(не беше мои само работех с него) при него се регулираше мощността от 200 мисля че беше до към 500 или 600 не съм сигурен. Рязъл съм ПДЧ с него към 2 см и доста добре се справи въпреки че на един прободен трион мисля че имам дават до към 4.5см взависимост от дължината на резеца. И друго като се вземат инструменти трябва да си набавиш и добри резчи (общо нарече). Става на вапрос да забравиш резци от магазини за по 1 лев просто ти го казвам за твоя безопасност

Върни се в “ОФФ-Топик - други”